Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niby-nowa

czy ktoś slyszal o diecie orkiszowej lub stosuje MĄKĘ ORKISZOWĄ??

Polecane posty

słyszałam ze stosowanie mąki orkiszowej do wszystkiego zamiast mąki pszennej jest duzo zdrowsze Czy ktoś z Was stosuję mąkę orkiszową?? Czy tak samo smakuja przyrzadzone z niej potrawy?

Gość ja też tak słyszałam
ba! moja mama przez jakiś czas gotowała na tej mące. Nie polecam - mnie nie smakowało - ble - ochydztwo:(

a czy mozesz mi powiedziec na czym polegala roznica w smaku?? bylo bardziej mdle czy nie wiem...gorzkie, kwasne???

ta mąka ma w sobie takie......paproki........jakby te takie ciemne "dupki" które znajdują się na końcówkach kukurydzy prażonej np. (sory za takie porównania, ale jakoś Ci to chcę po ludzku zobrazować). Smakuje........hm..........nie wiem jak to określić, ale smak ma ble - dziwny taki jakiś......jakbyś ja wiem...........no właśnie nie wiem! nie da się opisać. W każdym razie ja nie polecam. Jak chcesz kup sobie makaron orkiszowy np. w sklepie i skosztuj:) - żeby nie kupować kilograma tej ochydnej mąki:)

dzieki za rade, rzeczywiscie chyba kupie taki makaron ale to chyba tylko w skleoach ze zdrowa zywnoscia maja, nie? bo w zwyklym spozywczym nie widzialam:(

ja widziałam w realu np. to taki brązowy makaron.....

nieee - przynajmniej z makaronem, za mąką się nie rozglądałam:)

nie ma czegos takiego jak dieta orkiszowa. orkisz i wszystkie te starozytne ziarna sa niesamowicie zdrowe i bogate w substancje wzmacniajace organizm. owszem, jak ktos toleruje tylko produkty z bialej maki, ktorej jedynym zadaniem jest tuczyc, wszystko co z pelnego ziarna bedzie obrzydliwe, nieprzyjemne itp. ale to jest tylko kwestia nastawienia. jak masz otwarty umysl na nowe i zdrowe smaki - sprobuj. na pewno nic na tym nie stracisz a duzo zyskasz :)

nie chodzilo mi o diete typu \"dieta odchudzajaca\" a raczej uzylam tego slowa w sensie sposobu odzywiania duzo dobrych rzeczy slyszalam o stosowaniu maki orkiszowej w codziennej diecie (zamiast innych rodzajow mak)

Gość gość
hej Jak od jakiegoś czasu kupuje make orkiszowa jasna i ciemna w sklepie internetowym i bardziej mi odpowiada cenowo i jakościowy niż w markecie. sklep upieczchleb.pl szybka wysyła i bardzo dobra jakość. chlebki wychodzą przepyszne Polecam jak ktoś chciałby spróbować.

Gość gość
Hej! Kupiłam ostatnio mąkę orkiszową w Swojskiej Piwniczce, bo mnie skusiły opinie w Internecie. Znacie jakieś fajne przepisy z jej użyciem?

Gość gość
Możesz z niej robić wszystko tak naprawdę. Ja używam głównie do pierogów, naleśników i czasem do chleba. Sprawdza się doskonale. Ile za nią płacisz w Swojskiej?

Mąkę orkiszową akurat często kupuję. Ale o diecie orkiszowej jeszcze nigdy nie słyszałam.

Gość gość
Polecam mąke orkiszowa i ryżowa ze sklepu internetowego upieczchleb robiłam ostatnio naleśniki i o wiele lepsze są z mąki orkiszowej niz zwyklej pszennej

Gość gość
Cenowo i jakościowo Polecam bardziej Upieczchleb. wiekszy wybor mąk i ciagle promocje.. teraz mąki są w promocji warto zajrzec:)

Gość Zdrowy

Problem w tym że mąki orkiszowe są chrzczone przez handlarzy. Ciężko wyczuć różnice. Ja kupuję bezpośrednio w młynie w jasienicy rosielnej telefonicznie. Problem to wysyłka 13zl (koszt)dlatego bierzemy z znajomymi 25kg