Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

karina1212 - nie wiem, czy to jest to samo.:/

Tak sobie teraz pomyślałam, że gdyby udało mi się za pierwszym stymulowaniem to byłyby bliźniaki...bo miałam aż 4 pęknięte pęcherzyki

Kilka dni zanim dowiedzialam sie o tej ciazy mialam male plamienie, nawet cieszylam sie ze wreszcie mam okres i moge zaczac z novum. Dlatego dostalam luteine 2x na dobe, dzien po wizycie u ginekologa znowu mialam male plamienie i juz moja pani doktor telefonicznie kazala zwiekszyc dawke do 4 na dobe.

karina1212 - na Co samym aż tyle miałaś ? No to nieźle.

Agniren - pamiętam, jak pisałaś, że nie wiedziałaś,że się będziesz cieszyła z @ !

Masz rację...może będę monitorować-tylko razem z tempką i śluzem.;D To tylko 50,00 zł. za usg, a może będzie warto je wydać !! Zobaczę, kiedy po tym zabiegu teraz @ tak w ogóle dostanę.:-))

Przy pierwszym stymulowaniu brałam Clo, Puregon i Ovitrelle (na pęknięcie). Byłam po prostu przestymulowana. Prowadziła mnie wtedy A. Lewicka z Novum (dziewczyny wypowiadały się, że to młoda i niedoświadczona lekarka). Nie udało się, bo być może akurat ten cykl był bezpłodny. Drugą stymulację miałam u siebie na miejscu. Stwierdziłam, że nie ma sensu jeździć do Wa-wy skoro po samym Clo rosną mi w ogóle pęcherzyki. Zaoszczędziłam troszkę kosztów i nerwów. I tak jak mówię mam fajnego doktorka.

U mnie monitoring 30 zł. Nawet dzisiaj wziął ode nie tyle, aż się zdziwiłam, bo to przecież usg ciążowe

karinka - mialas 4 pecherzyki po clo i puergon? i co nie podeszłas do IUI wtedy? napisz cos wiecej. Gratuluję malusiej fasolki potwierdznej na usg micheline - jak sie czujesz? sa jakies objawy? Dziewczyny tyle piszecie ze nie nadążam:O wciaz jestem chora, masakra jak mnie przeziebienie dorwało, dawno sie tak beznadziejnie nie czułam:(

Julciaaa - witaj ! A czy Ty wysłałaś na Agniren e-maila w końcu te swoje namiary, jak prosiłam ?

Wtedy zaczęłam leczenie w Novum i to był pierwszy stymulowany cykl, w którym były aż cztery pęcherzyki, ale to nic, udało się za drugim razem

Julciaaa - agniren@interia.pl...to Jej adres---wyślij linki do nk i Face, a Ona nam roześle potem i będziemy miały Twój adres poczty.;-))No i Cię zobaczymy.;D A jak Ty się czujesz Kochana tak w ogóle z tym przeziębieniem /

Gość lato 76
Karina - Agniren - Trzymam kciuki za Was . Julciaaa - Przykro mi ze ciebie tak wzieło przeziębienie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

lato 76-witaj!A czy Ty wysłałaś Agniren w końcu te swoje linki też na Face i nk ?

Gość lato 76
igrek - jeszcze nie . Sorki niegniewaj się na mnie . Mam nadzieje że bedziesz dla mnie wyrozumiała . Jedziemy dzisiaj do naszych znajomych , na imprezke ostatkową . Oni mają w lesie duży dom , bedzie nas 20 osób , ale się bedzie działo . Mamy w planach zrobić kulig . Taki z końmy zaprzężony . Narazie idę ubierać się . Pozdrawiam wszystkich dziewczyn . Jesteście super !!!

Karina Gratuluje.Pierwsze usg to wyjątkowo silne przeżycia. Cieszę się razem z tobą. Moja mama zawsze mówiła, że jak jest ci niedobrze to znaczy że jest dobrze:) Ja miałam mdłości jeszcze w drugim trymestrze i wiem jakie to meczące.Już chyba lepsze wymioty bo raz a przechodzi. Ja nie dostałam twojej niespodzianki na maila a też chętnie pooglądam twoje szczęście. Napij sie inki. Ja w ciąży przestawiłam sie na inkę i piłam jej hektolitry. Wiem że inny smak ale potem smakowało równie dobrze. Ja używałam balsamu z perfecty mama. Fajnie pachnie i niedrogi. Ale powiem ci że jeśli masz mieć rozstępy to i tak będziesz miała. Ja smarowałam regularnie brzusio i byłam dumna że żadnego rozstępu nie mam-a brzuch wielki. Jak spadł to dostrzegłam:( Zuzia Ja gdybym miała wybór poprosiłabym siostrę aby się dla mnie poddała stymulacji. Nie wiem co na to moja siostra. Ja nie miałabym z tym problemu. Gdyby natomiast ona była na moim miejscu nie zastanawiałabym sie ani chwili. Ale my chyba inaczej podchodzimy do takich trudnych tematów.Ja przy pierwszej punkcji chciałam oddać kilka komórek ale lekarz mi to próbował wyperswadować, tak łagodnie i nie powiedział tego wprost.I tak żaden zarodek ze mną nie został ale może innej kobiecie by sie udało. Igrek Brodawki w ciąży zmieniają się strasznie.Piersi z takich dziewczęcych robią się takie kobiece. Agniren Nie martw się tym usg. Ja jak dostałam krwawienia i pojechałam na pogotowie to lekarz tez nie widział tętna bo miał taki przedpotopowy sprzęt. Na nastepnej wizycie zobaczysz.Wiem co czujesz teraz bo ja też jakoś nie umiałam sie do końca ciążą cieszyć. W 7 tygodniu strasznie zachorowałam i kolejny dylemat czy brać antybiotyk czy nie.Ciągle coś. Potem te ważane usg połówkowe i kolejny stres czy pomiary będą dobre. A potem czy poród przebiegnie dobrze i tak w koło.Taki nasz już los:) Nie denerwuj się. Teraz już tylko będzie dobrze. Cyndi Synek cudny. Ja chciałabym żeby moja już chociaż siedziała.Potem będę pewnie tęsknić za tym co jest teraz.

lato 76 - no to czekamy cierpliwie na tego e-maila.:D

igrek - juz jej wysłałam bo wczoraj w pracy nie mialam mozliwosci bo tam mam poblokowany dostep do wszystkiego:O karinka - bo ona beznadziejna Ci dala za duza dawke leków od razu, moja lekarka zaczęła od 1/2 tab clo a potem mi stopniowo zwiększala. A ile zastrzyków puergonu brałas w tamtym cyklu? a staraliscie sie naturalnie czy baliscie sie ze te 4 sie zpalodnia? jak to bylo...sory ze tak dopytuje🌼

Mena -ja jestem o tyle w gorszej sytuacji, że niestety jestem jedynaczką.;/ A masz rację...my inaczej na to patrzymy !!

Julciaaa - no to czekamy teraz, jak nam odeśle.:)

no ja dostalam tylko zdjątka meny ale mi sie nie otwierały niestety:( wiec tez czekam

Julciaaa - a Ty na jakiś lekach jedziesz ?

Mena - jak coś dostałaś od Julciaaa, no to proszę Cię, wyślij mi na pocztę.;D

igrek - ja tylko agniren przesyłałam namiary na siebie Biore teraz clo(1x1)+3 zastrzyki brevelle (w sumie)

Julciaaa - czekaj, bo już się pogubiłam.:/Czyli masz stymulację na własnym cyku i normalne starania ? Czy IUI ??

igrek - podchodzimy do 2 IUI teraz. pierwsza mialam w grudniu tez na cyklu stymulowanym