Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaLąCa i WrEdNa

Palę

Polecane posty

Gość PaLąCa i WrEdNa

Jestem w ciąży i niestety popalam papierochy,jestem zła sama na siebie. Chcę przestać palić. Czy któraś z was miała taki problem,pomóżcie mi i poradzcie jak to zrobić. Jak uwolnić siebie a przedewszystkim dziecko. P.S proszę o pomoc a nie zjechanie z góry na dół. Te idealne mamunie które chcą mnie chepać --dziękuję.

:O Mamunią nie jestem, ale rzuciłam palenie klika miesięcy temu. to naprawdę łatwe... Wystarczy trochę konsekwencji i wytłumaczenie sobie, że nie chcesz palić. Dodatkową motywacją powinno być dziecko. Dodam, że rzuciłam po 5 latach palenia. Bez żadnych tabletek, gum, plastrów. Sama z siebie. to naprawdę nie jest trudne.

Gość ja też mam ten problem
niestety i nie dam rady rzucić:( próbowałam kilka razy skonczyło się biegunką, gorączką i wogóle tragedia. Jak powiedziałam o tym mojemu gin, powiedział, że mam ograniczyć........ale i tak mam wyrzuty sumienia makabryczne:(. P.S. I tak nas obydwie co niektóre mądrale zjadą z góry na dół - niestety.

Gość PaLąCa i WrEdNa
OH CHCIAŁABYM ZEBY TAK JAK PISZESZ POSZŁO TO TAK ŁATWO. Ja juz nieraz próbowałam, Ale teraz musi mi się udać.

Gość nie nie zjada bo szkoda słów

Gość PaLąCa i WrEdNa
No własnie najgorsze są te idealne mamuski a same się nie przyznają do tego ze palą. Znam takie ........ Ale nic muszę skończyć z fajkami.

Gość mam ten sam problem
z paleniem narazie nie jestem w ciązy ale staram sie o dziecko i juz sie boje ze nie rzuce palenia :( kilka razy próbowałam ale ja kocham palic mam nadz ze jak bede w ciazy to do mnie dotrze ze musze rzucic :(

no właśnie widzę nie nie zjadą....... takie wypowiedzi to też "zjechanie"

Gość wiem jak ciezko ale musisz
sprobuj sobie powtarzac: 'nie musze palic, jestem silna nalog nie bedzie silniejszy ode mnie' nie bede palic bo nie chce zatruwac mojego dzieciatka, przestane palic z latwoscia dam rade i tam wiele razy dziennie.wynajduj sobie duzo zajec, nie spotykaj sie z palaczami. Ja rzucilam palenie po 8 latach wlasnie jak bylam w ciazy w 3 miesiacu. Dasz rade!!!

Gość PaLąCa i WrEdNa
Kiedyś widziałam na zdjęciu łożysko matki która paliła to nie był przyjemny widok,o ile w ogóle widok łożyska moze byc przyjemny. Ale chodzi o to ze to łożysko było az czarne,i ja nie chcę mojemu dziecku bagna w brzuchu robić.Dlatego szukam pomocy, i nie piszę tu na forum po to zeby mnie idealne mamis umoralniały tylko pomogły

Gość a to że macie dziecko w brzuch
was nie motywuje? to już nic was nie zmotywuje

Gość PaLąCa i WrEdNa
...wiem jak ciężko ale musisz---- to są wlaśnie rady :-) dziękuję

kto powiedział, że nie motywuje????? właśnie motywuje! tylko organizm nie bardzo chce współpracować! biegunka i gorączka są niebezpieczne jak cholera w ciąży:(

Gość 111666
ale czego ty chcesz dziewcze? no chyba tylko słow: pal, nic sie dziecku nie stanie. bo nie wiem po co ten topik i najzdżanie na wspaniale mamusie

Gość PaLąCa i WrEdNa
motywację juz mam,bo jestem w ciąży ale uwierz mi sama motywacja nie wystarczy. Ja się naprawdę staram biorę się w kupę i musze dac radę...albo przynajmniej chce nie dla siebie dla tego dziecka

Gość 111666
o kuzwa!! gorączka od niepalenia???????? ale was powaliło równo stare lokomotywy!

Gość PaLąCa i WrEdNa
111666 Twoje texty juz gdzies czytałam nie ładnie się zachowujesz :-P Czego ja chce,chcę rzucic palenie,tego chce ale ......no własnie czasem jest tak ze sięgasz po fajkę mimo wolnie. I nie jestem smarkulą mam 26lat To było tak na zapas jak by mnie ktoś chciał od smarkul wyzywać

tak - gorączka!!!!! i to wcale nie niska!!!! i mnie nie powaliło debilu !!!! nie da się wyłączyć gorączki - wiesz o tym???? zwłaszcza w ciąży.... No proszę i już się PROF. DR. HAB. medycyny znalazł który przecież wie lepiej jak mój organizm reaguje na odstawienie papierochów!. Nie ma sensu o tym gadać, bo szkoda nerwów. Widzę, że niestety zawsze się jakiś palant znajdzie co zrobi z ciebie osła na siłę

Gość Teraz to już se pal
i tak już mało zdziałasz, a jak zobaczą na porodówce twoje łożysko to licz sie z tym ze bedą sie niezbyt mile do ciebie odnosic. A twoj topik co ma na celu ?? Chcesz usłyszec słowa pochwały bo krytyki nie chcesz i atakujesz a więc : PAL NA ZDROWIE< BARDZO DOBRZE ROBISZ

Gość jak się chce
to można. wy naweraźniej chcecie za mało! no tak założe się że nikt o tym nie wspominał że to nizdrowo palić jak sięgałyście po 1 fajkę. zresztą każdy ma swój rozum.

Gość PaLąCa i WrEdNa
Tak niestety jest ktoś szuka pomocy(w tym wypadku napewno nie poparcia) a tu się znajduje mądralińska 111666. Nie ma co odpowiadać na takie komentarze. Ja tez mam ten problem po jakim czasie od odstawienia papierosów przyszła gorączka??

Gość Teraz to już se pal
Jak wy sie mamusie zachowujecie, ze ktoś prawdę napisał to palant tak ??? Gorączki bidulka dostała, a pomysl co ty fundujesz dziecku jak zapalasz kolejnego papierosa !!!!

Gość PaLąCa i WrEdNa
No własnie o to chodzi ze ja chce przestać,i niestety ale polegam na polu walki.

Gość jak się chce
to się poddawaj dalej! śmieszne jesteście.

Gość PaLąCa i WrEdNa
To nie chodzi o to zebyscie nas krytykowały i wyzywały to nie polepszy naszej i tak zkichanej sytuacji.

Gość PaLąCa i WrEdNa
wiesz co >>>jak się chce>>>> czemu tak naskakujesz??? Nie interesuje Cie ten temat to idz na inny. Ja zakładając ten topik chciałam zeby ktoś tu wszedł nie po to zeby mnie rypać z góry na dół ale zeby moze chodz minimalnie pomógł Moze któras z kobiet tez miala ten problem a jej się udało

Gość Teraz to już se pal
Ale jak można was nie krytykowac, pomysl??? Na własne ryzyko palisz wiesz jakie mogą byc powikłania jeżeli sie pali, czy ci napisac. Jak papieros może byc silniejszy, myśl ze to co palisz pali też to malutkie dziecko, jaką potrzebujesz motywację ??

Gość jak się chce
to idź do specjalisty od uzależnień ( np do jakiejkolwiek przychodni psychiatrycznej) i trochę poważniej podchodżcie do tematu gdy w ciąży jesteście. zdecydujcie na czym bardziej wam zależy: na papierochach czy zdrowej dzidzi. wybór zależy od was.

Gość niulllek
chujnia,uwazaj!Zaraz ci powiedza,ze dziecko ma na pewno jakies wady wrodze co sie ujawnia po latach

Gość niulllek
---wrodzone-mialo byc.