Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorolka

dlaczeko ślązacy uwazaja sie za niemcow?? przeciez sa polakami

Polecane posty

buhahahahaha Rico-chorzow walnij sobie w łeb baranie, nudny jestes ćwoku Nie wiem,czy jestem nudny,są ludzie,którzy odpowiadają na moje post,jak wyżej.

Gość Gorolka.
nie chciałam uogolniac.... ale mieszkam w sosnowcu i ostatnio kupilam sobie mieszkanie w myslowicach.. no tak wyszlo.. kupuje sie tam gdzie jest.. i slązacy bardzo nam dokuczyli.. młodziez wyzywa nas, porysowali nam auto, sasiedzi zachowuja sie jakbysmy byli z kosmosu, a w sklepie wygonili z kolejki bo powiedzieli ze to jest śląsk i oni maja pierwszenstwo. Rozumiem gware , sa rozne rejony gdzie jest gwara ale ludzie idziemy z postepem i jak slysze 10 letnie dziecko ktore mowi jak 70 letnia mama np "rzuc ta sie mu na maska: co mialo znaczyc :skocz mu na maske" dla mnie to troche głupie

Gość Gorolka.
jeszcze jedna historia.... spotkałam w sklepie Bercika tzn aktora ktora gra w filmie świeta wojna.. nie wiem jakie jest jego prawdziwe nazwisko.. w kazdym badz razie zwyzywal mnie ze nie mam prawa przebywac w katowicach w sklepie, ze nie jestem ze slaska.. i ze w katowicach najtansze mieszkania sa na ostatnim pietrze bo widac z nich sosnowiec... no dla mnie to smieszne ..... moze poprostu jest chamem

Gość Gorolka.
co oni tak walcza o ta swoja przynaleznosc...???? jestsmy jednym narodem.. ja jestem tolerancyjna osoba i mnie nie przeszkadza nawet gdyby ktos byl ufoludkiem....

Gorolka Wiem, że może być Ci przykro. Mnie też jest przykro kiedy słyszę od goroli: \"to taka ślązara\" lub jeszcze gorzej: wypierd...do Niemiec. Myślę, że po obydwu stronach brak jest elementarnych podstaw kultury i przede wszystkim tolerancji. A wystarczy popatrzeć na Czeczenię i wyciągnąć wnioski. Widzimy do czego może doprowadzić nietaolerancja i nienawiść. Jesteś gorolką, ale są na pewno tacy Ślązacy, którzy Cię lubią. :)). Bo są też tacy gorole, którzy mnie lubią i tych jest wiekszość.

Gość Ciekawe czy Chorzów
usunął sobie SS pod pachami???

Gorolka A skąd Bercik wiedział, że nie jesteś ze Śląska? Wiesz, w to co teraz napisałaś to nie uwierzę. Nie uwierzę, że taki aktor, osoba publiczna posunąłby sie do zwykłej pyskówki w sklepie. Nie jestem jego fanką, ale Ci nie uwierzę.

Oj, Gorolka,czyś to wszystko z mlekiem matki wyssała!I Ty jesteś tolerancyjna!?!Mieszkam już też parę ładnych lat na Śląsku i jeszcze nie spotkałam się aż z takim chamstwem,które opisujesz.Chyba faktycznie szukasz tylko ...sensacji!

gorolka- a na co Ty liczyłaś ;) ? zawsze NOWY budzi podejrzenia otoczenia, a jak jest z Sosnowca- to dla ślązaka jest przegrany ;) i juz ;) jeśli o tym wiedziałąś, to po kiego kija kupowałaś mieszkanie na śląsku??????????????? w zagłebiu nikt by ci złego słowa nei powiedział, a tu NIE OSZUKUJ SIĘ - BĘDZIESZ TĘPIONA ;) sama wybrałaś- to sobie teraz radź! pozdawiam ;)

Gość Gorolka.
mozecie nie wierzyc ale naprawde tak bylo... a wiedzial skad jestem bo rozmawialam z nim... stałam na promocji w sklepie i musialam z nim rozmawiac az wkoncu doszlo to tej wymiany zdan... a mieszkanie kupilam i nie sprzedam... wybacz kolego ale w sosnowcu ciezko jest kupic mieszkanie.. zreszta nie przypuszczalam ze tak bedzie... mam tylko nadzieje ze tak jest na poczatku.. pozniej bedzie lepiej (oby). mnie nie przeszkadza ze tam bede mieszkac... nie przypuszczalam jednak ze spotkam sie z czyms takim mimo ze wszyscy ejstesmy ludzmi.. jednej rasy i pochodzenia... nie wiem czemu ale miedzy zaglebiakami a slazakami zawsze byly wojny.... miejmy nadzieje ze wkrotce sie skoncza bo przedziesz jestesmy oraz bardziej tolerancyjni

Gorolka Przestań kobito zmyślać. Dlaczego to robisz? Masz za dużo czasu? To zajmij się wolontariatem.

Gość Gorolka.
Rico-Chorzow nie chodzi mi o wojny ktore mialy miejsce w historii tepaku.... jednak o wojny osiedlowe ktore nie raz mialy miejsce i ktorych nie raz mialam okazje byc swiadkiem....

Gorolka Tępaku? Wyzwiska i poniżanie interlokutora - to jest charakterystyczne dla goroli. Czy wy nie potraficie inaczej? Czy każdego musicie traktowac po chamsku? No i jak was lubić? Możesz mi to wytlumaczyć? Brakuje ci argumentów, plączesz się we własnych kłamstwach, więc uciekasz się do wyzwisk. Wybacz, ale nie jesteś warta dyskusji.

Ejj ja się może nie znam, ale od kiedy gorole pochodzą z Zagłębia??? :o Na mój rozumek to gorole są z gór...

Gość Gorolka.
Anusia zajzyj do encyklopedii.... jestem Gorolka a nie Góralka....

Gość T.K
Ślązacy chyba zapomnieli, jak to za komuny cała Polska stała w kolejkach z kartkami np. na mięso, a oni, tylko dlatego, że komuchy bali się strajków, dostawali wszystko od ręki, i bez kolejki. Marzą się chyba Ślązakom czasy, kiedy cała Polska na nich zap*****lała. I to dla kogo ?, dla bandy pseudo-Niemców, którzy walcząc w Wermachcie, zabijali Polaków... A śląskie chamstwo wobec "obcych", jest już przysłowiowe. Zresztą "hanysy" to nic innego, jak banda chłopów (czyt. chamów), którzy przewalanie gó**a, zamienili na pracę w kopalni, zwykła banda niemieckich parobków...

Gość T.K
Ślązacy chyba zapomnieli, jak to za komuny cała Polska stała w kolejkach z kartkami np. na mięso, a oni, tylko dlatego, że komuchy bali się strajków, dostawali wszystko od ręki, i bez kolejki. Marzą się chyba Ślązakom czasy, kiedy cała Polska na nich zap*****lała. I to dla kogo ?, dla bandy pseudo-Niemców, którzy walcząc w Wermachcie, zabijali Polaków... A śląskie chamstwo wobec "obcych", jest już przysłowiowe. Zresztą "hanysy" to nic innego, jak banda chłopów (czyt. chamów), którzy przewalanie gó**a, zamienili na pracę w kopalni, zwykła banda niemieckich parobków...

Gość dziubasubs
Próba orkiestry miejskiej w Gliwicach. -Zymbalisten fertig? -Ja ja, fertig -Puzonen fertig? -Ja! -Trompetten fertig? -Ja, naturlich -Also - ein, zwei, drei... "Nie rzucim ziemi... " :-D

Gość gdzie ten gostek co pyta o BMI
Do autora topiku: Prosze nie używać dużych kwantyfikatorów. Ja jestem Ślązakiem i nie uważam się w żadnym wypadku za niemca, ani nie pałam nienawiscią do Zagłębian. Pozdro

do T.K (nie) staliśmy w kolejkach za mięsem! hehehe,a to dlatego,że przeszliśmy na wegeterianizm:) tylko Ślązaczka,otwarta i dla tych zza Brynicy:)

Gość plecaki...
tak nazywaja niemcy tych ze slazka!! hiihhi bo przybyli z plecakiem do niemiec i sie panosza i wielkie niemcy sa!!! ja mieszkam w niemczech i znam slazakow i nawet moj maz pochodzi z miasta "slazakow" ale na szczescie ani on nie umie mowic po slazku i potepia tych co sie zachowuja jak by niemcami od urodzenia byli! bo jest tutaj duuzo slazakow ktorzy zapomnieli jezyka w gebie i rozmawiaja po niemiecku nawet miedzy soba a jesli nieumieja jakiegos slowa po niemiecku to mowia po polsku hihihih to juz calkiem!!!! bezsensu!.mialam sam raz przypadek ,dalismy do ogloszenia ze bedziemy sprzedawac zmywarke...zadzwonil do nas pan akurat ja odebralam telefon ,a ze bylo to na poczatku moich poczatkwo z jezykiem niemieckim bylo slychac ze kalecze!:) ,ale otoz ten pan do minie po niemiecku-czy pani jest z polski??-a ja jemu ze tak i zaczelam po polsku z nim rozmawiac i sie pytam -pan tez jest z polski?? A ON DO MNIE-----------NIE ZE SLAZKA!!!!!!!!!!!! myslalam ze padne! smiech na sali! to tyle....chyba ze mam wiecej takich historyjek opisac? :):):):):):):):):):)

do T.K (nie) staliśmy w kolejkach za mięsem! hehehe,a to dlatego,że przeszliśmy na wegeterianizm:) tylko Ślązaczka,otwarta i dla tych zza Brynicy:)

Widze, że na forum największe emocje wywołują właśnie ślązacy :D Najlepiej wypowiadac sie na tematy o których nie macie pojęcia i wrzucic wszystkich do jednego wora :o ((())) Wracając do tematu,radze zacząć od porządnej dawki historii,aby móc w ogóle zacząć temat i rozmowe na poziomie.

Plecaki A z jakim rugzakym tyś do tych Niemiec przybyła?byliści przecież jednymi z\"nich\"!