Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssooll

kolejne dziecko-tak, facet -nie

Polecane posty

Gość ssooll
Piszesz Yogi czy to dziecko jak będzie miało 15 lat nie będzie czuło wielkiej krzywdy ,że nie ma Taty który naprawiłby rower,zabrał do lasu na grzyby,czy nad wodę na ryby,czy też swoją obecnością zapewniłby temu dziecku Bezpieczeństwo i możliwość Przytulenia się nie tylko do Mamy ! Może. Ale i na to mam odpowiedź - moje dziecko ma 1o lat i jak z nim rozmawiam to widzę, że wielką krzywdę czuje bo jego ojciec jest wyjatkowym dupkiem i nie naprawia mu roweru ani nie zabiera do lasu

No to jest od poczatku skazanie dziecka na brak pelnej rodziny... Ale zwiazanie sie z kims tak jak Pan Bog przykazal tez nie daje gwarancji, ze dziecko bedzie szczesliwe :P W takim razie kazda matka jest egoistka skoro chce miec dzieci ;)

Gość ssooll
wiem, że coś dziecku ujmę. Wiem, że to egoizm. Ale mój wybór to potórne SAMOTNE macierzyństwo albo zrezygnowanie z drugiego dziecka. Szukam okoliczności łagodzących ;-))

Gość ssooll
rozejrzyj się dookoła siebie Yogi. Ilu znasz PRAWDZIWYCH ojców, którzy sprawdzili sie w tej roli przez całe życie? Bo ja niewielu, wiesz? Czyli statystycznie rzecz biorąc moje potencjalne dziecko też ma niewielkie szanse

Gość ssooll
Calamity 🌼

No niestety ;żle trafiłaś ;mieszkam na opolskiej wsi ! Tu wszystko jest po staremu,czyli ceni się jeszcze rodzinę ,a w knajpie mało kto siedzi ,bo nie ma czasu,a ludzie oszczędzają ! Zdrady zdarzają się rzadko,a jak już to ogólnie dostępnym Newsem ! No i jak ktoś zaczyna być zbyt \"nowoczesny\" to ludzie umią mu dogadać ! :(:( Rób jak chcesz bylebyś była szczęśliwa; Ty i dzieci ! :):)

Gość ssooll
dzięki Yogi. 🌼

Gość jak cię czytam
ssooll to mam wrażenie, że jesteś typową ofiarą kryzyzu rodziny

Gość ssooll
typową ofiarą powiadasz? Tak powszechne jest dziś samotne rodzicielstwo z wyboru?

Gość jak cię czytam
no może źle się wyraziłam. Może nie typową. Ale ofiarą :-P