Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanie

jak myslicie czy to, ze coraz więcej ludzi wyjezdża za granicę spowoduje to, że

Polecane posty

Gość mam takie pytanie

ci którzy zostaną beda wiecej zarabiać?

DeGie nie byłabym taka pewna :D To zależy na pewno m. in. od zawodu ;) Znajomy ma firmę - sporo ludzi wyjechało mu ostatnio za granicę, więc tym którzy zostali dal podwyżki :D Żeby i oni nie wyjechali ;)

Gość facet ja
oczywiście, że tak. Ale dotyczyć to będzie zawodów deficytowych czyli pracowników fizycznych. O popycie na absolwentów studiów raczej można zapomnieć :O

Nie byłabym taka pewna tego komfortu angielskich mieszkań ;) Jak ktos w Anglii \"stoi na zmywaku\" to zarabia co prawda więcej niz w Polsce, ale jak na warunki angielskie to nie jest wcale duzo :O

Gość no juz widze jaki
poziom zycia ma Polak w Anglii, który na zmywaku pracuje... pokój z szescioma współlokatorami...

Gość kasiaw
no własnie a nawet i z 8 zebty taniej byolo a i tak drogo.Bylam to wim i worcilam a teraz jestem zadowolona mimo iz mniej zarabiam niz tam ale zycie jest tansze....

Gość prawda jest taka że
jak ktos jedzie pracować na zmywaku to po to żeby oszczędzać , zyc o chlebie i wodzie, coś odłozyc i wrócić do Polski... bo zarabiac 1000 funtów w Anglii to tak jak 1000 złotych w Polsce, więc poziom życia raczej taki sam, dopiero jak się coś odłoży i z 10tys funtów w Polsce ma się 60tys zł to jest różnica...

Gość kasiaw
ale na tą roznice pracujac przy nanizszym wynagordzeniu w polsce musiz dlugo zrabiac minumum 3 lata pracy dzien w dzien na zmywaku i zyciu o chlebie i wodzie.

Gość kasiaw
mialo byc w anglii nie w polsce;-)

Gość kasiaw
mialo byc w anglii nie w polsce;-)

Gość o różnicy w poziomie życia
to można zacząć mówić jak ktoś zarabia w Anglii 2-3tys funtów, ma stałą pracę 6-8 godzinna wolne weekendy, może wziąć kredyt na mieszkanie, ma samochód i nawet jesli na koniec miesiaca ma 0 na koncie to ma wygodne życie, a jak tak popracuje 10-20 lat, a potem sprzeda to co maw Anglii może wrócić do Polski i uważać się za bogacza, niestety takich osób jest bardzo mało... wiekszośc to osoby, które jadą na kilka lat po to żeby poodkładac ile sie da i wrócic do Polski, bo niestety za 50tys funtów to w Anglii mozna sobie chyba garaż kupić (chociaz nie wiem czy nawet na garaż nie zabraknie...), a w Polsce za 300tys zł ładne mieszkanie i samochód... tylko kto pracujac fizycznie jest w stanie w ciągu kilku lat te 50tys funtów odłozyć...

Gość nikt więcej nie ma
zdania??

Gość mój wujek tak żył
kilka lat w USA. teraz ma piękny dom, drogie auto i zmarnowane zdrowie.

Gość w końcu zabraknie pracowników
w Polsce i będą musieli podwyższyć płace... tylko kiedy to nastapi? :o

Gość kasiaw
a zastanawialiscie sie kiedys nad tym co bedzie jak zaczna wszyscy wracac do polski wszyscy studenci kotrzy wyjechali zaraz po studiach i co nie zarobia tyle zeby zyc i nie isc do pracy a gdzie prace znajda bez doswiadczenia.no sorry z doswiadczeniem w zmywaniu garow na zachodzie hehehe. Ja bylam i wiem jak tam jest i wrocilam pracuje za o wiele mniej ale przynajmniej moje ambicje sa zaspokojone i daze do tego aby sie realizwaci piac sie po szczebelkach kariery. Jest wiele przykladow w Polsce na to ze moze sie udac i przywzoicie tu zyc.

Gość leniwa pani domu
mało kto wróci po 10 latach. jak mają wracać to góra po 5 latach. system ubezpieczeń diabli wezmą.

Gość może jeszcze ktoś
:-)

Gość co za problem
no własnie...ja nie narzekam...mieszkam pod Londynem i tu już nie jest tak drogo! wyjachałam zaraz po studiach (czerwiec) pracuję 5 dni w tyg. i zarabiam baaaaaardzo dobrze, a jak ide do pracy w weekend bo mi się nudzi to mam dodatkową extra kasę! nie narzekam naprawdę i żyje mi się dobrze... chce tu byc rok, ale może się przedłuży...i jak tak dalej pójdzie to stac mnie bedzie na mieszkanie w Polsce i pewnie samochód

Gość do co za problem
gratuluje, ze Ci się udało!!, ale chyba sama wiesz, ze należysz do mniejszości