Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalna inaczej

ZOSTAĆ MAMĄ W WIEKU 43 LAT ?-SZALEŃSTWO ???

Polecane posty

Gość normalna inaczej

Witam. Króciutko ,mam 42 lata dwoje dzieci syna 21 i córkę 18,jestem rozwiedziona od czterech lat.Dzieci urodzone poprzez cesarskie cięcia.I wiecie co marzę o jeszcze jednym dziecku.Mam stałego partnera,kocham go on mnie też.Ale jak powiedzialam córce o moich marzeniach -stwierdziła krótko że nie mam po kolei w kłowie w tym wieku?Co sadzicie?Dać sobie spokój z myślami o dzidziusiu.Zapraszam do dyskusji.Odezwę się wieczorem ponieważ teraz idę do pracy ale z niecierpliwością czekam na wypowiedzi.

A ja mam brata młodszego o 19 lat :) Mama urodziła go właśnie jak miała 43 lata :) Teraz bez niego nie wyobrażamy sobie życia:) Jest bardzo opiekuńczym wujkiem dla mojego synka :) Pozdrawiam

Gość A czy wnuk nie byłby
lepszy? Pytam serio, bo w tym wieku kobiety zazwyczaj myślą o dzieciach raczej jako wnukach.

Moja kuzynka właśnie urodziła synka, wiek 42 lata i odmłodniała o całe 20. Wcześniejsze dzieciaczki już duże (10 i 18 lat) zakochane po uszy w braciszku.

Gość buka poka
A co twój partner na to? jeżeli tez pragnie dziecka, to powinnaś się zdecydować. Wiele kobiet rodzi w tym wieku, choć ryzyko jest dużo większe. Myślę, że ja na twoim miejscu bym się zdecydowala, choć to takie gdybanie.

Gość mój koleżanka
też jej sie zachciało dziecka w wieku 42 lat,urodziło sie z wieloma wadami ,od 3 miesiecy siedzi z nim w klinice:(.Poprzednie dzieci zdrowiutkie.

Dziwię się podejściu Twojej córki. Ja jestem w jej wieku i bardzo chciałąbym małego braciszka, albo siostrzyczkę, ale u mnie niestety jest to już nie możliwe, bo mama jakieś 4 lata temu miała pousuwane wszystkie wewnętrzne narządy, typu macica, jajniki i takie tam... Szkoda... Teraz to mogę się zadowolić malutkimi, kochanymi kuzynami i kuzynkami... Uważam, że powinnaś się zdecydować, jeśli masz warunki. Ale przed tym koniecznie zrób badania, bo to taki wiek, w którym mogą wystąpić już różne komplikacje...

Gość *jabłko*
A pomyslałaś o 2 waznych sprawach: 1. to spore ryzyko fundowac sobie dziecko w twoim wieku 2. jak ono bedzie się czuło jak "babcia" będzie chodzic na wywyaidówki...... Masz nowego partnera (czego gratuluje), ale teraz czas na pomysł z seri "zróbmy sobie dzidziusia, bo jesnt na dobrze ze sobą"...???? Pewnie niedługo doczekasz się wnuków, więc może to jest sposób na zaspokojenie swoich, obudzonych uczuć macierzyńskich! To chyba lepsze rozwiązanie!

Moja ciocia jest po 40. ma corke w wieku 27lat , syna w wieku 24 i coreczke w wieku 3 lat:) dla nich to byl szok jak zaszla w ciaze. Urodzila zdrowa corke. bardzo sie cieszy z tak malej pociechy w domu i niezle sobie radza(nie pisze tu o finansach - bo tego im nie brakuje;) ). Dzieci wspieraly ja przez ciaze. pozdrawiam serdecznie

Gość *jabłko*
Angelaa- ty chyba straaasznie niedojrzałą osobą jesteś......:o

No ale szokiem nie było, ze znajomej ciotka urodziła córke w wieku 13 lat???????

a, sorry, po 40, bo wydawalo mi si, ze ma dokadnie 40

witam , ja sadze ze najwazniejsze jest czego ty chcesz ! jakie są twoje marzenia i pragnienia na wnuki bedziesz musiała poczkac z 5 lat wiec bedziesz ok 50,,,,,, ja jestem jak najbardziej za, idz do lekarza porozmawiaj zrób badania, przygotuj sie odpowiednio...ale musisz wiedziec o 1 rzeczy wiele osob moze pomyslec ze to niewłasciwy wiek, odradzac ci to, ale ty musisz wiedziec czego chcesz...to najwazniejsze a co na to twoj partner? jestem pewna ze dzieci pokochają malutką istotkę......dziecko cie odmłodzi napewno wrócą wspomnienia, kiedy dzieci były małe...... zycze trafnych decyzji....

Gość moja koleżanka
Nie dziwie sie kobietom 40letnim,które nie mają jeszcze dzieci,życie róznie się układa.Ale nigdy w zyciu mając juz dziecko nie zdecydowałbym sie na ciąze po 40stce.

no nie wiem, moja córka wcale nie była zachwycona jak jej zafundowałam braciszka :) I do dzisiaj nie jest Twierdzi że nie lubi dzieci No fakt lalkami się nigdy nie bawiła

Rodząc swojego syna rodziła ze ,mną 44 letnia Baśka.Super babka.Miała już 2 synów 22 i 24 letnich.Wyszła ponownie za mąż i chciała mieć dziecko ze swoim nowym partnerem.Ciąże miała pod stałą kontrolą i urodziła zdrową córeczke.Jeżeli tylko lekarz Ci na to pozwoli to czemu nie.I nie przejmuj się gadaniem że jak bedziesz chodziła na wywiadówke to twoje dziecko będzie spalało się ze wstydu.Do przedszkola mojego syna chodzi Sylwek którego mama ma 49 lat.Co to za wstyd???

napisalam ze po 40. nie wiem ile ma teraz czy 47 czy 49. urodzila 3 lata temu wiec miala ok 45 lat

Gość ida marcowa
Jacpot-popieram!Jezeli sie tylko odpowiednio przygotujesz do ciazy-zrobisz potrzebne wyniki i bedziesz przyjmowac folik,to dlaczego nie?Coraz wiecej kobiet decyduje sie na pozne maciezynstwo,popatrzcie chocby na nasze krajowe "gwiazdy".Ja tez juz jestem dobrze po 30-tce i wlasnie zdecydowalam sie na drugie dziecko.No ale na razie musze 3mies odczekac bo wlasnie zaszczepilam sie przeciwko rozyczce.Pozdrawiam i zycze powodzenia.Dzieci sa najwazniejsze na swiecie

Gość moja koleżanka
Po 30stce ,a po 40stce to duza róznica.Jasne 40 latki rodza tez zdrowe dzieci,ale ryzyko wad jest bardzo duże i nie pomoga tutaj badania przed ciążą,ani folik.Taka ciaza to jak gra w ruletkę.

Gość ida marcowa
Zapominasz chyba ze jeszcze jest cos takiego jak badania prenatalne.Mamy XXI wiek

Gość azaza
mam 38 lat czuje sie i wygladam młodo myśle,ze w ciągu kilku najblizszych lat mogłabym sie zdecydować jeszcze na dziecko ;) a o 40 letnich mamach źle wyrażaja sie tylko młode dziewczyny bo im sie wydaje ,że 40 to juz do grobu :(

Gość zafunduj sobie dziaciaka i juz
w koncu to twoja sprawa a nie twojej corki :)

pewnie za działaj,ale wazne jest tez jaką jestes kobieta,bo wiesz znam trzydzistoletnie \"staruszki\" i super-laski po czterdziestce.Metryka wcale nie równa sie wiek biologiczny,wcale a wcale.Nie patrz na date urodzin, ale w lustro kochana:D

Po 40- tym roku życia jest dość znaczne ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa (1 na 30 urodzeń), ale możesz przecież urodzić cudownego zdrowego człowieczka. Decyzja i tak należy do Ciebie i Twojego partnera. Życzę dużo szczęścia.

Gość azaza
znajoma - ja miałam na myśli wypowiedź *jabłko* - nie Twoją :)

Gość Moim zdaniem __________
;) Fajnie , normalnie , slodko , nie przejmuj sie innymi. (szczegolnie corka :o ) Jak masz z kim - to jak najbardziej !!!!