Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszcie coś

Aparat ortodontyczny.Ile kosztuje,muszę wyrywac zeby?

Polecane posty

Gość gość
Najpierw się umów do orto, mogę Ci polecić klinikę, gdzie ja chodzę - Rock Your Smile, http://centrum-ortodontyczne.pl. Lekarz Ci powie, czy musisz usunąć zęby czy nie - ja musiałam usunąć dwa zęby. Tak samo oceni i oszacuje cały koszt leczenie ortodontycznego. Zawsze masz możliwość leczenia na raty, pamiętaj :)

Gość omnident
Dzień dobry. Zapraszamy do Wrocławia do naszego gabinetu na Ślężnej na bezpłatne konsultacje a potrzeba wyrywani zębów w wypadku zakładania aparatu ortodontycznego byłaby czymś...niecodziennym. Koszt jest oczywiście uzależniony od tego jaki aparat zostanie założony, samo założenie aparatu trwa około 1-1.5 godziny i zdecydowanie nie wiąże się z rwaniem zębów :- )

Gość roksana1432
W zależności od tego, jaki będziesz musiała zastosować u siebie. Ja skorzystałam ze stałego aparatu. Ogólnie to najpierw moja Pani doktor Iwona Gnach-Olejniczak, musiała mi wyjaśnić dokładnie wszystko oraz dobrać odpowiedni aparat. Ale na pewno nie jest to tania przyjemność :)

Gość gość
najlepiej udaj się do ortodonty na konsultacje, wszystkjo CI powie, jaki aparat możesz założyć i co trzeba zrobić z zębami. w http://ortodontawroclaw.com.pl/ mają skojarzaone leczenie stomatologiczno-ortdontyczne więc masz wszystko w jednym miejscu.

Gość JolkaWiśnios
Koszty są różne!Wszystko zalezy od tego na jaki aparat się zdecydujesz,czy leczenie pójdzie sprawnie i jak często będziesz miała wizyty kontrolne!Założenie aparatu jest to dość poważna sprawa więc wg mnie warto udać się do dobrego specjalisty!Ja osobiście mogę polecić Ci dr Iwonę Gnach-Olejniczak z Unident Union Dental Spa!!Dzięki pani dr mam super proste ząbki i skorygowany zgryz a co najważniejsze nie musiałam wyrywać zębów przed założeniem aparatu!!!

Gość gośćmonika521
Witam to wszystko zależy jaki chcesz aparat i ile masz lat. Polecam ci lekarza ortodontę zobacz na tej stronie http://ortodoncjakabaty.pl tam masz wszystkie rodzaje aparatów i przykładowe ceny.

Gość gość
To, czy musisz wyrwać jakieś zęby, bardzo zależy, choć chyba dobry ortodonta tak planuje leczenie, aby nie usuwać zdrowych zębów. A cena aparatu zależy od jego rodzaju, to też dobierasz z lekarzem. Jeśli jesteś z Wawy, mogę Ci polecić klinikę, gdzie ja chodzę - Rock Your Smile i dr Gatkowska, bardzo dobra specjalistka i miła w kontakcie :) Ważne, aby trafić do dobrego lekarza, który np. nie pousuwa Ci niepotrzebnie zębów...