Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankietuję sobie

co sądzicie o kolczykach u niemowląt?

Polecane posty

uważa że to zdecydowanie za wcześnie.Dziecko w tym wieku jest aktywne poznaje swoje ciało(np mój synek często się dotyka za uszy i ma z tego radoche) .Wydaje mi sie że to jest bardziej robione dla mam które chca się pochwalić jaka to jej córeczka odważna i ładna w tych ozdobionych uszkach.Nie chce stawiać tu wszystkie matki bo nie o to tu chodzi ,pisze tak jak zauwazyłam wśrod znajomych,rodziny.Wydaje mi się że jak już to 3-4 l.

Gość 11111111
jak długo w naszym kraju bedzie panował jeszcze ciemnogród i sredniowiecze ??? wszystkie moherowe berety,napiszcie petycje do ks Rydzyka i spalcie na stosie wszystkie "czarownice" ,które robią krzywdę swoim dzieciom i przekłuwają im uszy a w Polsce zapanuje spokój i miłość !!! proponuje hasło :NIGDY WIECEJ KOLCZYKÓW !!!!!!

Gość 11111111
jak długo w naszym kraju bedzie panował jeszcze ciemnogród i sredniowiecze ??? wszystkie moherowe berety,napiszcie petycje do ks Rydzyka i spalcie na stosie wszystkie "czarownice" ,które robią krzywdę swoim dzieciom i przekłuwają im uszy a w Polsce zapanuje spokój i miłość !!! proponuje hasło :NIGDY WIECEJ KOLCZYKÓW !!!!!!

Gość mlodaaaa
glupie jestescie, ze dla dzieci przebijacie uszy sobie mozgi przebijcie jak w ogole je macie

Gość polinkaa
Czytając niektóre wypowiedzi miałam wrażenie, że chodzi o obcięcie dziecku palca a nawet całej ręki :O taka straszna krzywda jest robiona dziecku. Chociaż nie jestem zwolenniczką zakładanaia maluchom kolczyków (przynajmniej przez pierwszy rok) to jednak nie jest tragedia jak któraś mama na to się zdecyduje . Trochę rozsądku życze.

Gość facettttt
Jatem facetem i jak czytam takie wypowiedzi ze przekluwacie malutkim dzieciom uszy tylko po to zeby wygladało ładnie to mnei krew zalewa, czy wy jestescie nei normalne ? DZIECKO TO NIE LALKA! brak mi słow na waszą głupote.

to wasze dzieci i dla własnej przyjemnosci robicie im krzywde Przeciez kolczyk to nie zło konieczne jak np zastrzyk

Ja powiem tylko tyle.... Pól roku temu moja sąsiadka przekuła uszka swojej wówczas 24 miesieczne córce... Teraz mała ma buzie w liszjach i przyszczach jak dojrzewająca nastolatka... Lekarz stwierdził, że jej Pani kosmetyczka zaserwowała GRONKOWCA!!! Dodam, że uszy miała przekłuwane pistoletem... :O Pewnie myślicie, że zakład był syfiaszczy... Otóż nie. Czysty, schludny, wygladał bardzo profesjonalnie!!! Pewnie myslicie, że miała pecha i Was to nie spotka... Ona też myśłala, ze takie historie to zdarzaja się tylko innym... Teraz pluje sobie w brode, że tak skrzywdziła dziecko... Mała ma niecałe 3 lata i juz pierwsze blizny na buzi jak po tradziku... :O Jak bedzie wygladać za 20 lat???

Gość blondikasia22
wrzućcie luz, to fajna zabawa ja przekłułam mojej córce łechtaczkę jak miała 1,5 roku i jest OK, a śmiesznie i miło to wygląda teraz jak ma 3 lata, ona jest zadowolona :-)

ja zaluje ze moja mama nie przebila mi uszu jak bylam mala... kiedy konczylam podstawowke wsszystkie moje kolezanki mialy poprzebijane uszy i strasznie im tego zazdroscilam ale... sama bardzo balam sie isc i przebic, balam sie bolu... fakt ze pozniej sie odwazylam, ale jednak wolalabym zeby moja mama zrobila to kiedy bylam mala... wtedy bym troche poplakala ale miala to za soba :) dlatego popieram

Gość breslaugne
A aj mysle wrecz odwrotnie. Moja mama siostra i kolezanki mialy kolczyki ja nie. Moze i chcialam je miec chociaz nie bylo to dla mnie jakies superistotne. CZasem prosilam zeby poszli ze mna przebic uszy chociaz w srodku sie balam tego zabiegu. Ciesze sie jednak ze zawsze mama mowila zebym poczekala az jeszcze troche podrosne bo tym sposobem przebilam sobie uszy w wielku 21 lat w pelni SWIADOMIE!! i to jest chyba najwazniejsze zeby w takich sprawach nie decydowac za dziecko bo naprawde nie wszysktim kobietom sie to w doroslym zyciu podoba.

Tu tez widze awantur -niedobrze:( Nie przekolabym dziecku uszu(pisalam juz wczesniej) ale nie robcie z mam ktore przekuwaja uszy dzieciom-wyrodne mamy. Mnie to nie pasuje a im tak i nie ma to nic do wyksztalcenia, inteligencji, traktowania dziecka-lepiej czy gorzej. to kwestia gustu i tyle. Nie podoba mi sie ze odrazu robi sie z tego afere jakby wybuchla 3 wojna swiatowa. przykre!!!!! jestem na nie!!! zycze autorce trafnego wyboru- nie dostosowanego do ogolu formulowiczek tylko takiego zeby byl najlepszy dla niej i dla dziecka. Nie patrz na innych- a nastepnym razem polecam zapytac sie i lekarza i kosmetyczki co o tym sadza- ci napewno racjonalniej podejda do tego niz my- formulowiczki;)

Gość ankietuję sobie
ja nie pytam dlatego, zeby się utwierdzic w jakims zdaniu bo swoje mam i uwazam ze to kretynizm chcialam tylko wiedziec jak to wychodzi procentowo

Gość Tak jak ktos powiedzial
- szczyt bezmyslnosci i wieśniactwa!!!Bo dla kogo te kolczyki? Dla mamusi, przecież dziecko nie doceni, moze sobie wręcz krzywdę zrobić. Ja miałam przekłuwane uszy w wieku 6 lat. I uważam, że to za wcześnie. Moja siostra pzekłuła, jak miała 20. To powinna być konkretna decyzja osoby, która mam mieć kolczyki. Ja kolczyków nie noszę - źle przekłuto mi uszy i w jednym nie mogę nosić, poza tym mogę głownie złoto (bezniklowe, czy ze stali chirurgcznej też są 'odrzucane') i to jednym uchu, w drugim nie da rady nic. A złota nienawidzę... I wkurza mnie,jak mnie co jakiś czas ludzie pytają, czmu nie nosze kolczyków, bo mam dziurki. Dziurki nie zarastają - nawet niedawno założyłam kolczyki, ale w ogóle mi się nie chcialy uszy wygoić, więc odpuściłam. Ale kolczyki u niemowląt - jak to widzę to mnie zgroza ogarnia...

Gość karolkaaaaa
widzicie jak zapytalam limetki zeby mi podala chociaz jeden argument, ktory przemawia za tym zeby przekuc dla dziecka uszy to zniknela, bo nie ma argumentow..ma ktos jakies??

Hihihi,nieźle się rozkręciłyście:P:P:P:P Ja nie mam dziurek w uszach :P:P:P Nigdy nie miałam i mieć nie będę :P:P:P Mam już prawie 30-tke na karku i jakos mi dobrze bez kolczyków. Moim dziewczynkom też nie przebiję uszu,chociaż moja 3-letnia córka bardzo by chciała. Powiem jej tak jak powiedziała mi moja mama: \"Przebijemy uszy,kiedy naprawdę będziesz tego potrzebowała\" hihi. No i widać...nigdy nie potrzebowałam.:P:P:P Pozdrawiam.

Gość karolkaaaaa
no i chyba raczej nei dostane zadnego argumentu przemawiajacego za :)

Nie dostaniesz bo co by się nie powiedziało to tak będzie źle , więc kłóćcie sie dalej. Każdy będzie postępował jak uważa . Pa, pa!!!!!

Gość majaaaa
słuchaj moja mama przebiła mi uszka jak miałam 2 miesiące..problemów nie było żadnych.. jak dziecko jest malutkie to je w ogóle to nie boli .. ja sama pewnie przebije maluszkowi uszko jak bedzie takim maluszkiem własnie :)

Gość powinniścieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
przedkłujcie uszka dzieciom jak są jeszcze w brzuchu debilki jedne i zróbcie tatuaż !

Zgdadzam się, że przekłuwanie uszek maluchom to sprawa indywidualna, ale... W sobote byłam u kosmetyczki, już wychodziłam a weszła mama z córeczką, dziewczynka miała na oko z 5 miesięcy, oczywiście chciała przekłuć jej uszy. Kosmetyczka tłumaczyła, że może za wcześnie itd. ale mamusia swoje, że jej koleżanki córka miała przekłute w zeszłym tygodniu i nawet nie zapłakała. Ehhhhhh.. ta malutka tak płakała, że aż dostała zadyszki. Przestraszyła się okropnie, nie mogłam na to patrzeć, ja wiem, że to nie moja sprawa, ale jakoś nie widzę powodu, dla którego nie możnaby tego odłożyć jakiś czas, aż dziewczynka będzie bardziej świadoma i mniej wystraszona, bo kolczyki u 5-miesięcznego dziecka to ozdoba tylko dla rodziców.

Gość Do tych które przekuły
Wiecie co kobiety, skoro przekułyście takim maleńkim dzieciątkom uszy aby ładniej wyglądały to wyobrażam sobie jak brzydkie muszą być te dzieci z natury skoro potrzepują tych upiększeń!!! Ciekawe po kim odziedziczyły to brzydactwo? Po mamie???

Gość buka poka
Dla mnie kolczyki u takiego małego dziecka to coś paskudnego, ale każdy ma inny gust. Moja mama na szczęście nie miała takiego dziwacznego gustu i nie mam dziurek. Nie rozumiem tylko dlaczego przeciwniczki przebijania uszu u małych dziewczynek wyzywane są od moherowych beretow. Czy ta osoba wogole wie, co to znaczy? I dlaczego żąda tolerancji dla własnych poglądów a dla poglądów innych juz nie?

Mi się to podoba. Ale tylko wtedy jak kolczyki to malutkie wkręty. Dziewczyna wtedy o nic nie zahaczy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.