Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ha hah hahaha

wynajmujecie mieszkanie? wpadaja do was bez uprzedzenia?

Polecane posty

Gość wanderbra
wreszcie ktos poruszył teamt podatku. wszyscy ci wscibscy własciciele robia naloty, zeby sprawdzic czy sie sasiedzi na maja powodu skarzyc bo by na nich zakapowali. Ja kiedys miałąm wlasciciela mieszkania, jeszce na sudiach, który mówił

Gość wanderbra
wreszcie ktos poruszył teamt podatku. wszyscy ci wscibscy własciciele robia naloty, zeby sprawdzic czy sie sasiedzi na maja powodu skarzyc bo by na nich zakapowali. Ja kiedys miałąm wlasciciela mieszkania, jeszce na sudiach, który mówił

Nie jestem ani lokatorem wynajmowanego mieszkania ani wynajmującą właścicielką więc wydaje mi się, że moja opinia będzie obiektywna. Uważam, że właściciel ma 100% prawo mieszkanie kontrolować i przychodzić nawet niezapowiedziany. Mieszkanie to jego własność. Takie są niestety minusy wynajmowania od kogoś mieszkania. Jeśli wynajmujemy od kogoś JEGO mieszkanie to musimy się z tym pogodzić. Jednak przychodzenie pod nieobecność lokatorów uważam za lekką przesadę, chyba że wcześniej lokatorzy się na to zgodzili.

Gość ookokokokokokokokokokoko
stokrotka oczywiscie wlasciciel ma 100% prawo do mieszkania ale chyba mama z tatusiem ich nie wychowala ze przed przyjsciem trzeba sie zapowiedziec. ty sie nie denerwujesz ze ktos przychodzi do ciebie niezapowiedziany? spoko moze byc nawet co drugi dzien nie ma w tym zadnego problemu ale najpierw niech zadzwoni i sie umowi. a jelsli ma problem z tym ze nie potrafi sie zachowac. do do ch.. po cholere wynajmuje mieszkanie.

"ty sie nie denerwujesz ze ktos przychodzi do ciebie niezapowiedziany?" No właśnie..DO MNIE a lokatorzy absolutnie nie są U SIEBIE tylko u właściciela! Czy nie mam racji? Wynajem nie daje prawa do posiadania mieszkania \"na własność\" nawet przez krótki czas. Lokatorzy są ciągle w mieszkaniu właściciela.

i skoro to jest 100 procentowo ich mieszkanie to niech mieszkaja w nim. bo dla mnie ktos kto wynajmuje musi sie pogodzic z tym ze to ktos za to placi i ktos wymaga. idziecie do sklepu placicie to wymagacie prawda skoro prosicie polendwice to denerwujecie sie ze pani ekspedientka poda wam podla kielbase, alebo idac do lekarza tez chcecie zeby was wyleczyl a nie odeslal z kwitkiem. tak samo na tym zarabiaja ci co maja mieszkania do wynajecia. wiec jest to pewna usluga za ktora sie placi( oczywiscie jak juz wspomnialam powinniscie tez placic podatki za to ) a klient placacy wymaga.

stokrotka oczywiscie sa w mieszkaniu wlasciciela ale napisze po raz kolejny placa wiec chcieli by cos wymagac za to. wlasciciel moze przychodzic nie ma problemu. ale nie robienie nalotow kiedy chce i jak chce. zadzwoni umowimy sie nie ma problemu kawke mu postawie pogadam i super. i to jest nadal jego mieszkanie, a to ze zadzwoni swiadczy o jego kulturze i za to cenimy tych wlascicieli

Ktoś płaci i wymaga powiadasz? Tylko ze ludzi, ktorzy chca wynajmowac mieszkanie jest duuuzo wiecej niz chetnych do wynajecia komus swojego mieszkania. Skoro wlasciciel mieszkania ma nawet 20 osob chetnych na wynajem jego mieszkania to moze stawiac warunki. Takie moje zdanie. Czy Ty wynajmujesz od kogos mieszkanie?

wynajmuje a moi rodzice wynajmuja:D wiec stoje po obu stronach. ja akurat mialam super wlascicieli jeden robil naloty ale pogadalismy i mu przeszlo. a teraz mam tez swietnego faceta. a ja dbam o jego meiszkanie jak moge. naprawiamy malujemy itd. sprzatanie praktycznie codziennie. no i oczywiscie dogadalismy sie co i jak na poczatku

stokrotko dlatego tez mowie ze i po tej i po tej stronie jest zle. sa i ludzie ktorzy niszcza, ale sa normalni ludzie ktorych naprawde nie trzeba kontrolowac. a sa i wlasciciele normalni. a sa i tacy ktorzy robia rozne dziwne rzeczy. ogolnie wyznaje zasade zyj i daj zyc innym.

No cóż ja wyraziłam swoje zdanie, Ty wyraziłas swoje:) Ja napewno zdania nie zmienie ale wydaje mi sie, ze moja opinia jest duzo bardziej obiektywna niz Twoja. Pozdrawiam!

Co Ty mówisz stokrotka...popyt i podaż na wynajmowane mieszkania jest taka sama, można przebierać w ofertach... co się tyczy umowy najmu: § 2 Wynajmujący oddaje Najemcy do używania lokal określony w § 1 ust. 1 wraz z wyposażeniem z przeznaczeniem na cele mieszkalne. Czy wyobrażasz sobie, że w czasie wakacji ktoś robi Ci naloty na wynajmowany apartament (oczywiście prócz sprzątania), albo co parę dni chce przejechać się wynajętym przez Ciebie autem lub rowerem, zeby sprawdzić czy czegoś nie popsułaś?

nie jasne ja nie neguje tego co piszesz wszystko spoko. mi sie po prostu wydaja niekulturalne naloty. ale wydaje mi sie tez ze wszystko po ludzku mozna zalatwic i jakos sie dogadac:D

To nie jest obiektywna opinia, bo nie wiesz o czym mówisz :o Obiektywny jest ten co jest zarazem najemca jak i wynajmującym.

My tutaj mówimy o mieszkaniach wynajmowanych bez umowy Blondi. \"Wynajmujący oddaje Najemcy do używania lokal określony w § 1 ust. 1 wraz z wyposażeniem z przeznaczeniem na cele mieszkalne.\"

A zreszta troche to nielogiczne byc jednoczesnie najemca i wynajmujacym:) Mam swoje mieszkanie a wynajmuje od kogos jego mieszkanie?:)

stokrotka ale ja zaznaczylam ze jestem z obu stron. a jesli wlasiciel by robil jakies jaja to zawsze mozna mu grzecznie wytlumaczyc zeby poszedl do us bo jest to taka sama dzialalnosc jak inne i czerpie z tego korzysci. a jak ie i jak nie bedzie mily to zawsze ktos sie moze dowiedziec i moze miec na glowie us:D

wiesz, to jest bardzo logiczne :P Mam swoje mieszkanie 500 km od aktualnego miejsca zamieszkania. Trudno pojąc? :P Nie zamierzam sprzedawać, bo to świetna lokata kapitału, nie wiem, czy nie wrócę kiedyś do swojego miasta.

a swoja droga czego wymaga sie od lkokatorow skoro wlasciciel jest taki a nie inny:D i dobrze blondi zaznaczyla to co ja napisalam wczesniej skoro placisz to wymagasz i masz jakies prawa:SD

Nielogiczne? :o załamka.... Ciężko mi sobie wyobrazić, że pracuję w Warszawie a mieszkam we Wrocławiu...

Poza tym dajcie spokój z takimi dyskusjami. Stokrotka nie wie o czym mówi, ma swoje przekonanie i to jej prawo. A że nie docierają rzeczowe argumenty, to Wasze pisanie na nic się zda ;)

Blondi nie obrażaj mnie! Nie mam zamiaru dyskutować z kimś, kto się zachować nie potrafi. okokokoko nie jesteś z obu stron. Ty wynajmujesz od kogoś. A rodzice komuś wiec nie Ty jestes z obu stron:) agatuś przepraszam ale to według mnie poprostu głupota mieć mieszkanie gdzies indziej a mieszkac gdzies indziej.

agatus ja juz dawno pisalam ze nie ma sie o co klocic:D i bo w pewnym sensie obie strony maja racje i w pewnym sensie jej nie maja

Stokrotka co Cię obraziło? Bo Ty tu z jakąś głupotą do kogoś wyjechałaś? :o

stokrotka rodzice wynajmuja a ja mam z tego profity bo niestety mieszkam kawal drogi od swojego miasta i nie moge sie tym zajmowac. ale wiem jak tyo wszystko wyglada nikt cie nie obraza ja przynajmniej nie zauwazylam. ty niestety masz prawo do swojej wypowiedzi ale niestety nie masz pojecia co i jak wyglada bo nie ejstes zadna ze stron

To wyglada tak: wynajmujecie od kogos mieszkanie i uwazacie, ze mozecie w tym mieszkaniu robic co chcecie ale to nie prawda bo mieszkanie nie jest wasze! Wasze opinie są zupelnie nie obiektywne, bronicie swojej pozycji i tyle. Ja staralam sie ocenic sytuacje obiektywnie ale oczywiscie niektore musialy na mnie zaraz naskakiwac.

No tak dziś taka pogoda,że można mieć problemy z myśleniem ;) Nie dociera...