Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badu

mamo,tato do teściów...brr

Polecane posty

Gość badu

jak to u was wygląda?

Gość melisiaa
bez najmniejszych problemów..moze dlatego,ze moi rodzice przyjeli mojego meza jak syna i nie robia z tego problemów typu"matke masz jedna itp' w koncu ja i maz to jedno cialo i jedna dusza" to i matki ..dwie :D

Ja na razie mówię na Pani, do męża ojca jeszcze nie miałam okazji się odzywać

nie wiem czy ktoś to jeszcze praktykuje, ale dla mnie najladniej brzmi mowienie per Mamo, Tato do teściów, ale w trzeciej osobie, tj. \"może mama się napije herbaty?\" co o tym sądzicie? aha, ja nie jestem mężatką jeszcze, tylko teoretyzuje

k4si4 ja tak mówię do teściów!!!! Dokładnie tak jak opisałaś. Ciężko było mi się przestawić jak przez 6 lat do tych ludzi mówiło się przez pan i pani ;) Ale ogólnie to nie było problemów.

Gość żona od 9lat
Nigdy nie powiedziałam do mojej teściowej-mamo. Nigdy tak do niej nie powiem. Nigdy mi tego nie zaproponwała. A tak na serio...nie rozmawiamy od 8lat...bo to zła kobieta była:D

A ja jestem tesciowa i jak moja synowa zaczela mowic do mnie w trzeciej osobie to zaraz zaproponowalam zeby mowila mi po imieniu. W koncu jesli Jej tak latwiej??? Jest moja synowa ponad 10 lat i mialysmy AZ jeden zgrzyt! Po prostu stac nas obie powiedziec sobie w oczy o co nam chodzi. Bo do tanga trzeba dwojga Zycze nowoczesnych tesciow! 🖐️

jakos sobie nie wyobrazam mowic do kobiety starszej o 30 lat po imieniu. to juz predzej \"mamo\".

ja też po imieniu bym nie powiedziała do teściowej. Nie przeszło by mi to przez gardło , a zwłaszcza że mój maż mówiłby mamo .... Poza tym tak samo jak a_guu , głupio mi będzie powiedzieć \"mamo\", \"tato\" - jeżeli przez 10 lat mówiłam \"pani/pan\" ...

Gość nie eeee
dokładnie ja mam fajną teściową,sama się nawet o to mamo upomina a mi sie samej z siebie chce śmiać,jak lawiruje z tymi zdaniami na okrągło,zeby tylko mamo nie powiedzieć czasami wychodzi misz masz