Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikolka26

Cilest dzis zaczynam od kiedy działaja?

Polecane posty

Gość Nikolka26
tz dzis biere 1 tableke ...kiedy tabletki zaczynaja działac? slyszalam ze od razy ze po tygodniu i ze po miesiacu i juz sama nie wiem w ulotce nic nie pisze;-(

mniej - wiecej po miesiacu ale i tak zadne tabletki nie daja 100% zabezpieczenia, mimo to ja używam Cilestu od ponad 5 lat i nigdy nie zdarzylo sie jakies opzoznienie, wiec polecam, tylko jest troszke mocny pozdrawiam aha nawet jesli przerwiesz to on dziala jeszcze nawet do 3 miesiecy, zalezy ile czasu sie przyjmowało,

od razu to najwieksza pewnosc nic nie daje, no chyba, ze postinor a tabl. antykoncepcyjne, ktore bierze sie przez zaly cykl nie dzialaja po przyjeciu pierwszej tabl. :)

Gość Nikolka26
hmm własnie znow inne informacje..jestem matka 2 c orek nigdy nie bralam tabletek ale mam bardzo rozregulowany okres wiec 2 w 1 ;-) szukam moze tu cos doczytam ;-) dzieki za odpowiedz milego dzionka

no zaczynaja dzialac, zle nie mozna pozwolic sobie isc na calos, bo nie daja jeszcze maksymalnej skutecznosci pozdrawiam :)

Gość tra la la la
można "iść na całość" z pewnością :):)

mi Cilest wyregulował bardzo jestem zadowolona, zawsze mialam nieregularne i bolesne miesiaczki, jak sie okazało mialam guz na jajniku ( ok.6cm) naszczescie jajnik caly z tego wyszedl, guza usuneli laparoskopowo, a ginekolog z kliniki powiedzial, zebym przyjmowala Cilest nadal, zeby jajnik nie pracowal narazie samodzielnie, bo i tak juz sie nameczyl przez tego guza :)

Gość Nikolka26
nie pewnie ze od razu nie pojde na calosc ale chcialam poprostu wiedziec czy dcos tam zaczyna dzialac od razyu czy tak jak inni mowia po miesiacu stosowania

wiesz przedewszystkim regularne stosowanie daje nam takie skutki jak sie spodziewamy , w przypadku tabl. antykonc. najlepiej jest brac co do godziny, jesli jednak zapomnisz to do 12 godz. spoznienia mozesz jeszcze przyjac tabl., ale jesli powyzej 12 godz. zapomnisz przyjac to po prostu opuszczasz 1 tableteke i nalezy wtedy sy\\tosowac dodatkowe zabezpieczenie, wiec jak sama rozumiesz , nie da ci pierwsza tabl. zabezpiecz. jesli w trakcie brania zapomnisz i musisz dodatkowo sie zabezpieczac, to chyba nawet jest w ulotce

Gość maaadralka
nocontrol bzdury piszesz i swoje własne teorie... jest zabezpieczenie od pierwszej tabl jezeli jest przyjeta w pierwszym dniu miesiaczki... ja kiedy zaczelam stosowac harmonet juz po kilku tabl-jak tylko skonczyl sie okres- kochalam sie bez dodatkowego zabezpieczenia i mama nie jestem :)