Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ejka

UDAŁO MI SIĘ TO PRZEŻYĆ------ poczytajcie

Polecane posty

a dziękuję 😍 na usg też się wybieram, ale już chyba do innego lekarza.

Gość zana.
Ejka. Masz rację jeśli chodzi o duphaston ja go brałam do 19 tygodnia ciązy później była zmiana na inne tabletki podczymujace ciąze ale niestety w 21 tc. pękł pęcherz płodowy i wszystko się skończyło. Powodzenia w planowaniu macierzyństwa.

Gość zana.
Nie jesteś głupia tylko poprostu denerwujesz się jak kazda z nas czymś. Wraz z nabywaniem doświadczeń jesteśmy coraz madrzejsze. Myślę że to temat godzin gdy pojawi się krwawienie. Może wystąpiły jakieś zaburzenia hormonalne albo byłaś bardzo zestresowana i to ma wpływ na opuźnianie się miesiączki.poz

taka jedna - wszystko jest wporzo, zaufaj mi, nie denerwuj się, bo mi przez to się opóźnił okres aż 10 dni.

przy nieregularnych cyklach ciężko jest określic dni płodne i niepłodne, ale 3 dni po okresie, są szanse bardzo małe. A propo prezerwatywy to skoro się nie zsunęła, ani nie pękła to nie jesteś w ciąży!!!!!!!! plemniki nie mają zębów i nie przegryzą lateksu. Wrzuc na luz. A ile masz lat, jeśli moge wiedziec?? Ja 18 hehe

Gość do Ejka
Ejka przy nieregularnych cyklach ciężko jest określic dni płodne i niepłodne - nieprawda!!:P:D

Gość metoda objawowo termiczna
ma to do siebie ,że jest zawodna w bardzo duzym procencie. Każdy nawet najmniejszy stres może spowodować wzrost lub spadek temperatury. Tak samo infekcja. Więc o kant d.u.p.y rozbić taka metodę skoro nie ma sie pewności czy temperatura wzrosła bo jest owulacja czy dlatego bo za dwa dni będę chora.

oooooo zaciekawił mnie Twoj post kimkolwiek jestes. Jezeli moje cykle wahaly sie nawet o 20 dni i raz mialam owu 11 dc, a raz 25dc to jak mozna okreslic, kiedy wypadnie w nastepnym cyklu??

Gość do metoda objawowo termiczna
moze wpierw poczytaj :) www.lmm.pl www.npr.pl

Gość do Ejka
skąd wiedziałaś kiedy doszło do owulacji?

ciekaweee stosuje metode objawowo termiczna i do niej prosze to kiedowac, ja sie na tym nie znam wogóle hehe, --------------->>>>>>> owulacja to sluz galaretka i podwyższona tempka czyż nie??

Ja mam dwoje dzieci poczętych własnie dzięki tej metodzie. A może wbrew niej. Bo zaszłam jednym i drugim razem własnie w dni kiedy nie było owulacji.

nie było owulacji wg tej metody

chciałam dodac, ze sprawdza się ona jak ktos ma bardzo reg cykle i zna swoj organizm bardzo dobrze. Niestety moja mama powiedziala mi, ze dzieki niej mam brata, kosmos

Gość do Ejka
śluz świadczy o tym, że jesteśmy w okresie płodności :) jeśli przez cały cykl mierzysz tempkę to na początku ona jest na niższym poziomie kiedy nastąpi skok temp to znak że doszło do owulacji:) potem sobie dodajemy 12 do 16 dni i wiemy kiedy zawita do nas @ ;) wyższa temp utrzymująca si ponad 18 dni świadczy o tym że doszło do poczęcia:)

Gość dometoda objawowo termiczna
wiesz nie chcę negować Twojej wiedzy na temat metody objawowo termicznej ale jakim cudem mogło dojść do poczęcia jesli wg Ciebie nie było owulacji?? Prawdopodobnie niewłaściwie zinterpretowałaś cykl...

do do Ejka -- dziękuję, że mi to uświadomiłaś. Widzisz ja mam dopiero 18 lat i nie pozjadałam, wszystkich rozumów na świecie. Do taka jedna --- przepraszam za pomyłkę, ale i tak wydaje mi się, że nie jesteś w ciąży. Jak będziesz coś wiedziała o daj znac. Buzka

Gość dometoda objawowo termiczna
przypuszczam,ze masz dwie urocze córeczki? :D

No i jestem z Ciebie dumna, na bank będzie oki POZDRO 600

na pocieszenie przeczytaj mój pierwszy post, odrazu będzie Ci lepiej

Chciałam ci powiedziedz że nie musisz zmieniac lekarki bo ona dobrze powiedziała ci o wykryciu ciąży po42 dniach -tylko ty żle zrozumiałaś. Nie chodzi o wykrycie ciąży przez test bo te moga wykryc w 3 dobie od zapłodnienia tylko ginekolog może to stwierdzic po 42 dniach od zapłodnienia. Wtedy widac juz na usg bicie serca. Bez usg gina może tylko podejrzewac ciąże po powiekszonej rozpulchnionej szyjce macicy.Jak idziesz do gina bo nie masz okresu i test wyszedł pozytywny to ona dopiero po 4 tygodniach od braku miesiaczki założy ci karte ciąży.Tak że śmiało mozesz isc do niej znowu.A metoda termiczna w twoim przypadku raczej nie da dobrego efektu lepiej juz korzystaj z prezerwatyw plemnikobójczych albo popros o tabs anty.

Gość Anusia8620
----> taka jedna głupia. Ja przez ostatnie pol roku miałam cykle od 30-32 wczesniej mniej regularne.Ostatni trwał 43( ile sie strachu najadłam) wiec nie masz sie co denerwowac To sie zdarza.w ciązy napewno nie jesteś:)

moze brak witamin w organiźmie?? Ale to chyba głównie stres,

ja miałma to samo, dopóki nie zaczęłam brac wspomnianego wcześniej duphastonu, który reguluje cykl. Jednak do czasu bo jak już wspomniałam okres spóźniał mi się po nim aż 10 dni. Zrób rano test _ ale rano!! i napisz co wyszło;p ale pamiętaj, że nie masz się czego bac. POZDRO

Gość kaliska
tak czytam te wasze dylematy związane możliwą wpadką w wieku 18 lat i sobie myślę, że dobrze że nie zaczełam życia seksulanego tak wcześnie jak Wy. nie oceniam was, bo wiem że to łatwo powiedzieć, jak nie ma się faceta w wieku 18 lat z którym się chodzi dwa lata i chcecie poczuć swoją bliskość. ja nie miałam faceta w wieku 18 lat i o seksie zupełnie nie myślałam, z dzisiejszej perespektywy wydaje mi się, że to dobrze było, bo miałam i tak sporo innych problemów, nie musiałam się zamartwiać ewentulaną ciążą.

nie dygaj, tylko sokojnie czekaj na okres :) wynik testu nie miał prawa byc pozytywny. Powiedz mi jak zamierzasz sie zabezpieczac?? Bo ja też mam 18 lat, ale coraz poważniej myślę o tabletkach, bo wizja ciąży mnie przeraża. Nie chce ich brac, ale chyba nie mam wyboru...

Gość dziewczyny co z tymi
42 dniami i testem krwi??????????? :(:(