Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorusienka

wrzody żoładka

Polecane posty

Gość pchlasachrajka
przepisz mi dokladnie wyniki morfologii jak je masz gdzies pod reka jak wyleczylam helicobakter to przytylam 2 kilo mozesz zrobic tez badanie kalu, bo moze masz tasiemca albo gliste ludzka, to tez moze powodowac wymioty i chudniecie

nie mozna az tak chudnac z nerwow.... zobaczymy czy zadziala lek

tez bralam pod uwage jakiegos robala :-/ ale nigdy nie wydalam ani fragmentow tasiemnca, ani glisty

Gość pchlasachrajka
oj uwierz mi ze mozna z nerwow zgubic sporo kilo ;)

Gość pchlasachrajka
w kale czesto nic nie widac golym okiem, bo nawet jak wydala sie jaja to moga byc malutkie i niewidoczne dla nas

Gość pchlasachrajka
jak limfocyty sa podwyzszone to automatycznie granulocyty ida w dol, jesli nie masz dokladnych wynikow to sporobuj sobie przypomniec czy te podwyzszone limfocyty byly wyrazone w procentach czy w innych jednostkach, bo w morfologii limfocyty pojawiaja sie dwa razy - procentowo i w innych jednostkach, dlatego wiecej moglabym Ci powiedziec gdybym widziala dokladne wyniki

Gość pchlasachrajka
ja nigdy nie czuje sie rewelacyjnie, bo mam za niskie cisnienie ;) ale przerabialam wiele chorob, mi.in wlasnie helicobakter, gliste i wiele innych szalenstw :)

Gość pchlasachrajka
pewnie ze pije kawke, osobiscie nie zauwazylam, zeby miala jakikolwiek wplyw na moj brzuch - co najwyzej pozbawia mnie roznych mikroelementow, ale do tego pale papierosy, wiec kawa i tak mi juz bardziej nie zaszkodzi ;)

LYM = 50,3 %L (4,2) [NORMA: 20-35] MID = 18,8 %M N: 5-15 GRAN = 30,9 %G N: 58-72 podalam tylko te poza normami

Gość pchlasachrajka
jakos dziwnie masz te normy podane - przepisz dokladnie wszystko z kartki lacznie z jednostkami, nawet to co jest podane bez normy

pozniejsze wyniki: lym = 44,3 %l [n: 20-35] gran = 43,3 %g mchc = 31,5 [n: 32,2-35,8] ---- tu tak jakby lekka anemia?? alat podwyzszony (wątroba)

Gość pchlasachrajka
chodzi o to, zebys przepisala tez RBC, WBC itd, wszystko po kolei co jest na kartce magnez w nadmiarze tez moze zaszkodzic ;)

wszystko podalam identycznie jak na kartce, wiesz w innych laboratoriach inaczej robia. ale czy takie wyniki moga swiadczyc np o takiej bakterii??

Gość pchlasachrajka
a alat ile dokladnie ma ? i jak wyglada aspat - i napisz czy bierzesz tabletki antykoncepcyjne

tylko alat jest podwyszony. i tylko te wyniki z krwi, ktore napisalam

Gość pchlasachrajka
musieli Ci podac ile masz RBC, WBC, to jest podstawa w morfologii podwyzszone limfocyty moga swiadczyc o infekcji wirusowej lub stanie zapalnym, ale nie o bakteriach, z tego co do tej pory podalas to nie masz az tak bardzo podwyzszonych, a u mlodej, miesiaczkujacej kobiety czesto sa podwyzszone limfocyty ot tak po prostu a jakie mialas OB ? bo to tez bardzo wazne

Gość pchlasachrajka
a jak lekarz Ci przepisywal te tabletki to mowilas ze masz podwyszony alat ?

ob jest ok. rbc = 4,76 M [n: 3,5-5,2] wbc = 8,3 k [n: 4,5-11]

nie mowilam, teraz widze na badaniach i mi sie przypomnialo. chyba musze powtorzyc proby watrobowe...

Gość pchlasachrajka
w morfologii nic zlego sie nie dzieje proby watrobowe powtorz koniecznie, bo podwyzszony alat przy normalnym aspacie moze swiadczyc o rozwijajacej sie zoltaczce, lepiej to jeszcze raz skontrolowac i pogadac z ginekologiem bo tabletki zle wplywaja na watrobe

dziekuje Ci bardzo za zainteresowanie. nie zabieram Ci juz wiecej czasu. alat nie mam duzo podwyzszony = 58 U [norma do 31] nie wiem czy to moze byc ta bakteria czy wrzody... czy co

Gość pchlasachrajka
no to faktycznie jest niewiele podwyzszony, moze akurat przed badaniem zjadlas cos nieswiezego co moglo zawyzyc wynik :) ale lepiej skontroluj tego helicobaktera - jesli wyjdzie ze go masz to lepiej zrobic ta gastroskopie dla swietego spokoju, niz brac leki w nieskonczonosc

hehe łykanie rurki odpada, przy tym chyba cały czas sie wymiotuje. zrobie z krwi jeszcze raz dziekuje

Gość pchlasachrajka
nie ma sprawy :) zdrowka zycze :)

Czy takie uczycie ciężkości w żołądku (;pustym!)może wskazywać na wrzody?To nie jest w zasadzie ból,tylko wrażenie jakbym miała tam kamień.Czasem nie pobolewa,głównie jak wypiję coś gazowanego.

Gość kotki kingi
a ja mam od kilku dni skurcze zolodk i pieczenie w przelyku w klatce piersiowej i zolodku nie moge jesc i pic bo mnie piecze i zwracam wszystko nie jem borakow a moje wymiociny sa tak jak bym jadlo boraki czy to moze byc krew bylam u lekarz dal lekki ale na dzien dzisiejsz nie poimagaja prosze o pomoc

Gość virusmen
mnie boli do tąd az nie zarzyje ranigastu

Gość virusmen
z tego co wiem to mam bakterie na zołodku