Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żyrten

czy macie w rodzinie księdza co wam udzieli slubu?

Polecane posty

Gość żyrten

Jak to jest jak sie ma księdza w rodzinie który ma przyjechac na udzielenie ślubu? zn co z parafią wtedy? mam płacić mjemu księdzy za to ze pozycza mi kościoła bo księdza mam swojego.

przecsiesz bylas u ksiaedz ana zapowiedziazh id alas mu akse w koperdzie prawda? ja mialam sytuacje taka ale z chrztem:) poprostu ksaidz idzie do sakristi i prosi o celebrowanie i normalnie ksiadz proboszcz sie zgadza;)

Gość kaczucha..
a ja ciebie nie rozumiem co piszesz. Tez mam w rodzince księdza i poprosze go o udzielenie slubu. tez zastanawiam się co zrobić z księdzem w mojej parafii? czy on sobie zażyczy koperte z kasą za slub którego nie udzieli mi? chyba wezmie pieniązki za to ze pozwala mi na slub wogóle, tak to rozumiec mam? ja nie byłam jeszcze i nie rozmaiałam o tym, a tez mnie to zastanawia.

Gość neq
...do kaczuchy bedziesz musiala dac za zapowiedzi i niektorzy ksieza zycza sobie za "wypozyczenie" kosciola

witaj.moj slub odbyl sie rok temu w sierpniu.slubu udzielal mi moj wujek ksiadz ii w dodatku jest moim chrzestnym.z parafia nie ma problemu ale musisz ksiedzu dac w kopercie za udostepnienie kosciola.slub mialam w innej miejscowosci skad pochodzimy z mezem.wiec i tak nie obejdzie sie bez wydatku nawet jesli pobieracie sie w swojej parafii a ksiedzem bedzie twoj wujek.pozdrawiam

Gość santi_23
Ślubu też udzieli mi mój bardzo dobry kolega z pracy w szkole której uczę (ksiądz). Nie jest on z mojej parafii ale też z tego co wiem to płaci się za tak zwane "wypożyczenie" kościoła. Ksiądz, który udzili nam ślubu nie weźmie grosza:-)

Gość santi_23
ślub oczywiście w kościele nie w szkole:-D