Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OOONA

CHCE SOBIE ZROBIC TRWAŁĄ!!!!!!! ZAPRASZAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY

Polecane posty

Gość OOONA

Moze ktos mi cos doradzi? Ziołową? Za ile? Ile skraca włosy? Czy są równe rodzaje loków? ja bym takie duze chciała!!!!!

Gość moze idz do fryzjera i tam
sie spytaj

Gość będzie Ci się chciało
codziennie kręcić?

Gość bez sensuuuu
no skoro zrobi trwałą, to po co ma jeszcze codziennie kręcić???

wielu osobom się wydaje, że trwała ondulacja sprawia, że włosy pieknie się układają od samego rana. otóż nie. rano człowiek się budzi a tu z jednej strony loczki, z tyłu fale a na boku gniazdo wygniecione od poduszki. trzeba umyć i nałożyć wałki, żeby ładnie się układały.

Gość bez sensuuuu
a nie wystarczy pougniatać je na piankę?

Gość ja miałam trwałą
na długich włosach, ale nigdy więcej się na to nie zdecyduję!!!

Gość OOONA
Na wałki?????????? hahahahaahahhaa :D:D:D Kto Ci takich bzdur naopowiadał??????????????? Mialam trwałą 8 lat temu na włosach do pasa i wystarczyło po myciu umiejętnie je palcami 'rozczasac' i 'pougniatac' z odrobiną wosku lub pianki i włosy wygladały super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja maiałm trwała jakies 5 lat temu, i po kazdym umyciu glowy musialam dac na walki, aby wlosy sie jakos ukladały...i załowałam tego, bo przeciez mozna dac wiecej pianki i nałozyc walki i nie potrzeba trwalej ktora strasznie niszczy włosy...od tamtej pory jak chce podkrecic albo nakrecic mocno wlsy uzywam tylko wałków.

Gość a czemu się już nigdy na to
nie zdecydujesz ?

Gość emilkaxxx
ja mam trwałą na długich włosach. Nieznacznie mi się skróciły, loczki są piękne, tylko trezba o nie bardzo dbać:) Odpowiednie szampony i odżywki (osobiście polecam Herbal essences seria Fala Nawilżenia- taka różowa) No i ja nie stosuję grzebienia ani szczotki- rozczesuję palcami tylko i jest super:)

Gość emilkaxxx
aha no i włosy mi się zupełnie nie zniszczyły. nie wiem może mam dobre włosy albo szczęście, ale wyglądają jak naturalnie kręcone i są piękne i błyszczące.

nikt nie naopowiadał. moja przyjaciółka ma trwałą i widzę jak wygląda jak sobie wałków nie załozy.

Urzedzam że farbowanym blondynom nie chcą fryzjerki robić trwałaj za bardzo.... mnie odwiodły od tego pomysłu...

Gość kiskat
Oj ja już sobie nie zafunduję trwałej. Nie dosyć,że drogo, to po jakimś miesiącu zauważułam, że w różnych miejscach na głowie odrastają mi jeżyki. Okazało się, że pełno włosów mi wylazło. Niby na początku włosy były ładne i błyszczące, a po jakimś czasie okazało się, że są wysuszone, porozdwajane. Żałuję do dzisiaj. Byłam je ściąć dosyć krótko ale fryzjerka powiedziała, że i tak będę musiała jeszcze przynajmniej dwa razy ścinać, żeby pozbyć się tego siana. Nawet jak włosy mocno się nie zniszczą, jak schodzi trwała to niestety niee wygląda to najładniej. Dziewczynom, które mają ładne, długie włosy odradzam.

Gość hopaaaaaaaaaaa

Gość izabo
zalezy kto co lubi :) ...ja mam trwala i czasem jestem niesamowicie szczesliwa a czasem mam jej po dziurki w nosie :( ...wlosy oczywiscie sa zniszczone i beda takie u kazdej dziewczyny mimo tego co mowi! jezeli chce sie miec bardzo grube loki polecam "trwala spiralna" a co do przymusu krecenia to nieprawda-jesli chcesz miec loki-krecisz na walki, jesli nie zakrecisz masz takie jakbys rozplotla wlosy z warkoczykow zrobionych na mokrych wlosach.przestrzegam jednak ze jest to decyzja na baaardzo dlugo!

Gość jak wyglada trwała spiralna
?? wklejcie jakiegos linka prosze

Po pierwsze to w jakim stanie będą włosy po trwałej zależy od tego w jakim stanie ma ktoś włosy przed trwałą, czy zrobi trwałą w dobrym salonie i jak będzie dbal o włosy później. Ja zrobilam sobie trwałą jakieś 4 miesiące temu i jestem bardzo zadowolona. Nie mam zniszczonych wlosów, pięknie się układają bez żadnego kręcenia na wałki. Bo chyba po to się robi trwałą żeby nie męczyć włosów wałkami. Jedyne co jest potrzebne do włosów po trwałej to dobra odżywka, dobry kosmetyk do układania i suszarka z dyfuzorem.