Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pandeczka

Wszyscy narzekają na życie w Polsce....

Polecane posty

A ja kocham mój kraj i nie znosze \"Polaków\" ktorzy potrafia narzekac i tylko narzekac na swoja ojczyzne.. Dopoki sami nie zaczniemy cenic wlasnego kraju, z granica nas tez nikt nie doceni..CYNICY!! ZAL MI WAS!! Ja kocham moja Polske:)

Gość trzymamn kciuki
hmmm trzeba zyc nie wzne gdzie ale zeby bylo to zycie na srednim poziomie a w Polsce to nie jest mozliwe smutne ale prawdziwe:(

Gość zaletą jest to że mężczyźni
Polacy przepuszczają panie przodem, całują w rękę :), dają kwiaty, w ogóle obsypują prezentami na różnorakie okazje, ustepują miejsca staruszkom w autobusie czy tramwaju :), w Polsce mamy pyszne i urozmaicone jedzonko /zwłaszcza ogórki kiszone, kapustę, grzyby, schabowe itp, chyba nigdzie na świecie tak nie jedzą?! :)/, ludzie są mili i ładni / znajdźcie mi kraj na świecie z taką ilością ładnych, zadbanych dziewczyn i przystojnych chłopaków! :)/, kobiety są gospodarne i czyste, mężczyźni pomagają swoim żonom w pracach domowych i wychowywaniu potomstwa :), kobiety mogą rozwijać się zawodowo jeśli chcą :), w ogóle kobiety mogą nosić ładne ubrania, a nie np zawinięte w czarne sukno jak muzułmanki, ...i wiele, wiele innych zalet!!! oczywiście, że są wyjątki od reguły z różnych powodów i przyczyn, ale ogólny wizerunek Polski wcale nie jest zly! wszystko zależy od punktu widzenia i siedzenia, "chcąc zbić psa, to i kij się znajdzie", kto szuka "złych " rzeczy, to je znajdzie, w odrapanych ścianach, bezrobociu, złodziejach, itp, ale nie czarujmy się, na całym świecie są slamsy!/slums/nie tylko kurna w Polsce, bez przesady, tak samo ten syf w lesie, u nas są chociaż grzyby, a np w USA, czy w Chinach to muszą je hodować specjalnie, bo natura nic z siebie już więcej dać nie może! :(

Gość wkurzona7
nie czytałam wszystkiego żeby sie jeszcze bardziej nie wkurzyć, ale jedno co mamy ładne naprawdę, to plaże, piękne piaszczyste, naturalne, tylko morze zimne

Gość kkkkkaaaasssiiaaa
i smierdza

Gość bywalec zagraniczny
będąc za granica odnowiłam wiele przyjaźni z ludzmi w Polsce, kontakty z nimi mam super,a w kraju prawie nie rozmawialiśmy wiem, że wszystkim chodzi o to, żeby załatwic im pracę..żeby mogli się zahaczyc, przenocowac chociaż, to smutne że ludzie tak strasznie chcą opuszczać Polskę, za wszelką cenę- opuszczaja małżonków, dzieci - żeby zarobić na godne życie jak na to patrzę, to bje sie wracać do tego kraju mam nadzieję że kiedyś zdobędę się na odwagę i wrócę, bo to w Polsce chciałabym ułozyc sobie życie, wychowac dzieci i zapewnić im właściwy start

Gość bywalec zagraniczny
kocham Polskę i cholera nie wiem czemu :o

Gość aaa i jeszcze to że wakacje
trwają aż 2 miesiące! bo np. w Japonii to tylko 2 tygodnie! :( tak, plaże mamy fantastyczne, bielutki piasek, nie takie jak np. w Saint Tropez - kamienie włażące w plecy! "cudze chwalicie, swego nie znacie" ja tam się cieszę, że mieszkam w Polsce, są ludzie z innych krajów, co nam zazdroszczą, i jeszcze jedno, dlaczego ostatnio z USA i Anglii tylu do nas przyjechało "nauczycieli" języka angielskiego, skoro TAM jest tak "dobrze"? trzeba spojrzeć na Polskę innym okiem, właśnie tak, jak napisała Luthien_86, należy zacząc cenić własny kraj, to i inni go będą cenić. Zobaczcie, jak w USA z wielką pompą i otoczką robi się rzeczy błahe, ale jaki rozgłos, a w Polsce wielkie czyny bez echa, bo nie potrafimy dobrze zareklamowac ani nas, ani naszego kraju, a przecież mamy wszystko: i morze, i góry, i jeziora, gorące źródła, i surowce naturalne i walory turystyczne, tylko nie potrafimy tego dobrze "sprzedać- zareklamować, ściągnąć turystów", niestety najgorszą rzeczą w Polsce są wysokie podatki i wysokooprocentowane kredyty, a na zachodzie właśnie ludzie żyją w pięknych willach - z kredytów, które spłacają w śmiesznie dla nas niskich ratach przez dziesiątki lat.

Gość zaletą jest jeszcze to że
nie muszę spać z giwerą pod poduszką :) /jeszcze :D/

Gość Polak1976
Obecnie mam 30 lat ,przed 11 laty wyjechalem do Austrii gdzie sie osiedlilem jednak caly czas tesknie za Polska z roku na ro coraz bardziej i mocniej moim najwiekszym marzeniem jest powrot w rodzinne strony,najlepiej odpoczywam w Polsce i sie relaksuje´,w naszej ukochanej Polsce jest specyficzny klimat gdzie podobnego nie znajdziesz w zadnym innym zakatku swiata,uwierzcie mi ze z czasem ma sie juz dosc emigracji (pomimo iz wiedzie mi sie znakomicie i jest to jedyny argument ktory mnie tu zatrzymuje)

-Mamy tylko jedną jadowitą żmiję,pająki w miarę niegrozne,tak samo z jaszczurkami ,wilki i niedżwiedzie też za bardzo nie atakują ludzi ! -klimat urozmaicony;można pomarznąć ,ale też się posmażyć ! -pola,lasy,łąki ,wody pięknie pachną , -nie mamy trądu,śpiączki,słoniowatych nóg,malarii, -nie nękają nas tajfuny i tornada. -nasza żywność ma smak i zapach MAMY TYLKO ZA DUŻO URZĘDNIKÓW PAŃSTWOWYCH !!! :D:D

Gość szczypiorek z bazaru
z ta zmija to sie zgadzam :D mialam okazje wyjechac do Australii a tam duzy dom, dobra praca i praktycznie wieczne wakacje- gorace slonce, plaza itp I co? Zrezygnowalam bo panicznie boje sie wezy i pajakow :O Nie moglabym mieszkac nigdzie tam, gdzie jest duzo wezy!!!! A w Polsce to nawet na grzyby do lasu chodze :D Podoba mi sie to, ze ludzie mowia sobie na ulicy dziendobry i to, ze nie jestesmy wiecznie zadowoleni i usmiechnieci jak np Amerykanie ;) Wrecz wkurza mnie to ich zadowolenie! Ja lubie nasz polski pesymizm :D

Gość szczypiorek z bazaru
I lubie sluchac jak obcokrajowcy lamia sobie jezyk na naszych polskich slowkach :D :P

Gość nienawidzę polski
A ja nienawidzę tego kraju. Jak tylko skończę studia wynoszę się stąd na stałe. Tutaj nawet emerytury na starość nie dostaniecie.

Polscy lekarze i pielegniarki to prawdziwi profesjonalisci w porownaniu z tym co mam tu (tez UK). Oczywiscie zdarzaja sie czrne owce ,ale generalnie i biorac pod uwage sprzet jakim dysponuja sa niemal geniuszami. Tu maja najnowoczesniejszy sprzet ale za to jak im na kompie sie nie wyswietli co mi jest to chyba debil jeden z drugim nie wpadna na to sami. Malo sie nieprzekrecilam w tym ich pieknym szpitalu na lozku na pilota, z menu i swiezymi kwiatami na stoliku. A i tak lecze sie w Polsce. Poza tym polscy faceci sa bardzo kulturalni i romantyczni w porownaniu z innymi nacjami. Przynajmniej z mojego doswiadczenia. Polskie kobiety sa piekne i maja dobry gust oraz sa zadbane. Polacy sa bardzo dobrze wykszatlceni i posiadaja szeroka wiedze oraz potrafia pogadac niemal na kazdy temat - tu nie raz sie spotkalam z pytanie czlowieka po studiach (!) jaka jest stolica Bulgarii a on nie wiedzial mimo ze wlasnie wrocil z wycieczki do tego kraju!!! Polacy sa bardzo zaradni i zawsze kombinuja zeby bylo lepiej. Ciagle im malo i sa nieslychanie ambitni. Podczas gdy np Szkoci cale zycie mieszkaja w jakiejs tandetnej chacie z meblami majacymi z 60 lat i dekoracja taka jakby swieta bozego narodzenia trwaly caly rok. Bradzo lubie Polakow choc za granica potrafia tez pokazac swoje najgorsze oblicza. Wiec nie moge pojac dlaczego skorow w Polsce mieszkaja niemal sami polacy , ktorzy sa tacy madrzy, fajni itp jaet taki syf???? Jak to mozliwe???? Mimo tej milosci i tego ze Ciagle TESKNIE za Polska - nie wroce bo nie mam do czego . Nie bede marnowac swojej mlodosci na oczekiwanie az w tym kraju bedzie normalnie. moi rodzice tez na to czekali i- jeszcze sienie doczekali... ja juz nie czekam. :-( pozdrawiam rodakow.

Gość mnie się dobrze zyje w Polsce
ponieważ na szczęście dobrze zarabiam, ale niestety mój mąż, który jest Włochem nie znosi naszego kraju i pewnie za kilka lat się stąd wyniesiemy... największym problemem jest to, że ja wady Polaków zobaczyłam dopiero dzieki niemu i sama juz nie moge ich znieść... jesteśmy: zawistni, zazdrośni, mało uprzejmi, sfrusrowani,nietolerancyjni, na każdym kroku czy to w urzedzie czy nawet na ulicy chamscy, a przoduja w tym chamstwie staruszki, mało przedsiębiorczy, wieczni malkontenci...