Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nunkaa

czy mozna wpasc na 5 dni przed okresem stos. przerywany..?

Polecane posty

Gość nunkaa

Czy slyszal ktos o przypadku, ze ktos wpadl podczas stosunku przerywanego na 5 dni przed spodziewanym okresem?? :(

Gość blend
slyszalam tylko ze to zadna antykoncepcja

Gość przytulka
to raczej malo prawdopodone ale nie ma pewnosci

Gość nunkaa
wiem, ze to zadna antykoncepcja... ale niby nie ma mowy o jajeczkowaniu w tych dniach. czyli skad to jajeczko...?

Gość meheret
silne emocje, podniecenie i w cholere innych przyczyn moze sprawić ze jajeczko pojawi sie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, tak gdzieś kiedyś przeczytałam

ta zgadzam sie z przedmowcami. w koncu polowa polakow skads sie wziela :P:P

Gość jesli sie nie obserwujesz
to nie przewidzisz czy juz jest po owulacji. Okres zawsze nastepuje ok 12-16 dni po niej. ale jesli owulacja sie przesunie, to moze byc np 5 dni przed spodziewanym okresem, czyli w dniach, ktore juz powinny byc nieplodne. wtedy rowniez okres przychodzi pozniej. jesli wiesz, ze juz jest po owulacji to nie musisz obawiac sie wpadki. kwestia tylko czy jesstes w stanie to ocenic na 100%...

Gość najgorsze
straszne to jest ten strach....

mozna na przyklad zajsc w ciaze w 23 czy 24 dniu cyklu, nawet jesli zwykle cykl ma 28 dni - moze sie zdazyc, ze cykl akurat sie przedluzy, a to wlasnie z powodu pozniejszej owulacji. Takie rzeczy sie zdarzaja. Ja na przyklad mam cykle regularne, zwykle 27 dni. Ale pare miesiecy temu mialam cykl 32-dniowy, wiec 22-gi dzien cyklu mogl byc ryzykowny... Na szczescie takie rzeczy mozna u siebie zaobserwowac, wystarczy troszke checi :)

Gość anamendes
a czasem mozna sie zabezpieczyc jak sobie sie przypomni w ostatniej chwili ;]

podczas okresu tez mozna zajsc w ciaze - rzadkie przypadki, ale sie zdarzaja - a to akurat z powodu wczesniejszej owu. Jesli sie orientujecie (mam taka nadzieje) to wiecie, ze przed owulacja srodowisko pochwy jest korzystne dla plemnikow i moga one przezyc nawet kilkadziesiat godzin, spokojnie czekajac na owulacje... i do dziela ;) Przy wczesniejszej owulacji mozna w ten sposob wpasc jeszcze w czasie miesiaczki. Taki cykl z kolei jest zawsze krotszy - tak jak pisalam, okres zawsze jestok 12-16 dni po owu.

nunka niby nie ma mowy o jajeczkowaniu w tych dniach, a jednak... organizm potrafi platac rozne figle. Jedyne czego mozesz byc pewna, to to, ze nie ma mowy o dwoch jajeczkowaniach w czasie jednego cyklu. Jajeczkowanie zawsze jest jedno. Ale moze miec miejsce na 5 dni przed SPODZIEWANYM okresem - to ze sie go wtedy spodziewasz, wcale nie oznacza, ze on faktycznie wtedy przyjdzie.

czy ja pisze do siebie???

Gość anamendes
ale w sumie tych godzin plodnych jest z calym cyklu z 40 .....

Gość anamendes
spadam juz spac zycze wszystkim ktorzy nie chca wpasc zbyt wczesnie róbmy to z głową ...!!!!!!!!!!!!!!!!! powodzonka

anamendes ---> troszke wiecej, biorac pod uwage, ze plemniki moga sobie "zaczekac" - do zaplodnienia to i owszem moze nastapic tylko w 1 dniu cyklu. Ale moze do niego dojsc nawet jesli w tym dniu sie nie wspolzylo. Wystarczy chocby 3 dni wczesniej...

Gość anamendes
a skad Ty tyle wiesz????????????

czytam i stosuje. Z zamierzonym skutniem - mamusia nie jestem. Ale zaczynam myslec o dziecku. I nie musze sie martwic czy tabsy beda miec wplyw na jego rozwoj... to zaleta metod naturalnych. Ale kazdy ma wybor :) moze kiedys jak juz bede miec dzieci, to aby sie zabezpieczyc bede stosowac cos jeszcze, nie wiem, czas pokaze :) Teraz wpadka nie bylaby zadna trgedia dla mnie, ale jednak chcialabym postarac sie o dziecko swiadomie,wtedy, kiedy naprawde tego zapragne. W kazdym razie metody naturalne jeszcze mnie nie zawiodly. A wspolzyjemy bez stresu i nie przerywamy bo nie ma takiej potrzebyw dnich nieplodnych.

Kompletnie nie rozumiem dziewczyn ktore biora tabsy, jednoczesnie stosujac prezerwatywy, a do tego jeszze stosunek przerywany... :O I to wszsytko tylko w dniach nieplodnych,zeby nie wpasc. A jeszcze jak sie gumka zsunie to postinor biora :O

Ale tak tak to bywa,jak seks uprawia sie z osoba, o ktorej nie mysli sie jak o partnerze na cale zycie, nie bedac gotowym na dziecko,a czesto,o zgozo,samemu jeszcze bedac dzieckiem...

Gość blend
albo bedac STUDENTEM i chac skonczyc studia bezstresowo............. sam strach dlatego rozumiem, ale wszystkich metod naraz - nie. poza tym przy tabsach nie ma czegos takiego jak dni plodne wiec na jakiej podstawie to wyliczaja? :)

tez tego nie rozumiem. Przeciez przy tabsach w ogole nie ma jajeczkowania - a co za tym idzie - dni plodnych... :O

ale dziewczyny biorace tabsy i tak sie schizuja i licza dni plodne...

Gość dorotaaaa
jak jestem w 5 dniu miesiaczki moge zajsc w ciaze jezeli mi sie chlopak spusci ????

Gość patrz na wypowiedz
22.09 o godz 01:37