Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agipiterka

Poronienie po raz drugi?

Polecane posty

Gość Agipiterka

W lipcu stracilam pierwsza ciaże ( 8 tydzień), teraz jestem druigi raz w ciazy.Wczoraj lekarz wykrył jakiegos krwiaka i stwierdził, ze zarodek jest za maly...Miala ktoras z Was podobnie?

Gość sbwsbfmsb
A nie za wczesnie na druga ciaze? Mi po poronieniu kazali czekac min 6 miesiecy..

Gość Agipiterka
Lekarz powiedział,ze nie za wczesnie!Teraz juz sama nie wiem.Pozostalo mi czekac.

No mnie sie wydaje,ze za wczesnie. Mialas po poroznieniu lyzeczkowanie? No mowie Ci,ze mi kazal czekac min 6 m-c. A Ty masz strasznie krotka przerwe jak od lipca. Skonsultuj sie z innym lekarzem.

Gość Agipiterka
Powiem Wam , ze ja juz zdurnialam!!!Miesiac po zabiegu lekarz robil mi dokladne usg i powiedzial, ze wszystko jest ok i ze jak dostane okres mozemy starac sie o dziecko!!!Tez mi sie wydawalo, ze za wczesnie!!!Teraz jestem na zwolnieniu , biore luteine i jak na razie oprocz tego, ze mi niedobrze caly czas czuje sie dobrze!!!

Gość buka poka
Zajrzyj na Ciąża obumarła, tam dziewczyny ci powiedzą. Czytam ten topik regularnie i wiem, że każdej lekarz mówi inaczej odnośnie przerwy.

No wiesz...najlepiej sie skontaktowac z innym lekarzem. nawet telefonicznie tylko i juz..

Gość Agipiterka
Tak czy siak znow jestem w ciazy i atk strasznie sie boje, ze znow moze cos byc nie tak!!!Dzieki z arady!

Tu masz wypowiedz jednej dziewczyny. \"Witaj. Z tego co mowil mi lekarz, gdy poronilam 7 tygodniowa ciaze powinno sie zachowac wstrzemiezliwosc seksualna do pierwszego okresu po poronieniu, czyli przez okolo 4 tygodnie. Ponadto fizycznie cialo kobiety jest zdolne do nowej ciazy po 2 cyklu, czyli mniej wiecej 2 m-cach. Jednak zaleca sie okolo 6 miesieczna przerwe, by dac czas organizmowi i samej sobie na dojscie do siebie.\"

A tu masz pozytywa :) \"Nen temat byl juz bardzo dawno temu poruszany , jak juz pisalam tu poronilam ciaze i odrazu zdecydowalam sie starac ( nie chcialam czekac zadnego miesiaca czy 3)Udalo mi sie zajsc odrazu z czego sie bardzo ciesze , ciaza moja przebiegala prawidlowo , wrecz ksiazkowo a 20.12.2003 urodzil sie synek z waga 3885 i 54 cm , punkty 10/10 a wiec efekt byl najpiekniejszy. Synek ma juz 4 miesiace i jeswt zdrowy jak ryba i bardzo duzy. \"

Gość buka poka
No racja, za szybko czy nie, juz nie da sie tego cofnąć. Nie denerwuj się i uwierz, że wszystko będzie dobrze, bo zamartwianiem niczego nie zmienisz. Zajrzyj jednak na topik, który ci podalam. Tam piszą wspaniałe dziewczyny i dostaniesz od nich dużą dawkę pozytywnego myślenia. Dużo zdrowia dla ciebie i maluszka.

Agipiterka....mam taką samą sytuacj ty...pod koniec lipca w 8 tyg poroniłam....a teraz jestem w ciazy (wszystko na to wskazujei tak tez sie czuje)....ja nie miałm łyzeczkowania i lekarz powiedziła mi ze po 2 miesiacach moge zachodzic....no ale sie stało i juz po pierwszym okresie po poronieniu zaszłam....zrobiłam badania i mam nadzieje ze wszystko bedzie oki:)....tak wiec głowa do góry....ja jutro dla potwiedzenia robie test

Gość Agipiterka
Ja trzy razy robilam test, bo nie moglam uwierzyc ze szczescia.Czekam do piatku, wtedy lekarz jeszcze raz zrobi mi usg i zobaczymy czy płód rosnie!!!Musi, bo jak nie to ja nie wiem

Gość Agipiterka
W lipcu poronilam samoistnie, lekarz zrobil zabieg oczyszczania.