Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna845

Mam nadzieje ze mi ktos pomoze.Licze na was

Polecane posty

Gość justyna845

Witam mam nadzieje ze mi pomozecie.A wiec tak chodzi mi o to ze cykle mam 28-32dniowe dzisiaj jest moj 31dc.Z mezem kochalismy sie 28 i31 sierpnia.1,2,3,4,5,6,9,10 wrzesnia.Ostatni okres mialam 17 sierpnia.Temperature mam taka mierzona w pochwie(dopiero 9 zaczelam miec wieksza tzn moze napisze tyle ile mierzylam.Wiec tak 4.09.2006- 36.6stopni,,05.09.06.-36.5 stopni.06.09.06-36.7stopni.07.09.06-36.7stopni.08.09.06 nie mierzylam.09.09.06-37stopni.Od10 do 12.09.06-37.10.stopni.13.09.06-37.30stopni.14 i 15 .09.06-37.15stopni i 16.09.06-37.20stopni.Co to moze znaczyc??Czy moge byc w ciazy??Kiedy moglo dojsc do zaplodnienia?? Od 6 miesiecy staramy sie o dziecko.Z gory dziekuje za przeanalizowanie i odpowiedz.Od paru dni bola mnie piersi(szczegolnie sutki)pare razy zakrecilo mi sie w glowie.Boli mnie tez podbrzusze ale ten bol jest inny niz przed okresem.Bol jajnikow na przemian raz lewy raz prawy.Ale tez jest inny niz zawsze

Gość hm hm.....
ciężko "wyrokować", bo każda z nas jest przecież inna. Ale biorąc pod uwagę objawy - całkiem możliwe, że jesteś w ciąży. Proponuję zrobić test z krwi (wykrywa już tygodniową ciążę) na stężenie B(beta)-HCG. Zrobisz go w każdym szpitalu. Życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki:)

Gość to zależy
być może to ciąża..ale musze Ci powiedzieć że jesli ta druga faza trwa 14 dni (z tą temp. po 37 st. i więcej )to jest to normalne DOPIERO jak przekraczasz ten "próg 14 dni" i np. w 17 dniu (łącznie z tymi 14-toma) masz nadal 37,2 itp. to jest DUUUUUŻE prawdopodobieństwo ze to ciąża :) najlepiej test z krwi albo poczekaj tak 4 dni i zrob zwykły z apteki powozdenia

Gość to zależy
chyba nie zagmatwałam ;) bo cykl ma 2 fazy I FAZA (ZMIENNA)-NISKIE TEMP. II FAZA (STAŁA 14 DNI)-wyższe temp. coś ok. 37 st. i więcej ta II FAZA JEST WŁASNIE PO TYM "SKOKU TEMP.' CZYLI PO OWULACJI

Skoro 9-tego mialas skok temperatury tzn. ze tego dnia mialas owulacje,nie rob na razie testu z apteki bo i tak moze nic nie wykryc,poniewaz owulacje mialas nie w 14 dniu cyklu tylko w21.czyli okres powinnas dostac dokladnie 23 wrzesnia, jesli go nie dostaniesz tego dnia zrob sobie test nastepnego dnia najlepiej rano...............mozliwe ze jestes w ciazy.Chociaz o wiele wieksze szanse na zajscie jest zadsze wspolzycie w dniach plodnych.Najlepiej zrobic dluzsza przerwe i wspolzyc doslownie przed samym jajeczkowaniem , wtedy nazbiera sie dosc nasienia i jest wieksza szansa na zaplodnienie.Ja planowalam oboje moich dzieci i nam sie udalo nawet plec zaplanowac. Jesli chcesz pogadac to napisz na gg. Moj numer to:4058849

Gość to zależy
tak to prawda ja miałam dokąłdnie II FAZE na temp. 37,0 -37,1 i dokładnie w 15 dniu był spadek na 36,8 i dostalam @ (a tez miałam małą nadzieję) oczywiście życzę jak najlepiej ale dopóki nie minie te "14 dni" szanse są 50:50 a ten test z apteki to rzeczywiście -tak jakn VIKI mówi- zrobić w dniu spodziewanej @ (choć niektórzy uwazają ze 6 dni od zapł.)- ale kto to wie kiedy to dokladnie było....

Gość justyna845
Wiec co mam najlepiej zrobic??Zawsze mialam cykle 28-32 raz w zyciu mialam 36.