Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliska111

czy zdarza sie ze wasze dzieciaczki zachodza sie od płaczu?

Polecane posty

Gość a gdzie mają zachodzić
:classic_cool:

Gość ajajajj
Co to znaczy "zachodzą się od płaczu"? Może zanoszą?

Gość justalala
pewno autorka miała na mysli ze nie moga złapac oddechu

Gość gnfmn
moje dziecko tak mialo-tak mniej wiecej do 6,7 miesiecy-juz nie pamietam:) to bylo straszne!!!on sie zanosil a ja pozniej ryczalam i tzrzeslam sie przez pol dnia! az pewnego razu rozplakal sie tak przy badaniu gardla u swojego pediatry-najlepszego na swiecie swoja droga;).ja w strachu,przestraszona a lekarz mowi,zebym nic nie robila,nie panikowala bo dziecko to czuje i jeszcze bardziej sie stresuje.uspokoil mnie tym i inaczej zaczelam do tego podchodzic.po prostu czekalam w spokoju az przejdzie...(chociaz wiem ze to ciezkie:().

no jasne!!! male i wieksze dzieci sie zanosza. moj syn ma 2,8 r, i do tej pory zdarzy mu sie zanosic. sporadycznie ale jednak. starsze dzieci w ten sposob probuja wymuszac. ja kaze mu wtedy isc na lozko i sie wyplakac, a rozmawia, z nim jak skonczy zawodzenie. Jak cos go boli albo jest mu zle to ma zupelnie inny placz. mlodsze dzieci-ponizej roku- w ten sposob daja do zrozumienie ze jest im bardzo bardzo zle- tak mi sie wydaje. pozdrawiam

Gość jesteście potworami
jak można czekać i nic nie robić kiedy dziecko placze?

do jestescie potworami\" masz dziecko??? dziecko placze gdy: cos go boli ma zly humor jest glodne nudzi mu sie wymusza I wybacz ale gdy moje dziecko wymusza na mnie np: wlaczenie bajki i nie reaguje na moje tlumaczenia ze tej bajki nie obejrzymy bo jest brzydka i drastyczna to ja bede reagowac. Poplacze , przyjdzie i wtedy moge z nim rozmawiac. Widzialas/es jak dziecko potrafi histeryzowac o lizaka? Wejdz na temat bezstresowe wychowanie. Pozwalanie na wszystko dwulatkowi moim zdaniem prowadzi pozniej do tego ze dziecko wyrasta na samolubne i nie potrafiace sobie poradzic w zyciu doroslym. gdy dziecko placze bo cos boli, bo jest glodne, bo mu sie nudzi to wtedy sie dziala!!! A placz dziecka matka uczy sie poznawac i potrafi rozroznic co sie dzieje z dzieckiem Synek sie poplacze bo nie pozwalam mu ogladac drastycznych bajek. JA powiem dobrze synku nie placz wlacze ci. A pozniej w nocy wstaje 4 rzay bo sym budzi sie z placzem bo ma zle sny!!!!

dodam ze wedlug lekarzy i ksiazek , dziecko rozpieszcz sie do roku, wiec reaguje sie na kazdy placza- ja tak robilam. Po roku zaczyna sie wychowywac bo wtedy dziecko w pelni swiadomie potrafi wymuszac. Zaraz ktos mi napisze ze znowu sie pojawilam i prawie moraly. Popytajcie lekarzy, psychologow, poczytajcie ksiazki - ja bazuje sie na tym a nie na \"radach\" ciotek , babc...... wiec mam nadzieje ze postepuje slusznie i jak narazie moje metody daja efekty. Moi znajomi maja coreczke , reagowali na kazdy placz bo mala do 1,5 roczku potrafila zemdlec w trakcie placzu. Bardzo bali sie o nia. Ja tez bym bardzo uwazala gdyby synek mdlal. Teraz znajomi nie moga sobie poradzic z mala bo wogole nie slucha. Skonczyly sie omdlenia, jest zdrowiutka i bardzo sympatyczna. Ale rodzice mowia ze wogole nie sluch. powod - uleganie malej. Ale inaczej sie nie dalo!!! bo bali sie o jej zycie!!!!

znajoma -> nie mam dziecka, ale bardzo podoba mi się twoje podejście. Aż miło się czyta wypowiedź kogoś, kto nie wychowuje swojego dziecka \"bezstresowo\", czyli na potworka.

pysiątko wielkie dzieki 🌻 ale mysle ze tak samo jak dziecko uczy sie od rodzicow tak samo rodzic uczy sie do dziecka:D

Też tak uważam. Moja koleżanka urodziła synka cztery lata temu. Też reagowała na początku na płacz itd. Ale mały już ma 4 lata, a ona dalej lata na każdy pisk. Jak tylko mały otworzy oczy, to wyje. Ale tylko, jak ona leży obok niego. Kiedyś wyszła do sklepu, a ja zostałam z nim. Obudził się, rozejrzał i nic, leżał sobie. Jak tylko ona weszła, zaczął wyć. I tak jest cały czas. Nie wspomnę o scenach w sklepie, na ulicy itp. Mały wyrósł na potwora, złośliwego i podłego.

No i tego probuje uniknac;) Ale jest to trudne. mi nikt nie pomagal w opiece syna i byly dwie mozliwosc- albo latam na kazde jego zawolania albo robic tak zebym ja nie miala problemow i troche czasu i zeby synek potrafil sie sam pobawic, wiedzial co jest dla niego bezpieczna zabawa a co nie. na razie jest ok ale boje sie jak to bedzie wygladac za kilka mc;) pozdrawiam

Popieram. Choć nie jest łatwo wysiedzieć, kiedy dziecko zanosi się od płaczu bez powodu. Niby wiesz, że to zwykła histeria, a serce się kroi i dusza wyrywa, żeby je przytulić. Ech... Na szczęście u nas nie zdarza się to zbyt często :) ALe, jak dzieci są malutkie to chyba większość przechodzi etap zanoszenia się od płaczu. Tyle, że wtedy to raczej mają powód i należy na to reagować.