Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szwedza

mam pytanie do mam po ciąży

Polecane posty

Gość szwedza

Co robiłyscie aby schudnąć!!!!!!!!!!!Ja urodziłam 26 maja karmie mała tylko piersią i nie potrafię schudnąć.Czuje sie żle z tą moja nadwagą i nie wiem czy macie jakąś diete?? Tyle sie mówi że karmienie piersią pomaga wrócić do swojej wagi a u mnie nic........waga stoi.Jak wy uporałyscie sie z kg,napiszcie coś bo chyba popadam w depresję........

u mnie bylo tak ze karmiac piersia przez miesiac zrzucilam 14 kg, po zakonczeniu waga stoi w moejscu :( zostalo jeszcze z 5 no moze 6 kg :( a rodzilam na poczatku kwietnia buuuuuuuu nie wiem jak Ci pomoc, sama sobie nie moge :( ostatnio chcialam przejsc na diete kopenhadzka ale jakos po 3 dniach nastapil kryzys i klapa :( kupilam sobie tez rowerek taki do domu (stacjonarny) zeby cwiczyc i tez stoi zakurzony :( ale chyb juz najwyzszy czas zeby cos z \"tym\" zrobic od tygodnia ograniczylam slodycze no powiem ze 1 kg mniej :)

Gość szwedza
Ja nie zrzuciłam ani kg.Też zaczełam cwiczyć na rowerku ale jeczsce nie widac efektów.Jak bym nie karmiła to bym pewnie sie po głodziła - kopenhaska - i by ubywało.Ale teraz za bardzo si enie moge głodzić ale nie bede jadła kolacji.... zobaczymy.

Gość bartur
ja mam inny problem. super schudłam przy karmieniu ( 2 lata ) po odstawieniu karmiania gwałtowny przyrost 3-4 kg, które teraz barzdo mi trudno zgubić choć minęło juz pół roku Pozdrawiam.

przed ciaza wazylam 65 kg w trakcie przytylam do 81 (czyli 16 kg). 4mc po porodzie wazylam 62kg. karmilam piersia!!! moja znajoma w cizy przytyla ponad 30 kg. poznalam ja jak maly mial 6mc. A moja kolezanka byla juz szczuplutka Prowadzilam diete w trakcie karmienia ale to dla zrowia synka a nie po to zeby sie odchudzic nie jadlam nic tlustego, nic smazonego, miesko: kurczak, indyk, krolik zadnego nabialu, zadnych sokow kupnych, zero cukru i slodyczy, malo soli, zero kawy, slaba herbatka, duzo wody mineralnej. wedlinka- filety z kurczaka i indyka, czesto jadlam kasze z sosikiem(delikatnum), na poczatku zero owocow- jedynie pieczone jablka. powodzenia

i wiecie co pomaga- ja ostatni schudlam w ciazy(calkiem nieswiadomie)- tzn brzuch mam wiekszy ale w ramionach i nogach ciut ubylo:) nie jem kolacji!!!!!! sniadanie spore, obiady z umiarem!!!! nie robie tego specjalnie poprostu tak mi sie przestawilo:)

Gość mamusia 1980
a ja 3 miesiące po porodzoe mam -2kg a w ciąży przytyłam 20 kg karmie piersią przed ciaża 72 kg został mi tylko malutki brzuszek i rozstępy

Gość szwedza
A ja karmie i nic....ani 1 kg .Po porodzie spadło tylk 5 kg a potem juz nic .Chyba przejde na diete jak ZNAJOMA z pozytkiem i dla mnie i dla dzidzi .

Polecam - mi pomogla:) po jakims 1 miesiacu juz sie przyzwyczailam i nie bylo problemu ze moj maz je \"normalny: obiad a ja jem cos delikatnego i w dodatku ciagle to samo mieso- hihihi- ale efekt byl piorunujacy:) teraz tez bede tak jesc:D

Ja w ciąży przytyłam 20 kg wyglądałam okropnie byłam jak 1 wielki balon, bardzo puchłam! 3 tygodnie po porodzie zmieściłam się w jeansy a 4 miesiące po porodzie miałam już swoją wage przed ciąży! zostalo mi z ciąży 5 kg których już zrzucić nie mogłam i straciłam je jak przeżywałam ogromny stres, nikomu takiego nie życze! Karmie nadal piersią i waże 57 kg! Bardzo się martwiłam że nie uda się się tych kilogramów zrzucić ale na szczęście się udało! Jadłam tylko to co mogłam jeść kariąc dziecko więc w sumie nie dużo! A I NAJWAżNIEJSZE NIE JADłAM PO GODZINIE 18! oczywiści bez przesady nie ma się co głodzić! POWODZONKA DZIEWCZYNY:):):)

Moja koleżanka przytyła w ciąży 30 kg. Po ciąży jadła tylko 3 posiłki dziennie: śniadanie, obiad kolację (jadła to co chciała, ale tak, żeby dziecko nie miało kolek), nie jadła po 17-18 i rok po porodzie waży 50 kg, jest wręcz chuda. Nie ćwiczyła, nie jeździła na rowerze, po prostu jadła 3 posiłki dziennie i chodziła z dzieckiem na spacery.

Ja jestem po porodzie 4 miesiace i 4 dni:-) zostal tylko troszke wystajacy brzuszek:-) Karmie piersia i chyba to wystarczylo Jem ile widze nawet o 23 potrafie zjesc kilka kanapek:-) Chyba karmienie piersia nie kazdemu pomaga w schudnieciu Mi naszescie pozwolilo wrocic do dawnej wagi a nawet mam pare kilo mniej co nie bardzo mnie cieszy bo wszystko na mnie wisi Byl czas ze bylam pulchniutka chodzilam na aerobik 3 razy w tyg przez 8 miesiecy jadlam niewielkie 3 posilki pilam duzo wody nie jadlam po 18 schudlam 10 kg:-) Trzymam za was kciuki bo wiem ile trzeba pracy i dyscypliny zeby uzyskac odpowiedni efekt POWODZENIA:-)

ja w ciazy przytylam 13 kg ale juz 8 schudlam a urodzilam 28.02.07. jakos samo tak wyszlo bo obzeram sie tak jak obzeralam(nie jjem tylko czekolady). czytalam w czasopismach ze aby schudnac nalezy nie jesc czekolady i ogolnie slodyczy +tlustych potraw typu fastfood no i pic duzo wody niegazowanej

W ciąży przytyłam 18 kg. Po porodzie zrzuciłam to w 3 miesiące. Dziś mierzę i ważę tyle co przed ciążą. U mnie skutecznie odchudził mnie stres związany z walką o życie jaką toczyły moje Dzieci oraz lekarze Nimi się opiekujący, a następnie opieka nad Bliźniakami (Zuzia miała na początku kolki masakryczne, które trwały od 23 - 4 czasem 5 nad ranem, Dzieci też domagały się bliskości, bo przez pierwsze trzy m-ce swojego życia jej nie miały w nadmiarze). Poza tym moja Szwagierka przez 3 tygodnie pomagała mi przy Szkrabach codziennie. W ciągu tych trzech tygodni zrzuciła 10 kg, jedząc normalnie. Tak więc, kto ma problemy z nadwagą - zapraszam do mnie!!!! Przy moich Pyśkach na bank moment schudniecie:D;) Pozdrawiam

Bardzo tą moją córcię kocham ale przez to że czasem dawała popalić i byłam z nią od świtu do wieczora i nie miał mi kto przy niej pomóc na pewno dołożyło się do tego że szybciej schudłam!!! Wiecie dziewczyny o czym mówię czasem przychodzi chwila zwątpienia, kiedy sie jest niewyspanym, zestresowanym i tp.szybko się chudnie) jak tylko coś się dzieje to ja już zaczynam panikować ale myśle sobie że wy też tak macie:):):)