Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
przenoszę

Czy ktoś miał przeprowadzoną laserową korekcję oczu?

Polecane posty

Gość gość
Bardzo polecam EBK. Robiłam w CMO Laser na Grzybowskiej w Warszawie. Za jedno oko płaciłam 3200. Ogromnym plusem tej metody, to krótki i łagodny okres rekonwalescencji. Przynajmniej u mnie oczy zagoiły się bez problemu. Do tego wada została całkowicie usunięta. Teraz widzę bardzo dobrze i nie muszę już nosic okularów.

Gość gość
EBK to chyba metoda dla mnie. Jestem dosyć aktywna i mam dużo różnych pasji. Bardzo bym chciała mieć korekcję wzroku, ale tak, żeby nie było jakiś większych powikłań po zabiegu i żeby okres gojenia był w miarę szybki. Zdaje sobie sprawę, że dobór metody korekcji zależy od badań, które wykonuje się przed zabiegiem. Czytałam, że dobrze przeprowadzona kwalifikacja, to już połowa sukcesu. No i teraz mam zagwozdkę, którą warszawską klinikę wybrać. Gdzie i do kogo Waszym zdaniem najlepiej udać się na konsultację, żeby zrobić badania?

Gość gość
Z tego co wiem najlepsze badania robią w okolaserze na Grzybowskiej, można też się wybrac na konsultację do doktora Szaflika który jest najlepszy w Polsce.

Gość gość
Ale z tego co się orientuję, to prof. Szaflik nie zajmuje się zabiegami korekcji laserowej. A ja wolałabym udać się na konsultację do lekarza, u którego będę robić potem zabieg. Poleciłabyś mi konkretnego specjalistę od korekcji laserowej?

Gość gość
Doktor Gadomska - chwalona przez wiele osób i przeze mnie też! Ma ogromne doświadczenie, dobre podejście do pacjenta i można z nią normalnie pogadać, sympatyczna osoba ale i konkretna lekarka:)

Gość gość
Dziękuję za sugestię. Wezmę tę lekarkę pod uwagę, ale jeszcze się zastanawiam, czy właśnie do CMO Laser udać się na konsultację. Chciałabym poznać opinię kogoś, kto robił tam zabieg i może mi powiedzieć coś więcej na temat tej kliniki z własnego doświadczenia. Pozdrawiam

Gość gość
Ja jestem po zabiegu i klinika mnie zaskoczyła bardzo pozytywnie. Przede wszystkim bardzo dbają o sterylność, od razu dostaje się odzież ochronną, jest bardzo czysto. Przeprowadzają dokładny wywiad, naprawdę jest poczucie że lekarze i cała kadra dba żeby było miło i mało stresująco. Sam zabieg krótki i bezbolesny, to tylko na filmie wygląda słabo. Jestem dosyć krytyczna i czepiam się szczegółów ale tam nie było czego..

Gość gość
A sam zabieg? Udał się? Jakie były rokowanie przed zabiegiem? A jakie były efekty końcowe? Czy długo goiły się oczy? Ile miałaś wizyt kontrolnych po korekcji?

Gość gość
Tak, jasne udał się :) Od razu powiedzieli mi, że zejdzie na 0 i tak też się stało:) Oczy mi się goiły bardzo szybko, kilka dni i już wracasz do życia, jedynie musisz raz na jakiś czas zakrapalać wzrok. Wizyty miałam chyba 2- 3 już nie pamiętam, generalnie bardzo polecam!

Gość gość
A co to znaczy "raz na jakiś czas zakraplać oczy"? Tzn. ile razy dziennie trzeba używać kropel? I przez jaki czas?

Gość gość
A to zależy, kwestia indywidualna. Ja miałam wysoki astygmatyzm (prawie -5!), jestem dokładnie rok po zabiegu w Weiss Klinik i przez pół roku musiałam zakrapiać oczy mniej więcej co 2 godziny, 2 buteleczki hyabaku schodziły miesięcznie jak nic! Teraz wystarczy 2-3 razy dziennie. Lekarka tłumaczyła mi, że przy wysokich wadach suche oko jest prawie zawsze, ale mija. Więc to naprawdę kwestia indywidualna.

Gość gość
A czy na pewno mijają objawy suchego oka? Gdzieś czytałam, że to schorzenie przewlekłe? Czy można je jakoś wyleczyć, jak się ewentualnie pojawi po zabiegu korekcji laserowej? Czy używa się kropel do oczu, czy są jeszcze jakieś inne metody leczenia?

Gość gość
Wiem, że teraz leczą to metodą E-EYE to leczenie gruczołów Meiboma za pomocą nowatorskiego urządzenia emitującego specjalną wiązkę podczerwieni. Ponoć super efekty, można poczytac o tym na stronie,.

Gość gość
Jestem 7 mcy po zabiegu femtolasik. Przyznam, że na początku krople schodziły mega szybko. Teraz zakrapiam oczy" hylogel" i jest ok. Bywają dni, że mogłabym już zakrapiać 3 razy na dzień a nieraz co chwilę.

Gość gość
Na czym polega to leczenie ? Ile to kosztuje?

Gość gość
Wiecie co, czytałam sporo o zespole suchego oka i są metody leczenia, również takie "domowe". To schorzenie jest przeciwwskazaniem do zabiegu, więc jeśli lekarz decyduje o zabiegu, to zespół suchego oka myślę że jest raczej przejściowy. Tak jak osoba wyżej pisała, tak i u mnie - są dni że zakrapiam raz rano i raz wieczorem, a i takie że co 2 godziny. Na pewno dużo czasu przed kompem wysusza, ale i ogrzewanie teraz zimą. Nie ma więc reguły.

Gość gość
Do osoby wyżej, która miała femto-lasik... Czy możesz coś więcej opowiedzieć o samym zabiegu oraz o tych dniach po zabiegu? Po jakim czasie widziałaś dobrze i kiedy wróciłaś do pracy po zabiegu? Ja jestem po badaniach w Weiss Klinik i lekarka zaproponowała mi właśnie femto-lasik lub EBK, tylko femto-lasik jest droższe i zastanawiam się czy warto wydać więcej?

Gość gość
Witam Was, chętnie przyłączę się do dyskusji :) Jestem prawie 7 miesięcy do zabiegu Femtolasik (dokładnie jego "personalizowanej wersji, Custom Q), inny zabieg nie był u mnie możliwy ze względu na złożoność wady. Jestem niesamowicie zadowolona z efektów. Na jednym oku co prawda wada nie została skorygowana do 0, ale i tak widzę lepiej niż kiedykolwiek i okularów nie potrzebuję :) Efekt nie był natychmiastowy, po samym zabiegu widziałam przez dość gęstą białą mgłę, ale już na drugi dzień było znacznie lepiej, a kolejnego dnia rano po przebudzeniu po prostu popłakałam się ze szczęścia :)

Gość gość
A jaka była Twoja wada przed zabiegiem? Czy jakiś ból towarzyszył gojeniu? Kiedy wróciłaś do pracy, obowiązków? Ja ciągle rozważam femto czy ebk....

Gość gość
Moja wada była naprawdę skomplikowana, bo miałam krótkowzroczność (-4,5 i -5), astygmatyzm (ponad -1 na obu oczach), a do tego oczopląs, zez (o ile wszystko się uda, to w tym roku poddam się jego korekcji) i nawet do pewnego stopnia niedowidzenie wynikające właśnie z zeza..a jakby było tego mała to jeszcze stosunkowo cienką rogówkę...Co do bólu i gojenia, to bolało mnie bardzo tak naprawdę tylko w nocy po zabiegu i to głównie jedno oko, na którym zabieg był zaczynany dwa razy (był jakiś chwilowy problem z laserem, co się zdarza baaardzo rzadko - naprawdę byłam specyficzną pacjentką :D). Na drugi dzień ból praktycznie zniknął, pozostała duża wrażliwość na światło. Ja zabieg miałam w sierpniu, kiedy miałam akurat dużo wolnego czasu (studiuję), więc trudno mi określić, po jakim czasie można wrócić do pracy, ale myślę, że po około tygodniu spokojnie. Miesiąc po zabiegu lekarz powiedział mi, że już w ogóle nie widać, że oczy były operowane.

Gość gość
Dziękuję Ci bardzo za te informacje. Dużo poczytałam w internecie o obydwu metodach i skłaniam się jednak do femto-lasik, mimo wyższej ceny. Ta metoda zalecana jest właśnie do skomplikowanych przypadków, ale i skraca czas rehabilitacji i jest bardzo precyzyjna. W poniedziałek będę dzwonić do kliniki i umawiać w końcu zabieg! Mam nadzieję, że szybko znajdzie się termin.

Gość gość
Nie ma sprawy :) Myślę, że tak naprawdę to lekarz powinien mieć najwięcej do powiedzenia jeśli chodzi o metodę. U mnie akurat była tylko ta możliwość i naprawdę jestem z tego zadowolona :) Mój lekarz jest naprawdę niesamowity i jestem mu bardzo wdzięczna za to, co dla mnie zrobił, mimo, że mój przypadek był trudny i poprzednio słyszałam, że do zabiegu się nie nadaje. Życzę Ci powodzenia, jakbyś miała jakies pytania albo chciała pogadać :)

Gość gość
...to się polecam :)

Gość gość
:) Umówiłam się na zabieg, mam mieć po świętach 31 marca. Nie mogę się już doczekać jak to wszystko wygląda, no i efektów!!!!! Wierzę, że będzie dobrze :) dużo czytałam, klinika ma super opinie i super obsługa, i nie może być inaczej!!! Mam pytanko odnośnie okularów ochronnych. Jakie polecacie? Pani z rejestracji poinformowała mnie, żeby były z filtrem UV koniecznie. Czy te tańsze będą OK, czy bardziej markowe od 200 zł wzwyż rozważać?

Gość gość
Najważniejsze, żeby miały dobry filtr. Ja kupiłam takie trochę "lepsze", żeby miały właśnie porządny filtr no i też dlatego, że po prostu sprawiło mi to ogromną radość, że po latach mogłam je swobodnie założyć :) Do tej pory jak tylko trochę zaświeci słońce, to mam z tego olbrzymią frajdę :D Powodzenia na zabiegu!! Najważniejsze, nie denerwuj się! :) I daj znać jak poszło kiedy oczy odpoczną :)

Gość gosciowa po zabiegu
Tja, ja miałam. Dokładnie 6 miesięcy temu przeszłam Femtolasik na jedno oko. Efektów nie widzę do tej pory, ale podobno moja wada może się redukować nawet do roku czasu. Wszystkie moje wrażenia spisałam na swoim blogu Celownik.net - zachęcam do czytania i zadawania pytań właśnie tam. Spisałam tam również 22 rzeczy, o których nikt Ci nie powie o zabiegu. Link: http://celownik.net/laserowa-korekcja-wady-wzroku/?utm_source=comments&utm_medium=forums&utm_campaign=laser

Gość karola780
Ja też właśnie byłam na kwalifikacji w Optegrze, chciałam Lasik, ale doktor mi wytłumaczył że to jest przestarzała metoda i lepiej zrobić np. Femtolasik do którego z reszta sie zakwalifikowałam ze swoją wadą. LASIK już w ogóle wycofują te lepsze kliniki, bo na zachodzie już się tą metodą nawet nie operuje...

Gość JApola
Ja tez miałam zabieg w Optegrze, ale Lentivu i z całeho serca mogę polecić. Nic niee bolało a doszłam do siebie bardzo szybko, co jest dla mnie ważne, bo prowadze ktywny tryb zycia. Jeśli ktoś się wacha to powiem Wam, że nie ma powodów, bo efekty są super.

Gość ekiertka
ja z kolei dzięki laserowej metodzie leczenia pozbyłam się astygmatyzmu, w pracy którą wykonuję wzrok odgrywa bardzo ważną rolę, dlatego musiałam poddać się korekcji wzroku, wybrałam taką metodę bo jest bardzo precyzyjna i daje 100% wygody, po opreacji mój komfort widzenia znacznie się poprawił, operoawłam się w spektrum.wroc.pl ze względu na lekarza u którego chiałam się leczyć, bo wiedziałam, że to najlepszy specjalista w tej dziedzinie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować