Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybka7

jak dbać o siebie po ciaży?

Polecane posty

Gość rybka7

Zastanawiam sie jak to robia niektóre młode świeżo upieczone mamusie-szczuplutkie,zero brzucha....a z kolei inne-brzuch zwisa...pomarszczony,obwisłe posladki...Jak to robia te pierwsze ze tak wygladaja jakby w ogóle nie rodziły? Jak Wy dbacie o siebie po ciąży i jakie są efekty?Czy to wszystko jest zapisane w genach i choćbyśmy nie wiem jak sie starały wrócic do ładnej jędrnej skóry po ciązy to nam sie nie uda?

Może w genach. Ja nie robiłm kompletnie nic poza karmieniem piersią no i noszeniem dziecka. Efekt 9 kilo mniej niż przed ciążą po 6 m-cach, brzuszka brak, nawet celulit wcięło:) z moją mamą było podobnie.

Gość rybka7
słonko jestes szczesciara ciekawe co z tym cellulitem-tez słyszałam ze po ciazy znika.. Dziewczyny jak u Was?

hmmm ja też nie rbiłam zupełnie nic, samo wszystko zeszło, a nawet wiecej. Zdzwiwilam się bo przed ciazą mialam problemy z utrzymaniem wagi. Teraz jest idealnie. Druga sprawa to to ciągle bieganie do dzidzi gdy zaplacze i noszenie jej na rekach, niezly wysilek, i ćwiczenie.

Gość celi
Ja mam dwoje dzieci, i jestem szczupła. Mogę Cię pocieszyć, że u mnie to nie jest dziedziczne, bo mama i siostra po ciążach nigdy nie odzyskały dawnej sylwetki. Na swoją figurę zapracowałam przed i po ciążach najzwyklejszymi ćwiczeniami. Dałam już sobie spokój z przekonywaniem kolezanek, bo one i tak twierdzą, ze to kwestia genów i po prostu mam szczęście. Moja recepta na szczupłą sylwetkę to ćwiczenia. Wiem, ze ktoś napisze, że nie ma czasu. Ja też nie mam go zbyt wiele (2 dzieci, praca, dom)jednak ćwiczę podczas oglądania telewizji- przyjemne z pożytecznym. Co do diety; nie odchudzam sie, ale staram się wybierać produkty niskokaloryczne, zamiast śmietany jogurt itp. Jeszcze jedno nie dopuścić do zbyt dużego przyrostu wagi w ciąży, polecam też specjalny masaż brzucha w ciąży ( Wisłocka)

Ja ćwiczę. Mam płytę z krótkimi i intensywnymi na każdy dzień tygodnia. Idealne dla osób, które chcą szybko wrócić do fotmy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.