Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 taka prawda200

w Polsce lepsze stanowisko mozna dostac glownie po znajomosci

Polecane posty

Go艣膰 taka prawda200

niestety taka jest prawda ze lepiej platne stanowisko dostaje sie po znajomosci albo w przypadku kobiet przez 艂贸zko w og贸le absolwent po studiach jak nie ma znajomosci to czesto nawet stazu nie odrobi przekonalam sie na wlasnej sk贸rze jak to jest i nie tylko ja mam taka opini臋

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hahahahahhahahahahhahahahaha
:D tak sobie t艂umacz, nieudaczniku:D

Udost臋pnij ten post

eeeeee my艣l臋 偶e to nieprawda. A na sta偶, przynajmniej u mnie w urz臋dzie to wystarczy przyj艣膰, z艂o偶y膰 wniosek i si臋 jest na sta偶u. Teraz s膮 przyj臋cia na sta偶 akademicki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawskaaaa
nie tylko na lepsze stanowisko.... ale poprostu na ka偶de stanowisko, trzeba mie膰 plecy by sie dosta膰... przepraszam, ale czy Ty autorze topicu, zdobywa艂e艣 prac臋 przez 艂贸偶ko? skoro nie znasz dyra, to nie masz plec贸w, proponujesz nieznajomemu 艂贸偶ko? a co je偶eli pracodawc膮 jest kobieta?????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka prawda 200
ja nic nie zdobylem przez 艂ozko ale znajoma "po pijaku" chwali艂a sie ze dala dupy szefowi 2 razy i awansowala a teraz juz wszyscy wiedza ze jest jego kochank膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do DeGie
to jaki to urzad pracy gdzie od reki staz dostajesz podaj bo jestem bardzo ciekawa??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do DeGie
ty DieGie jak masz znajomosci w urzedzie pracy to sie nie dziwie ze szybko staz dostalas zreszta ze stazem jest tak ze jak sa pieniadze w urzedzie to moze sie staz dostanie a jak sie skoncza to nic z tego ja ( w podkarpackim) czekam na staz bo jeszcze pieniadze nie wplyne艂y z unii zreszta pieniadze sa ale dla wybranych osob tych co maja znajomosci szary cz艂owiek niewiele moze

Udost臋pnij ten post

zgadzam sie z autorka jednak pozostalosci po komunizmie jeszcze sa ostatnio moja znajoma dostala sie na staz majac 29 lat a dlaczego bo jej matka pracuje w urzedzie pracy w kadrach a przez okres stazu zalatwiala jej posadke w urzedzie pracy u siebie co jak kazdy wie dotac sie tam jest trudno ze wzgledu na stopnie kwalifikacji moj tata z moim mezem dostali prace dzieki dobrze ustawionej znajomej najopierw tata a potrm tata zalatwil mezowi mojemu i co ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niestety prawda
,...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka prawda200
nie jestem nieudacznikiem sam szukalem pracy 4 miesiace w koncu dostalem prace ale po duzych prosbach rodzic贸w w hurtowni a jestem po studiach i to nie jest adekwatne zajecie do mojego wykszta艂cenia i widze jak dostali prace niekt贸rzy znajomi po znajomoci, za 艂ap贸wki i tyle reszta siedzi na bezrobociu albo wyjechala- takie sa realia w Polsce niestety...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
szczera prawda........ ktos z erodziny u mnie ma znajomosci,a na gowniany staz mnie nie chca przyjac,wiesniaki pierdiolone

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niestety ale...
w dalszym ciagu tak jest...potwierdzam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do taka prawda
studia to ty moze i skonczy艂as, ale sposob w jaki sie wys艂awiasz nie najlepiej 艣wiadczy o Twoim wykszta艂ceniu.. Kolejna sfrustrowana po gownianych platnych studiach, ktora dziwi si臋, ze nikt nie chce jej zatrudnic. Trzeba by艂o si euczy膰, a nie kupowac papierek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez tak my艣l臋
Nawet topiku we w艂a艣ciwym dziale panienka nie potrafi艂a za艂o偶yc. Dziwi si臋, ze do pracy jej nie chc膮. To przez brak rozgarni臋cia i wykszta艂cenia, nie ma sensu wszystkiego zrzucac na brak znajomo艣ci.

Udost臋pnij ten post

wy to chyba jakies z innego kosmosu jestescie cala Polska wie ze tak jest tylko wy jestescie innego zdania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 derete
Oczywi艣cie,ze to prawda. Jak jest praca z og艂oszenia to od razu wiadomo, 偶e g贸wniana.Mam bez liku przyklad贸w ze swojego otoczenia ,gdzie dostali ludzie robote po znajomosci, Nie zgodze sie natomiast z tym 艂贸zkiem. Jest tomo偶liwe ,ale jesli idzie o awans, natomiast nie przy pierwszym zatrudnieniu, Kole艣 musialby na 艂eb upa艣膰,zeby proponowa膰 obcej kobiecie.Chyba ze juz wczesniej ja ch臋do偶y艂, ale to podci膮ga sie w贸wczas pod "znajomo艣ci"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do kogos kto mnie obrazil
SPROSTOWANIE:studia skonczylem dziennie na panstwowej uczelni najstarszej w Polsce czyli UJ, czyli za nauke nie placilem!jestem mezczyzna, mam prace w hurtowni i nie musze sie w internecie wys艂awiac w spos贸b naukowy a pisze jak jest w Polsce naprawde z praca i wiekszosc osob z ktorymi rozmawiam ma takie samo zdanie jak ja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi przysz艂y pracodawca
robi艂 aluzje chodzilo o stanowisko sekretarki mowil ze trzeba czesto zostawac po godzinach gdy on chce i ze trzeba byc czesto do jego dyspozycji i patrzy艂 sie na biust caly czas a widzial mnie wtedy pierwszy raz wiec to jest mozliwe i pozniej dzwonil ale ja powiedzialam ze mam inna oferte

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kokon
a nawet jak sie samemu znajdzie prace to na co mozna liczyc na marne 600 czy 700 zeta

Udost臋pnij ten post

Cholerka, dziwne to jakie艣... Nigdy w 偶yciu nie dosta艂am 偶adnej pracy po znajomo艣ci - a prac臋 zmienia艂am kilkakrotnie, prawie zawsze na lepsz膮. Moje obecne miesi臋czne zarobki netto wyra偶aj膮 si臋 kwot膮 pi臋ciocyfrow膮. Pracowa艂am ju偶 na studiach - imaj膮c si臋 r贸偶nych prac, bo w domu by艂o biednie, ojciec pi艂 a potem umar艂. Studia - przypominam - mo偶na w Polsce odby膰 ca艂kowicie bezp艂atnie na 艣wietnych uczelniach, a za dobre wyniki w nauce daj膮 stypendium. Po sko艅czeniu studi贸w nie siedzia艂am na ty艂ku tylko dalej si臋 dokszta艂ca艂am (jednocze艣nie pracuj膮c) i uczy艂am j臋zyk贸w obcych. Ci臋偶ko pracowa艂am i nadal pracuj臋, co wcale nie oznacza, 偶e kopi臋 rowy; praca umys艂owa zwi膮zana z du偶膮 odpowiedzialno艣ci膮 r贸wnie偶 jest wyczerpuj膮ca. Mia艂am czasem 艣wietnych szef贸w, czasem mniej 艣wietnych, jeden by艂 kompletnie beznadziejny (w zwi膮zku z czym co dwa lata praktycznie wymienia艂 mu si臋 zesp贸艂). Zawsze na swoj膮 pensj臋 musia艂am uczciwie zapracowa膰 i nie 偶a艂uj臋. Przynajmniej nauczy艂am si臋, 偶e nic nie spada z nieba. Teraz to do mnie czasem dzwoni膮 艂owcy g艂贸w i namawiaj膮 do zmiany pracy. Moja przyjaci贸艂ka jest szefow膮 kadr w du偶ej firmie i cz臋sto opowiada, jak trudno jest znale藕膰 kogo艣 sensownego do pracy. Uprzedzaj膮c pytania - w tej firmie na wej艣ciu dostaje si臋 pensj臋 ok. 2000 PLN, do tego s膮 艣wietne 艣wiadczenia socjalne. Najlepsi absolwenci przebieraj膮 w ofertach pracy i trzeba si臋 nie藕le nagimnastykowa膰, 偶eby ich skusi膰. Widocznie jestem z innej planety, tak samo jak wszyscy moi znajomi woko艂o - nikt z nich nie dosta艂 roboty po znajomo艣ci. Trudno, nie b臋d臋 z tego powodu rozpacza膰. Przykro mi, je艣li komu艣 popsu艂am samopoczucie.

Udost臋pnij ten post

Niestety znajomosci,plecy decyduja kto dostanie prace i tak prawda i zadne sciemy jakie tutaj glosi rosol tego nie zmieni prawda jest taka,ze prace mozna dostac tylko poprzez znajomosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zatrudnionaaa
niewiem jak to jest, ze macie problemy ze stazem , ja jestem na pierwszym roku i juz mam propozycje . Czegos tu nie rozumiem? Murzyna do pracy kazdy ch臋tnie wezmie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autora
A co Ty studiowa艂es?

Udost臋pnij ten post

do ros贸艂 z w艂os贸w...> nie ma co przyjmowa膰 jednej miary do wszystkiego. my艣l臋 偶e nie brakuje ludzie kt贸rzy dostali prac臋 bez znajmo艣ci, ale s膮 i tacy co maj膮 艣wietn膮 prac臋 dzi臋ki protekcji. a z tym 偶e wszyscy Twoi znajomi nie dostali pracy po znajomo艣ci, to bym taka pewna nie by艂a, to nie jest pow贸d do dumy jak kto艣 Ci robot臋 za艂atwi艂, tak偶e nie ka偶dy o tym m贸wi. Poza tym to powiem szczerze, 偶e ja jak bym mia艂a przyj膮膰 kogo艣 po znajmo艣ci lub kogo艣 z ulicy z takimi samymi referenacjami i umiej臋tno艣ciami, to wybra艂am bym osob臋 kt贸r膮 poleci艂a mi np. dobra kole偶anka kt贸rej ufam. Tak偶e si臋 do ko艅ca nie oburzam, 偶e ludzie maj膮 prac臋 r贸wnie偶 po znajmo艣ci.

Udost臋pnij ten post

s膮 bran偶e w Polsce kt贸re s膮 bardzo hermetyczne, gdzie bez s艂贸wka wsparcia ze strony osoby kt贸ra ma dobre uk艂ady bardzo ci臋zko si臋 przebi膰. ale s膮 i takie bran偶e, gdzie 艂atwo lepsz膮 lub gorsza prac臋 szyko znale藕膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 loli lili lap
Ros贸艂, dobrze pisz臋, ja snie czekam z praktykami do skonczenia studi贸w. Pracodwacy ceni膮 ludzi aktywnych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 loli lili lap
anii, o jakich branzach my艣lisz?

Udost臋pnij ten post