Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
przenoszę

Czy ktoś miał przeprowadzoną laserową korekcję oczu?

Polecane posty

Gość gość
czy ja wiem, z tą opieką medyczną państwową to jest różnie chyba :) jak robisz sobie w klinice, np w Lexum badanie, no to potem też oni się już tobą opiekują - tj. zaczynasz konsultacjami u nich no i potem masz wizyty kontrolne też u nich więc w zasadzie ze służbą zdrowia nie masz za wiele styczności :)

Gość gość
heh no dokładnie. w lexum po zabiegu to wiesz, leżysz sobie w specjalnie przygotowanym pokoju, dochodzisz do siebie, rodzina może tam być z tobą... a w szpitalu to rzadko kto zwróci na ciebie uwagę:(

Gość gość
ja w ogóle jakoś do służby zdrowia publicznej nie mam zbyt wielkiego zaufania, może niesłusznie zresztą, no ale jest jak jest. tym bardziej cieszy, że firmy jak lexum obniżają swoje ceny i udostępniają pełnowartościowe zabiegi przez grupona :)

Gość gość
a czy ktoś tu bezpośrednio skorzystał z zabiegu w lexum poprzez grupon? jestem ciekawa, jak to się wszystko odbywa

Gość gość
ja korzystałam. najpierw była wizyta kwalifikująca, zakwalifikowałam się, zabieg miałam 4 dni później :) bez żadnych problemów :)

Gość gość
potwierdzam, u mnie było bardzo podobnie. wizyta klasyfikująca i tydzień później zabieg. Zabieg udany.

Gość martyna60
a czy można wybrać sobie lekarza w Lexum? kogo polecacie?

Gość gość
hmm wybrac to nie wiem... ale na pewno dobrym specjalista jest dr Smorawski, dr Czarnota i Partyka

Gość ZAdam
Czy ktoś może dokładniej (podać więcej wiadomości) opisać jak zrobić zabieg w lexum przez groupon jaki koszt zabiegu na 1 oko? Czy robiąc zabieg na dwoje oczu cena się podwaja czy jest jakaś ulga?

Gość gość
ZAdam, teraz w Lexum jest taka promocja, że masz dwa zabiegi w cenie jednego - "Razem raźniej i taniej". możesz przyjść z drugą osobą na zabieg a zapłacicie tylko raz! :)

Gość gość
a jesli chodzi o lexum na grouponie to normalnie płacisz tam chyba 1300 ale za jedno oko. co i tak wychodzi taniej, bo za dwa masz 2600, a nie 5 tysiecy;)

Gość gość
ta promocja "razem raźniej i taniej" polega na tym, że wizyta kwalifikująca do zabiegu jest połowę tańsza - tj. w cenie jednej są dwie :) dlatego można pójść we dwie osoby, żeby sprawdzić stan swoich oczu :)

Gość gość
kochani czy można przeprowadzić korektę przy wadzie +7

Gość gość
Jakieś tam stowarzyszenie lekarzy zajmujących się laserową korekcję rekomenduje bezpieczny zakres wad -6 do +4 dioptrii. Tłumaczą, że korekcja powyżej jest możliwa (lasery usuwają zakres -10 do +6 dioptrii), ale mogą pojawić się komplikacje w postaci rozmazania obrazu, podwójnego widzenia, poświaty itp. Najlepiej wybierz się na badania, bo to kwestia indywidualna.

Gość gość
nikt nie przeprowadzi zabiegu korekty wzroku bez uprzedniej wizyty kwalifikującej! jest ona obligatoryjna w Lexum i w każdej innej klinice także, bez tego zabiegu nie można zrobić :)

Gość gość
no dokładnie - wizyta kwalifikująca to obowiązek ;) a w Lexum to i tak z tego co widzę jest dalej dosyć tanio

Gość gość
tak w Lexum mają teraz "letnie ceny zabiegów" także warto korzystać :)

Gość gość
sprawdzałem. faktycznie pani z Lexum przez telefon powiedziała, że zabiegi są tańsze i nie ma aż tak długiej kolejki

Gość gość
ciekawe czy Lexum się jeszcze kiedyś pojawi na gruponie :)

Gość AleBea
Ja to nie wiem czy podjęłabym decyzje o laserowej operacji oka gdyby na grouponie pojawiła się zniżka w mojej okolicy - no chyba, że już byłabym całkowicie pewna że chcę tego zabiegu. Bo to jedna operacja na oku jest, więc nie wiem czy fakt, że ludzie rzuciliby się "hurtem" na daną klinikę nie sprawiłby że operacje robione by były bardziej masowo. Sama nie wiem, może jestem przewrażliwiona. U nas (Sopot) jest klinika blikpolu http://www.blikpol.pl/ , która robi takie operacje i jak na razie to tylko czytam o nich wszystko co się da, ale tak wstępnie - i wprawdzie opinie są ok w sieci, i rozmowy z ludźmi też, no ale to jeszcze muszę kaskę uzbierać:)

Gość gość
Powiem Ci tak: ja płaciłem za zabieg mniej, bo korzystałem właśnie z groupona w Weiss Klinik. Nie odczułem, żeby jakiś przemiał hurtowy był w klinice, było to dobrych kilka miesięcy wstecz, nie wiem jak teraz. Jestem mega zadowolony z efektów, długo nie mogłem w to uwierzyć, że widzę świetnie i to bez okularów! Dziś zapłaciłbym nawet 20 tys. za zabieg, wiedząc że są takie efekty. Wiadomo, żyjemy w Polsce i nawet te 3 czy 6 tys. wysupłać z domowego budżetu jest jednak ciężko:( uważam, że ten zabieg powinien być refundowany z NFZ, kilka lat temu był, nie wiem czemu to zmienili.

Gość gość
Zgadzam się, laserowa korekcja to po prostu cud!!! U mnie bardzo długo wzrok się naprawiał po zabiegu, traciłam powoli nadzieje i przeklinałam na czym świat:P aż tu poprawa nastała z dnia na dzień prawie. Zabieg na pewno polecam, koszty są duże, ale warto!!!

Gość gość
Czy te specjalne promocje na laserową korekcję oczu są w ogóle czegoś warte? Mam na myśli, czy są bezpieczne, czy na czymś się nie oszczędza, czy nie płaci się potem słono za inne zabiegi, badania? W porównaniu do Niemiec czy UK to ceny u nas nawet te normalne są tańsze. Ale już w Czechach wychodzi taniej. Czy macie wiedzę, jak te ceny u nas kształtowały się kilka lat temu, czy są na takim samym poziomie? Pytam, bo zabieg jest fajny i sama zastanawiam się nad nim, ale właśnie zastanawiają mnie te ceny w Polsce i te promocje rózne, jakby to był zakup torebki!

Gość Samsonowa22
Co do łapania się na takie operacje przez groupona to ja jestem ogólnie przeciwna, miałabym cykora, że po prostu ktoś mnie potem potraktuje jako klienta "zniżkowego" i masowego, a nie normalnie płacacego. Wzrok się ma jeden, mogę wysupłać te 3 tysiące na operację. A i dzięki za namiar na blikpol z Sopotu - właśnie rozgladam się tu za miejscami, gdzie można zrobić operację i dodam je sobie do bazy

Gość gość
Ceny są raczej na takim samym poziomie od kilku lat, nawet niektóre kliniki obniżyły, zwłaszcza metoda EBK. Nie dopatruj się niczego złego w promocjach! Sama korzystałam z groupona w Weiss Klinik i w żaden sposób nie odczułam, że jestem pacjentem "zniżkowym"! Poza tym tak na chłopski rozum - na czym kliniki miałyby przyoszczędzić przy takiej promocji? na gazikach? na lekach? bo co, bo dają ci mniejsze znieczulenie i będzie Cię boleć? chyba nie bardzo jest na czym oszczędzać

Gość gość
ale ogólnie zasada groupona np jest taka, że jak ktoś coś sprzedaje za dajmy na to 2000 zł, to lwią cześć jakby prowizji z tego bierze groupon, więc swoją drogą klinika traci, tak, że rozumiem obawy koleżanki wyżej. A w tym blikpolu jaki lekarz operuje?

Gość Alicjazkrainyczarrow
Kurcze, mną tam nigdy grouponowe wątpliwości nie targały - jest okazja to się korzysta. A w blikpolu operuje dr. Czuszyński skoro pytasz - a co przymierzasz sie też?

Gość gość
Wiadomo, że duża część tego, co płacimy za groupona idzie do samego groupona. Ale widocznie i tak klinikom to się kalkuluje widocznie. A skoro im się kalkuluje, to mi tym bardziej:) ale trzeba czytać wszystko w opisie takich ofert!!! kumpela tak się przejechała na dentyście, kupiła jakiś zabieg taniej, a okazało się że potem kupę kasy wydawała na dodatkowe wizyty, leki itd. Dentysta też chciał zarobić:P

Gość gość
Polecam wszystkim niezdecydowanym!!! jestem 3 tygodnie po zabiegu w Weiss Klinik i jestem mega szczęśliwa!!! doskonale jeszcze nie widzę, bo oczy się goją, ale w końcu bez okularów:) warto, za każde pieniądze!!!

Gość mimozka89
radość z braku okularów - nie mogę sobie nawet tego wyobrazić?... Szukam obecnie lekarza co tanio tanie operacje robi gdzieś w ok. Pruszcza gdańskiego, ale z tego co sie orientuję to wszędzie ponad 2 koła

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować