Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmm troche

Diane 35 czy dobrze chroni przed ciążą??

Polecane posty

Gość hmm troche

to glupie ale mam jedno pytanko---->czy diane 35 oprocz własciwosci leczniczych typu:trądzik,zabyt długie lub krótkie cykle ,bolące miesiaczki jest równeiz pigułka antykoncepcyjna tzn. czy chroni przed ciążą.Wiem ze to glupie ze to tabsy anty i w koncu sa od tego ale...

Gość hmm troche
prosz eniech ktos cos napisze czy uzywa ich wylacznie jako tabletek anty??

Gość wehhet
Twoje pytanie nie jest głupie ponieważ Diane35 to nie są tabletki stricte antykoncepcyjne tylko lek antyandrogenny o działaniu - dodatkowo- antykoncepcyjnym. Ale piszę żeby rozwiać obawy. Używam Diane 35 od ponad półtora roku wyłącznie jako środka antykoncepcyjnego, bez dodatkowych zabezpieczeń, i działa doskonale, na dodatek pomimo wielu niekonsekwencji w stosowaniu.

Gość wehhet
Lady, nie wymyślaj bzdur.

Gość Karola*24
diane 35 to lek,który ma też działąnie antykoncepcyjne tak samo skuteczne,jak tabletki dwuskładnikowe.jednka nie powinno się stosować diane,gdy nie ma schorzeń,wymagających leczenia co to za lekrz,co przepisuje diane jako tabletki anty??? idiota jaiś,powinno się go pozbawić praw do wykonywania zawodu!!! diane brałam rok,dizałą super i na cerę 9teraz nie biorę od 1,5 roku i nadal jest śliczna) i zapobiega ciąży - nawet jak połkniesz prawie 12 godzin póxniej,niż zwykle.

Gość hmm troche
dziekuje dziewczyny czyli bez obaw moge sie kochac,ze cos sie wydarzy.Skoro Wy ich rowniez uzywacie jako antykoncepcji.

Gość rrrrr
diane 35 zabezpiecza przed ciążą,biore już 5 miesięcy a seks uprawiam często i w ciązy nie bylam ani nie jestem.nie stosuje żadnych innych zabezpieczeń

Ja Diane35 używam od prawie 5 lat z roczną przerwą po 3 latach, czyli łącznie 4 :) Niestety muszę ją bać ze względu na PCO :( Zabezpiecza przed ciążą, ne ma się co bać. Szanse że znajdziesz się w grupie kobiet, które mimo brania D35 zachodzą w ciąze jest naprawdę minimalna. Jeśli nie czujesz się komfortowo biorąc tylko diane, polecam dodatkowe zabezpieczenia

Gość siwucha
ja to w sumie nie wypowiem się na temat tych tabletek bo sama nie uznaje antykoncepcji jestem matką trojga dzieci a w ciąży jestem z czwartym tyle tylko że w necie przeczytałam że te tabletki pomagają w poronieniu czy ktoś wie czy to prawda???

Gość spódnica w kratke
siwucha --- nie uznajesz antykoncepcji? a pytasz o aborcje? no troche to smieszne,