Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Ja też zawsze się do mojej dr Dobek umawiam, tylko transfer miał mi robić dr Zamora, no ale, że wypadł w sobotę to On w nie nie pracuje i dlatego tak wyszło.

Julciaa dzieki i napewno wszystko będzie dobrze. Życzę aby plamienia jak najszybciej ustały. Napewno jest wszystko w porządku:-)

Igrek, tak, to są starania o nasze pierwsze dziecko i w lutym b.r. poszliśmy do Novum ze względu na M., bo wtedy M. namówił mnie na dzieciaczka. Wcześniej zawsze było coś bzdurnie ważniejszego i pilniejszego, teraz jak na to patrzę to brakuje mi słów na określenie swojej głupoty.

Moka - nie Ty 1 i nie ostatnia tak masz, że było wcześniej coś ważniejsze.:/

Michaline - a co jest jeszcze dobre w tej knajpce w Novum ? Pisałaś coś kiedyś o jakiejś sałatce.:D

Igrek, sałatki są dobre i ostatnio próbowałam koktajlu truskawkowego. Tez był dobry. Maja tam jakieś dobry catering:-) lekarze tez tam jedzą:-)

Julciaaa dzieki zdaje sobie sprawe , że moja sytuacja nie jest wesoła . Ale musze to wszystko jakoś poukładać , a poresztą nie chcę żeby mojego M rodzinka mnie wytykała palcami . Bo jak sie dowiedzą to wiem jakie słowa pod moim adresem padną . Więc ta świadomość ukrycia prawdy równierz nie daje mi spokoju . To jest bardzo ciężko żyć z taką świadomością . Ale muszę wziąść się garść , bo życie toczy się dalej . I pozostało mi tylko modlić się do boga . Kazdy z nas ma troche lepiej troche gorzej , takie to jest nasze życie . Mam nadzieje , że te plamienia ustąpią i będziesz mogła normalnie wszystkie czynności robić . Dobrze , że masz rodziców to tak zawsze chociarz troche mogli Cię wyręczyć .

Lato76, to Twoja, Wasza, sprawa i nikogo więcej. Najważniejsze, że M. Cię wspiera, a razem na pewno dacie radę. Dobrze byłoby gdyby mogła Cię wesprzeć rodzina, ale nie zawsze tak jest, a czasem ranią najbardziej. Poza tym czasem sobie myślę, że do tej pory jak nie chciałam mieć dzieci, to życie wydawało mi się szczęśliwe, więc czemu teraz miałoby być inaczej? Poza tym przecież nie wszystko stracone, a najważniejsze to znać wroga, żeby wiedzieć jak z nim walczyć.

Tej pierwszej nie pamietam. Ale była pyszna. Druga natomiast była wiosenna. Mnóstwo warzywa i roszponka. Ale tam wszystkie sałaty są dobre :-)

Michaline a ta 1 no to z czym była ? Moka - ile lat jesteście z Twoim M po ślubie ?

igrek - ja zawsze jadała tam sałatki powiem , że dobre i swierze mają . A przewarznie zamawiałam sobie kawke latte .

Igrek, jesteśmy po ślubie prawie dwa lata - równo 2 lata będzie w czerwcu.

moka - tak to już jest , że w najblizszej rodzinie tak dokońca nie mogą Cię zrozumieć . Ja jak zaczynałam swoje poczynania o dziecko , to tak na żarty rozmawiałam z moją siostrą , która jest odemnie trzy lata starsza i ma dwójke dzieci . To zaczelismy temat o dzieciach i o kórkach dawczyni i jakoś tak na żarty do niej powiedziałam , że mogłabyś mi 1 czy tam 2 odstapić . To powiedziała , że nigdy tego nie zrobi . A iz bez dzieci można być szczęśliwy , do dam ze w tej rozmowie uczestniczył mój brat . Więc się odezwał do mojej siostry , że jak ona ma dzieci i tak może mówić . A co gdyby wyszło , że mniałaby problem tak jak ja . A pozatym zawsze ją wspierałam jak duchowo i finansowo , ale nigdy w życiu jej tego nie wypomniała i nie wyponme . Zawsze dzieczynek zabierała do Siebie , żeby ona mogła sobie odpocząć troszeczke , a jak była w ciąży z 1 dzieckiem to byłam u niej gotowalam prałam i td . Nienależe ztych ludzi co pózniej wypominają coś , wszystko robiłam z własnej nieprzymuszonej woli . Tylko dręczy mnie takie nastawienie tych ludzi , że nie mogą innych zrozumiec .

moka - to krótko jesteście po ślubie . A na te podlewanie to uwarzaj , bo kwiaty nie lubią dużo wody . Nie wiem jak u was , ale umnie jest brzydka pogoda wiatrzysko jak nie wiem i zimno jest . A na dodatek wode wyłączyli i niemam jak naczyń zmyć . A nie długo przyjedzie mój M więc obiadku raczej nie będzie wcześniej .

Lato takie osoby jak Twoja siostra niestety nigdy tego nie zrozumieją, bo nie są w takiej sytuacji.:/A dziwię się Twojej siotrze-naprawdę, że jako siostra mogła Ci coś takiego powiedzieć.:( Ja miałam brata, ale niestety zmarł i do tej pory płaczę na Jego grobie, ale zrobiłabym dla Niego wszystko !

Dziewczyny - jak Wy malujecie paznokcie ? Kładziecie coś pod lakier - jakąś odżywkę czy coś takiego podobnego ?

igrek - no widzisz i jesteśmy niby siostramy , a każda z nas ma inne podejście i inny charakter . Dlatego musze sama sobie jakoś radzić z tym problemem. U mnie jak nie było tak i niema wody , jakaś masakra . A co malowania paznokci , to maluje normalnie żadnej odżywki nie daje pod spód . Przewarznie maluje bezbarwnym lakierem , lub blady róż . Idę chociarz może odkurze jak niema wody .

Lato, ciężko zrozumieć jak siostra może tak powiedzieć siostrze, ale pewnie miała swoje powody, których my nie znamy, ale nas też ciężko zrozumieć kiedy się przez to nie przechodzi.

Igrek, zawsze stosuję pod lakier podkład, na to lakier i utwardzacz, ale poza tym, że paznokcie ładniej wyglądają, to trzymają się tak samo jak bez bazy i utrwalacza. Kiedyś zadawałaś pytanie o żel do higieny intymnej, to najbardziej byłam zadowolona z laktacydu, a teraz używam białego jelenia i chyba na jeleniu poprzestanę. Nie wiem jak Wy, ale kiedyś próbowałam stosować ziaję i dostawałam po niej (jak się potem okazało) podrażnień, które kończyły się wizytami u gina.

Moka - a jaką bazę używasz pod lakier ? Bo ja odżywkę do paznokci, na to 2 warstwy lakieru i na to dopiero utwardzacz i to jest do dupy, bo już tego samego dnia schodzi.:/I ja tak myślę sobie, że to jest wina odżywki, no bo jak wiadomo,one zazwyczaj schodzą płatami i są miękkie.Co uważasz ?

Moka ja używam Ziaję od kilkunastu lat i jest ok.:)Ja w ogóle nie należę do osób,które mają po czymś tam uczulenia. Kupiłaś śikańce ?

Igrek, stosuję sally hansen i bazę i utrwalacz, ale ma tak samo jak Ty, złazi jak dobrze pójdzie drugiego dnia i to płatami, że można już nie używać zmywacza. Być może akcesoria z górnej półki są lepsze, ale mi szkoda wydawać pieniądze. Też byłam zaskoczona ziają, ale kilka razy sprawdzałam i zawsze było tak samo - swędzenie, pieczenie i gin. Nie wiedziałam skąd się to bierze, ale wreszcie gin mi powiedziała, że to pewnie płyn i miała rację. Ja z kolei jestem osobą, którą dużo rzeczy uczula, ale też nie słyszałam żeby ziaja kogoś uczulała.

Moka a ja z paznokciami postanowiłam chodzić do kosmetyczki.:P Dziewczynom z pracy robią albo tylko malują albo na żel i się długo trzymają,są ładne i 1 koleżanka na przykład tylko co tydzień zmienia kolor lakieru !!

igrek - ja nie przepadam za szparagami , wiec nie podpowiem Ci . Już mi włączyli wode i wstawiłam na rosół mięso , a na drugie nie wiem co mam zrobić , wyjęłam pierś z kurczaka to może coś wymyśle . Mój M przyjechał odrazu na żart z zapytaniem czy jest obiad ? Całe szczeście , że on lubi żartować , zawsze jak pojedziemy gdzieś do znajomych to jest duszą towarzystwa . A jutro jedziemy do mojego M rodzinki . Prawde mówiąc nie chce mi sie tam jechać , ale będę musiała .

Patrzcie, co wyczytałam: "jeśli nie bierze się leków zawierających gonadotropinę kosmówkową, to przy braku ciazy hcg wychodzi zero. Wartości 2-3 mogą świadczyć już o ciąży biochemicznej"

Hej! Mam pytanie. Czy jak już dam zwolnienie szefowi to muszę coś jeszcze zrobić w tym kierunku czy szef ( lub jego księgowa) się dalej tym zajmują?