Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
przenoszę

Czy ktoś miał przeprowadzoną laserową korekcję oczu?

Polecane posty

Gość Esttell
ja miałam operaję 8 lat temu, zostało mi w jednym oku0.25, w drugim 0.5, wszystko ok, prawie nie bolało, jakbym miała zrobić to jeszcze raz to bym zrobiła, polecam tez koleżankom. I odpowiadam na pytanie : znam okuliste po operacji laserowej :-))

Gość Zadowolona z ZOOPTICA
Miałam wadę 4 dioptrie i nie pamiętam od ilu lat nosiłam okulary, polecam konsultację w sprawie zabiegu laserowej korekcji wzroku w Krakowskim Centrum Okulistyki ZOOPTICA. Pracuje tam bardzo dobry specjalista w tej dziedzinie pani doktor Dorota Wyględowska-Promieńska. Ja po swojej operacji jestem bardzo zadowolona, co prawda nie każdy może się poddać zabiegowi ale warto przynajmniej skonsultować!

Gość jacquline
Znam koleżankę, która miała zabieg 10 lat temu. Wtedy to dopiero była wielka niewiadoma. teraz jest zadowolona, ale decyzja o zrobieniu sobie zabiegu nie należała do najłatwiejszych.

Gość Fiołeq
W Polsce zabiegi wykonuje się od ponad 10ciu lat i zdecydowało się już tysiące osób. Na świecie laserowa korekcja ma dłuższą historię i pewnie miliony zadowolonych osób. Moim zdaniem warto się zdecydować na taki zabieg jednak polecam najmniej inwazyjne metody jak np. sbk. Myślę, że całą sprawę można porównać do żywności modyfikowanej genetycznie. Dzięki niej osiągamy lepsze plony o lepszych właściwościach ale i tak jest dużo sceptyków, którzy boją się takiego jedzenia. Wydaje mi się, że rozwiązanie leży pośrodku.. wszystko dla ludzi ale z głową i nic na siłę.

Gość zainteresowanydylemat
WITAM, mam ten sam dylemat czy poddac sie zabiegowi bo mam wadę okolo 4+ na oba oczy ale ledwo bez okularów widzę , lekarz mi wyjsnił ze mam poprostu tzn starowzrocznosc jak 60 latek a mam dopiero 30. w w-wie jest klinika na aleji jeroz. gdzie wstawiaja soczewki akomodacyjne które poprawiaja widocznosc a co wiecej ostrosc. Dla zainteresowanych jakies 3 lata temu dowiedzialem sie o ,,okularach ajuwedyjskich" i powiem szczeze ze gdymym ich nie urzywal , (koszta sa to okolo 50 zł, prosze sie nie nabrac na okulary przekraczajace ta cene kilkakrotnie bo sa tej samej jakosci , no moze tylko oprawki sa ine ) wiec gdybym ich nie uzywal to teraz mial bym pewnie okolo 8 lub wiecej. No wada sie zatrzymala z leksza ale bez okularów to tragedia a soczewki nie sa tolerowane przez moj organizm. Juz sam nie wiem co robic , wstepne badania mam na 22 pazdziernika ;|

Gość zwiew
Żałuje że nie znam żadnej osoby, która przeszła tego typu korektę wzroku, a uczucia mam mieszane. Ponieważ te pozytywne opinie mogą pochodzić od osób zarabiających na operacji laserowej... a negatywne zapewne są, jak najbardziej szczere. Choć pewnie ma się te 97% szans że wszystko się uda, jeżeli po zabiegu wyjdę w przeciw słonecznych okularach, potem skok do samochodu i następnie leżenie w domu przez 2 tygodnie, aby nie było powikłań. Z natury jestem osobą lubiącą ryzyko i te 3% nie są wstanie mnie przestraszyć, acz najpierw pozbieram informacje, posprawdzam kliniki, odstawię alkohol, zacznę spożywać więcej ryb, odstawie soczewki itp. Pozdrawiam

Gość FrankoMilo
Najlepsze są właśnie rekomendacje osób, które mają już zabieg za sobą. Ja jedną taką osobę znam i dla mnie jest przykładem na to, że to faktycznie jest super sprawa. Ale to jednak musi być decyzja indywidualna, oparta na konsultacjach z lekarzem, na badaniach i przewidywaniach możliwych efektów. Nikt tak nie doradzi jak specjalista od zabiegów korekcji wzroku, ale to naprawdę musi być specjalista, a nie zwykły okulista.

Gość patrycja1988
moja mama miała już prawie dwa lata temu robioną korekcję laserową i jak narazie jest wszystko ok, komplikacji żadnych nie było, bo mama oczywiście restrykcyjnie przestrzegała i przestrzega wszystkich zaleceń lekarza, ogólnie jest bardzo zadowolona że zdecydowała się na zabieg

Gość gregorij_a
jeśli się wybierze klinikę która posiada dobry sprzęt i doświadczonych lekarzy to nie ma się czego bać, gorzej jeśli ktoś chce po kosztach gdzieś na boku poprawić sobie wzrok, a tak w o ogóle Patrycja1988 to gdzie twoja mama robiła sobie operację, jeśli to nie jest oczywiście tajemnica?

Gość andrzejej
wybór dobrej kliniki to jak dla mnie podstawa, rozumiem jeszcze kupic chińskie spodnie, ale powierzyć zdrowie przypadkowej osobie to duży błąd, radzę dobrze się zastanowić zanim podejmie się decyzje, zwłaszcza jeżeli chodzi o oczy, wiadomo sa tylko 2 szt, a nowych nikt nam nie wszczepi :/

Gość d_wielkopolanka
Hej, Już za kilka dni będą mi naprawiać oczy (mam nadzieję) za pomocą laserowej korekcji wzroku. Ogólnie moja wada przekracza spokojnie -5, więc trzeba działać. Zabieg będę miała w Lexummedica w Poznaniu, metodą LASIK. Mam nadzieję, że już niedługo opiszę Wam jak było, ale póki co może ktoś z Was też był na laserze w Lexum? Komuś z Was wystąpiły komplikacje po zabiegu? Ja zawsze miałam niestety skłonność do różnych zapaleń spojówek i podobnych, więc mam nadzieję, że niczego nie załapię w tym pierwszym miesiącu „po. I najważniejsze jak to jest z używaniem kompa po laserze? Po tych kilku dniach wracam do pracy i będę musiała z niego korzystać, może częste przerwy i okulary z antyrefleksem wystarczą?;)

Gość senderko
ja akurat korekcje robiłem w laserze na grzybowskiej w wawie, dzieki bogu juz 3 lata żadnych powikłań, a oczy wciąż jak nowe, nie wiem jak to jest w tej klinice o tórej wspomiasz, ale okolasera z czystym sumieniem moge polecic

Gość noweoczy
Witam, ponad tydzień temu miałam operację lasik w Poznaniu (Lexummedica). Koszt: 5 tys, satysfakcja: 100%, ból: 0% (było nieprzyjemnie, ale przez parę sekund). Migrena to boli, w porównaniu z nią - zabieg wcale. Było to bardzo dobra decyzja, tym bardziej, że do wyboru miałam: Egipt albo Tunezja lub operacja. Wybrałam operację, na szczęście, bo w obu tych państwach właśnie trwały i niestety nadal trwają zamieszki. Polecam każdemu, naprawdę warto ciułać nawet rok, żeby potem mieć frajdę normalnego widzenia:)

Gość olka22988
Ja miałam robioną korekcję metodą Lasik 3 lata temu. Kosztowało mnie to 4.800 zł i było warto. Dostałam dowe życie. Wydaje się to drogo, ale uwierzcie że warto. Ja od 4 lat badam co pół roku wzrok i mam idealny :) :) jestem mega szczęśliwa

Gość olka22988
* od 3 lat miało być :)

Gość wronka4
Senderko i co pogarsza Ci się wada? Nie masz uczucia suchych oczu?

Gość d_wielkopolanka
Ufff, to super słyszeć, że ktoś poleca Lexum w Poznaniu, i że jesteście zadowoleni z zabiegu, tak ogólnie:) ja jeszcze tylko 2 dni i będę po, spodziewam się oczywiście "nieprzyjemności", ale wytrzymam skoro mówicie, że warto:) oby tylko wada zeszła rzeczywiście do 0. A co robiliście po zabiegu, żeby wszystko było OK i nie wdały się jakieś zakażenia albo powikłania. Ogólnie wiem na co trzeba zwracać uwagę, ale chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce;)

Gość senderko
jeżeli chodzi o moją wadę - to o niej już zapomniałem, od zabiegu widzę cały czas tak samo wyraźnie, jeżeli chodzi o "suche oczy" to miałem takie wrażenie przez 2-3 tygodnie, może miesiąc po zabiegu, ale teraz nie muszę używać żadnych kropli, no chyba że siedze cały dzień przed kompem i do tego jeszcze w klmatyzowanym pomieszczeniu - chociaż w mojej opinii to nawet i bez wcześniejszej korekcji warto w takiej sytuacji nawilżyć oczy, wracając do zabiegu może i nie był najtańszy ale komfort i wygoda po nim były naprawde tego warte, z tego miejsca raz jeszcze muszę podziękować dr Archackiej, że przede wszystkim doskonale mnie do samego zabiegu przygotowała :)

Gość martyne-ska
wszystkim którzy obawiają się jakichś powikłań po korekcji laserowej: zakażeń, bolących oczu, itp. polecam sumienne stosowanie się do zaleceń lekarza i wtedy nic takiego nie wystąpi. Ja osobiście wzięłam sobie dodatkowo tydzień urlopu w pracy chociaż lekarz mówił że to nie jest konieczne, i wszystko poszło bardzo sprawnie, a aktualnie cieszę że nie muszę już nosić okularów:) jedynie co to chodzę na wizyty kontrolne.

Gość kamorenko
powikłania po zabiegu powstałe z powodu niestosowania sie do wskazówek lekarza to jest zagrożenie, ale bądźmy szczerzy - jeżeli komuś na zdrowi nie zależy to choćby groźbą go nie zmusi, w mojej opinii ważniejsze jest żeby wybrać dobrego (doświadczonego i sprawdzonego) lekarza/klinikę żeby nie pojawiły się błędy przy wykonywaniu samego zabiegu, bo to mogłoby mieć naprawde poważne konsekwencje :/

Gość martyne-ska
kamorenko ma pełną rację że należy wybierać sprawdzone kliniki chociażby takie jak Laser w stolicy, bo już chodzą słuchy że niektóre kliniki wszczepiają np. podrobione Intacsy

Gość stopiec
powikłania teraz są coraz rzadsze bo i lasery są bardziej zaawansowane technicznie. W moim przypadku zeszliśmy z wadą prawie -3 do -0,25. Robione w Klinice Mikrochirurgi Oka - Oko Laser. Jeśli chce ktoś mieć korekcję wzroku zindywidualizowaną o topografię rogówki (wtedy efekt jest idealny) to jest taka opcja ale koszt w moim wypadku z Lasika wzrósł by o jakiś 1000zł na oko. Zapas kropli do oczu wskazany :)

Teraz w Klinice Oko Laser można wygrać taką korekcję w konkursie. To dopiero fajna nagroda:) Ale wygrywa jedna osoba:( Ktoś będzie wielkim szczęściarzem..

Gość anatlijaan
fajny konkurs, wezme udział, ale jak widzę ile jest osób tym zainteresowanych to szok, w sumie nie ma się co dziwić, bezpłatna korekcja w najlepszej klinice w Polsce to nie lizak :) jest o co walczyć

Konkurs się już niestety zakończył.... :( Ciekawe kto wygrał. Może zrobią jeszcze jakiś inny konkurs. Mnie póki co nie będzie stać na taką korekcję a bardzo bardzo bym chciała.

Gość karolinka640
ja bede miala operacje za tydzien,wade mam -7 i -8.jesli po operacji pogorszy mi sie wzrok np.po 10 latach skoryguja to za darmo.bardzo dobre, nowoczesne lasery, tylko 24 h przed operacja mam nosic okulary ,pic alkochol juz na drugi dzien mozna a do pracy na 3 dzien isc. jednak za te luksusy place 15 tys zlotych a operacja jest w angielskiej klinice ULTRALASE.POLECAM

Gość podnoszeeeeee
może ktoś doda coś w tym temacie?:)

Gość lusska
A czy możliwe jest żeby z -6 zejść faktycznie do zera? jest to dla mnie jakoś nie do ogarnięcia, całe życie męczę się w goglach..

podobno jest :) sama sie mecze i tez juz nie pamietam jak to fajnie obudzic sie rano i wszysko widziec bez macania reka zeby znalezc okulary

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować