Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsafasdfgrreqgte

Słyszeliście o sms -ach

Polecane posty

Gość fdsafasdfgrreqgte

że za polskie znaki wpisane w sms ie liczą podwójny sms

Gość słyszałamm
oszustwo

Gość gabila
ja nie słyszalam! ja to odczulam na wlasnej skorze!😡!!

po prostu sms szybciej robi sie \"pelny\" licza jakby za 2 znaki niepolskie, albo wiecej nawet

Gość w mojej komórce
jest tak - że jak napiszę sms w którym będzie kilka polskich liter to np. z 1 sms wychodzi 2 a nawet 3. Ale to wina prawdopodobnie komówki - dlatego piszę bez ą i ę itp. :O

Gość takie rzeczy to tylko w ...

Gość słyszałamm
mój brat wykupił 300 darmowych sms które za dwa dni mu się skonczyly topewnie prawda ż esobie liczyli podwójnie lub potrójnie

zawsze tak bylo z tymi smsami, dziwne ze dopiero sie o tym dowiadujecie...oj szkoda tych waszych pieniedzy ja kilka lat temu juz to zauwazylam i odtad staram sie nie uzywac polskich znakow nie jestem pewna ale chyba \"ó\" liczone jest normalnie a reszta podwojnie lub nawet potrojnie

Gość ożesz w morde
ale lipa ciekawe czy na kafe nie liczą sobie za polskie znaki

Gość oj ludzie ludzie
To zależy od modelu telefonu. Nie we wszystkich tak jest. Z tego co pamiętam problem występuję głównie w Sony Eriksonach i niektórych Nokiach.

Gość w mojej komórce
O widzisz jednak moja komórka nie bez powodów sobie dolicza sms, kiedy pisze polskie znaki:) stara 3410 (4 lata) ale dobra:)

ale to dotyczy chyba tylko niektórych telefonów? Mam numer w POP, wcześniej w idei i nigdy nie płaciłam więcej za smsy. Pamiętam tylko że w którejś z moich nokii można było włączyć obsługę polskich znaków (niezależnie od słownika T9) i na liczniku znaków w rogu wyświetlacza rzeczywiście widać było, że polskie znaki zeżerają liczbę pozostałych znaków. Wyłączyłam więc i git. Teraz też mam nokię, słownik włączony, kiedy piszę smsa widzę polskie znaki, ale odbiorca ich nie otrzymuje. Pojęcia nie mam czemu. Za smsa płacę normalnie.

zakladam, ze zalezy to od sieci maz ma w Orange i ma ten bol 😭 ja mam z Plusie i nie mam problemu :D obydwoje mamy nokie

Gość to se tak zakładaj
Ale to zależy od telefonu. Nie szkodzi, że oboje macie Nokie. Macie zapewne inne modele, prawda?

Gość to dlaczego

takie same :O

Gość to dlaczego
ja mam nkoie 6020 i teraz powpisywałm same polskie znaki wpisałam dwa a policzyło 4

Gość aluńka
Chodzi o to ze w niektorych telefonach jak wpiszemy polską literę to z licznika znaków ucieka kilka lub kilkanaście cyferek. Nie jest to zależne od sieci tylko od aparatu. Nikt tutaj nikogo nie oszukuje, przed wysłaniem wiadomości wystarczy zerknąc ile ona zajmuje i po klopocie.

Gość krzyżyk na drogę
hehe a ja mam komórkę niemiecką i nie mam polskich znaków ;)

Gość no to co że niemiecką
nokia jest też nie polska przecież. Wgrasz menu polskie i będziesz mieć polskie znaki

Gość drewciu
Niedawno w Wyborczej byl o tym artykuł. Redaktor powiadomił o tym kogoś wysoko postawionego w ORANGE i uzyskał wiadomość że należy w tym wypadku oddac telefon do naprawy. Mój ojciec tak zrobił (ma NOKIE), trzymali mu telefonponad miesiąc i nic nie zrobili wiec znowu oddał. To zwykłe oszustwo litera ś zajmuje 60 znaków!!!!!

Gość drewciu
PS. Jesteśmy w POLSCE i ĆĄ...itd to nie żadne specjalne znaki tylko zwykłe litery naszego alfabetu.... a co by powiedzieli rosjanie.... gdybt za każdą bukwę kasowało im 60 znaków.... coś jest nie tak

ja mam nokie, w Orange ale odkąd przestawiłam funkcję: obsługa znaków z kompletnej na uproszczona, to nie zzera mi az tyle smsów, a odbiorca otrzymuje bez polskich znakow...

Gość racja drewciu

W mojej komorce nie ma polskich znakow :DA nawet jakby byly to bym nie uzywala... W sieci nie uzywam, to w smsach mialabym :P

Gość Jopek
Trzeba pisac bez polskich znakow. Wtedy wszystko bedzie jak trzeba bez zadnych komplikacji