Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia dziecia

Jedzonko dla dziecia

Polecane posty

Gość mamusia dziecia

Ponieważ moje dziecię nie może być odżywiane "słoiczkami" bo każdy ma tam "cośnietak" skazana jestem na gotowanie małych obiadków, co mnie kompletnie dobija. W związku z powyższym mam pytanie czy można ugotować jeden duuuuży obiadek podzielić na porcje i np. zamrozić i czy po takim rozmrażaniu nic mojemu "dzieciowi" nie będzie? Do tej pory gotowałam te mikroskopijne obiadki codziennie, ale mam dość:)

Gość dwa w jednym
Gotując zupę dla domownikow, wrzuc mięcho do wody i gotuj (bez przypraw), po jakims czasie odlej czesc wywaru dla dziecia do oddzielnego garnuszka. Reszte wywaru przygotuj dla reszty domownikow jak zawsze. Do wywaru dla dziecia wrzuc marchewke, kawalek selera i pietruszki, pokrojone ziemniaczki, kaszkę jęczmienną lub ryż. Ugotuj bez przypraw. Zalezy ile miesiecy ma dzieć ;) Jak 6-8 to zmiksuj zupkę, a jak wiecej niz 8-9 to rozgniec widelcem warzywa, posiekaj drobno kawalek mięska i juz. Taką zupkę masz spokojnie na 2 dni (dzis i jutro, a nawet pojutrze). Drugie danie (zamiast zupki) ---> -- 1ziemniaczek, -- 1marchewka (lub kawalek kalafiora, brokuła itp) -- kawalek mielonego mieska (jako pulpecik) lub kawalek rybki (panga) Wszystko gotuj w 1 garnuszku, bez przypraw. Nakladasz na talerz, rozgniatasz widelcem lub miksujesz. Gotowe. Czas przygotowania - 3 minuty (na obranie warzyw;) )

Gość mamusia dziecia
no to wszystko to ja wiem, tylko może by się tak dało hurtem i pomrozić:) ttylko nie mam pojęcia czy wolno :) ale dzięki:)

Można mrozić. Ale proponuję robić to w woreczkach do mrożenia, aby nie było zapachów z innych dań z zamrażarki. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
Ej tylko nie panga