Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rozala

Czy ktoras z Was ma wczesniaka z 31 tygodnia??

Polecane posty

dwa tg temu urodzilam blizniaki w 31 tyg i juz mi je oddaja do domu, a ja zero doswiadczenia w pielegnacji noworodkow, a co dopiero takich wczesniaczkow :( dlatego czekam na Wasze cenn rady...

Rozala gratuyluje, nie martw sie, przeciez bedzie polozna przychodzila :) do mnie przychodzila co 2 dzien :) moja tesciowa urodzila mojego meza w 33 tygodniu, 0 opieki ze strony poloznej i zainteresowania, a w domu jeszcze 2 corki (3,2latka) , maz w delegacjach , dala jakos rade Ty tez dasz :)

Powinnaś traktować je jak dzieci urodzone o czasie. Wiadomo są pewne zalecenia od lekarzy, ale nie ma co przesadzać. Sama się bałam jak córeczka wrócila do domu ( choc urodziła się 35/36 tydzień problemami z oddychaniem) , ale położna rozwiała moje lęki. Współczuje tylko dużej ilości wizyt u różnych lekarzy , sama się nachodziłam i ciągły lęk czy wszystko ok. Dzisiaj nikt by nie powiedzial, że urodziła się trochę wcześniej. Jest zdrowa i dogoniła rówieśników.

Gość Moni 76
ja mam corke z 31 tc waga 1120 a teraz ma juz 6 lat i wszystko ok:)tylko bedziesz miala duzo biegania po lekarza ma tylko lekkie napiecia w prawej nodze i rece a umysłowo ok pozdrawiam i na pewno bedzie ok:)