Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorusienka

wrzody żoładka

Polecane posty

Gość Cela2567
Sama nie wiem ale chyba mam wrzody. :( Mam problemy z jedzeniem, a po jdzeniu mam wzdęcia, zgagę, coraz częściej zdarzaja mi sie zaparcia i biegunki. a nie widaje mi sie aby caly czas cos mi zaszkodziło. Kolezanka coradza mi wykonanie testu caretest - Caretest FOB- krew utajona. Moze najpierw go wykonać nim udam sie do lekarza? Przynajmniej bym miala pewność ze to to?

Gość gość
Nikt nie ma wrzodów? A ponoć to taka popularna choroba.

Gość gość
Wrzody to nieciekawa sprawa, też miałam ale trafiłam na dobrego dietetyka, który mi pomógł. To jest strona tej firmy : www.asyk.eu poczytaj, może coś znajdziesz dla siebie

Gość linetter
Niestety ale chudnięcie nie musi wcale brać się z wrzodów żołądka, chociaż może. Najlepszym sposobem na poznanie odpowiedzi, jest wizyta w dobrej placówce medycznej. W tym miejscu mogę polecić Mokotowskie Centrum Medyczne. Szpital na Mokotowie został od nowa wybudowany, więc teraz pomoc jest jeszcze bardziej rozległa. Jeśli chodzi o gastrologa, to warto wybrać się do dr Włodzimierza Zycha z tej placówki.

Gość gość
ja na szczęście zostawiłam ten dokuczliwy problem za sobą i teraz mogę jeść wiele rzeczy,nie martwiąc się o konsekwencje. pomogło leczeniu u dr Kawiorskiego z krakowskiego gabinetu www.chirurgiakrakow.com.pl okazał się miłym i dobrze znającym się na swoim fachu specjalistą.

Gość lilka100
Jeśli chodzi o wrzody to mnie bardzo pomogło stosowanie hericium dolegliwości ustąpiły mogę się cieszyć piękną jesienią

Gość gość
Też to kupiłem stosuje na refluks żołądkowy

:( mam podejrzenie wrzodów.I coś tam nie tak z wątrobą. Dostałem skierowania na badania, tylko że jak dać sobie włożyć tę rurę? Co robić?

Gość gość
wątrobę można zregenerować! Poczytaj o tym na asyk.eu ! tam nawet poradniki mają, wszystko na temat wątroby i innych organów

Gość gość
Wrzody znam ten problem zwłaszcza jesień koszmar. Zaczołem stosować sproszkowane grzybki hericium biorę ten suplement 3 tygodnie i widzę znaczącą poprawę proszę spróbować

Ja pir****dziele, znów hericium. Chamowata reklama w kazdym temacie o zoladku. Dziwna strona ten asyk.eu- suple sprzedają, doradzają w zdrowi i piszą podania :O Szukam konkretów, nic nie kupuje.

Gość wolettaa
ehh to jest masakra, sama przez to przechodziłam, jak tylko pomyśle o gastroskopi to mnie skręca ;/ ale pomogła mi kurkuma, może to dziwnie brzmi, ale tak było. Najpierw łykałam przyprawę z pieprzem i olejem, ale nie było to zbyt dobre, więc znalazłam tabletki z kurkumą, tylko nie cieszcie się jak znajdziecie tani s**t za 30 zł, bo to nic nie daje, przelatuje po prostu. Musi mieć jakiś składnik, który pomaga się wchłaniać

Gość Jarek_119
już na którymś z forum z kolei czytam o świetnym działaniu kurkuminy , nie wiem ile w tym prawdy , ale nie zaszkodzi spróbować . Jeżeli przyswajanie jest naprawdę tak ważne to będę musiał poszukać trochę czegoś porządnego :)

Gość gość
człowieniu znaleźć porządny suplement z kurkuminą nie będzie łatwo, ale jak tam chcesz. Jak masz kupić coś co się nie wchłania, to już lepiej jeść kurkume samą.

Gość gość
LOL kurkuma? ta przyprawa? pierwsze słysze, ale dobrze wiedziec ;) zaczne jesc kilogramami :D

Gość gość
wpiszcie w wyszukiwarke: wrzody zoladka dr batmanghelidj to najlepsze info, jakie uzyskacie!!!!!!!!!!!

Gość gość
w zasadzie tylko gastroskopia da pewny wynik , ale można złagodzić przywracając odpowiednie ph w żołądku- rano woda z cytryną, oraz prawidłową florę jelit- probiotyk lactoral( nie zawiera laktozy , glutenu , oraz mleka)

Gość gość
@gość Po co aż kilogramami , mogłoby się to źle skończyć :P wystarczy pare łyżeczek dziennie najlepiej z oliwą i czarnym pieprzem . Jeżeli nie masz co robić z pieniędzmi , możesz zainwestować w suplement tylko mało który się przyswaja z tych co dostaniesz w Polsce .

Gość gość
Jeżeli chodzi o tą kurkuminę to nie kupuj w ogóle suplementów , nie bądź głupi/głupia . Dodawaj normalnie do wszystkiego co jesz , z czasem nie będziesz już nawet czuł/a jej smaku , a za to ona będzie działać.

Gość gość
Ta już prędzej bym zaufała temu olejkowi z oregano niż kurkumie , dla mnie to jest jedna wielka bujda , z tego co wyczytałam to ci co jedli normalnie kurkume i ci co brali jakieś preparaty , nie zauważyli żadnej różnicy , także po przeczytaniu takich komentarzy tylko utwierdzam się w swoim przekonaniu

Gość gość
Wiesz jak ktoś będzie brał suplementy tylko przez miesiąc , lub dodawał kurkumę do jednego posiłku 2 razy w tygodniu , a pewnie większość tak robi to nie ma się co dziwić że nie ma efektów. Nie podobają mi się te produkty które sprzedają, ale nie krytykuje ich tak bardzo bo działają w jakimś tam minimalnym stopniu .

Gość Iwonick
Polecam metodę mojej przyjaciółki, która po ponad 20 latach wyleczyła się z wrzodów naturalną i tanią metodą. Cała metoda opisana jest na stronie internetowej: http://stopwrzodom.pl/ To naprawdę działa

zmagam się z wrzodami od dawna. teraz wykoywałam jeszcze dodatkwo gastroskopię w będzińskim intermedzie i wrzody są coraz większe:( ból brzucha i wzdęcia są coraz częstsze.