Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Figazmakiem

Racja PL - ja głosuję na nich!!!!!!!!! A wy???

Polecane posty

Wobec takiego zubożenia prawości, służby dla narodu, przemiany demokracji w partiokrację proponuję, żeby nasze głosy powędrowały tam, gdzie powinny. Ponieważ wykonywany przeze mnie zawód zabrania mi przynależnosci do jakiejkolwiek organizacji, mogę jedynie zaproponować program partii, która (według mnie) ma w tej chwili najzdrowsze podejście do polityki i rządzenia w naszym kochanym kraju. To jest link do strony z ich programem: http://www.racja.org.pl/content/view/4/5/ Proszę, przeczytajcie i wypowiedzcie się, co Wam się podoba, a co nie w tym programie. Zaznaczam, że chciałabym, zeby ten topik odwiedzali ludzier, którzy mają coś więcej do powiedzenia, niż tylko rzucanie inwektywami i stosują obelżywą prowokację. Dziękuję za uwagę. Moderatorze - jeśli wklejanie takiego linku wykracza poza normy, to proszę o powiadomienie.

Gość sdasd
lewica :) SUPER... biegne głosowac na komunistów

Gość sdasd
czytałem, ale po co? Lewica zrobiła swoje tzn. miała, zreszta jak kazda partia u władzy. Każdy program to tylko pranie mózgu ludziom, najpier oh i a a potem pocałjcie misia w dupe... ehh

Gość sdasd
nie mylę :) bo to jednosc.

no dobrze, a co w chwili obecnej robi prawica? Upodabnia władzę do systemu z czasów stalinowskich, a rząd zachowuje się rodem jak za Gomółki. Czyli jaka alternatywa????

Gość alternatywa jest
UPR dajmy dojsc do wladzy nie starym "czerwonym" czy "czarnym" a normalnym

Ja widzę na razie tylko jedna alternatywę - nie pozwolic starym wyjadaczom ponownie dojść do władzy i nadal mieszać tak, że ludzie już kompletnie utracą jakąkolwiek wiarę we własny głos, a pozwolic rządzic wreszcie młodym ludziom z ideałami odnowy naszego kraju.

Figazmakiem Jeśli będzie taka mozliwość to bedę głosować na Rację. Mur beton. Pozdrawiam. :)))

Sdsad Racja nie ma nic współnego z tymi wszystkimi Milerami, Borowskimi, Kwaśniewskimi i kim tam jeszcze. To partia założona przez właściciela i redaktora naczelnego Faktów i Mitów. Znam założenia partii i jeśli jej przejrzystość i czystość będzie pilnowana tak jak dotychczas to Polska ma szansę. Parta z konieczności weszła w sojusz z partiami lewicowymi ponieważ inaczej nie mogłaby startować w wyborach. Jest jeszcze zbyt mało znana.

Otóż to - to było do postu Ulasi ;-) Ja od lat czytam Fakty i Mity i jest to w tej chwili jedna z niewielu gazet, która daje sobą manipulować.

Gość hmm..................
nie podoba mi sie ich program,przykro mi twoje starania sie powiodly (wobec mnie oczywiscie)

Przeginają...:o Ja wiem jedno PIS powinien spieprzać (dziady) i zgadzam się z Geremkiem: Nigdy nie pogodzę się z polityką, w której interesy partyjne przesłaniają poczucie dobra wspólnego, a pieniądze i przywileje decydują o zachowaniach politycznych. Uczestniczę w życiu politycznym kraju od lat, ale do tej pory nie mógłbym pomyśleć, że w obozie postsolidarnościowym może się pojawić z taką jasnością grzęźnięcie w działaniu bez etycznych odniesień. Los sprawił, że często jestem z dala od kraju, mam więc pewien dystans, który pozwala mi powiedzieć, że Polska traci dziś w oczach świata to, co miała najlepszego - kapitał moralny. Wraca obraz Polski anarchicznej, źle rządzonej, która nie może być wiarygodnym partnerem. To budzi gorycz. Jestem bezbronny wobec pytań kolegów z Parlamentu Europejskiego i europejskich polityków, którzy zgodnie pytają: czy zostało cokolwiek z polskiej \"Solidarności\"? Bo musimy zdawać sobie sprawę, że weszliśmy do Unii Europejskiej i do NATO także dlatego, że mieliśmy ów historyczny kapitał. Ten rok niespełnionych obietnic to przesłanie dla opinii międzynarodowej, że tego kapitału już nie posiadamy. Polska staje się dziś egzotycznym przykładem destabilizacji i braku busoli moralnej. Bronisław Geremek- historyk, eurodeputowany Partii Demokratycznej - demokraci.pl Nawet jak Miller rządził nie było takiej żenady przed światem :o

Gość a ja nie zagłosuję
bo dla mnie to radio maryja tyle, ze w druga strone :o

Gość glosuje na Suchocka
bo obiecala Suchocka , że wszystkim postawi klocka

Geremek raczej Ci nie odpowie :P anarchiczny - samowolny, niezdyscyplinowany. A co nie było tak za komuny? Robili co chcieli, budello bum bum... i teraz jest to samo, nikt się z nami nie liczy kompletnie, takiego gówna nie było nawet za rządów SLD, których szczerze nie lubiłam...

anarchokapitalizm żart. doktryna ekon. uznająca wyłącznie prawa rynku, ultra-\"liberalizm\". anarchizm kierunek polit., głównie w XIX w., dążący do natychmiastowej likwidacji państwa (i wszelkiej władzy polit.) i zastąpienia go przez zrzeszenie wolnych wytwórców. Nie widzisz korelacji? :o

Anarchizm w Polsce Polski anarchizm nigdy nie stał się znaczącą siłą polityczną czy filozofią pociągającą za sobą rzesze zwolenników. Jednakże błędem jest pomijanie jego wpływu na historię kraju w XX wieku. Mimo niewielkiej liczby zwolenników był widoczny w pierwszych latach swojej działalności za sprawą propagandy czynem i agitacji wśród najniższych klas społecznych. Pierwsza grupa wyraźnie odwołująca się do idei anarchistycznych powstała na przełomie 1902 i 1903 roku w Białymstoku, za sprawą przybyłego z Londynu działacza o pseudonimie \"Zajdel\". Na organizowane przez nich zebrania przychodziło czasami ponad siedemset osób, co zaowocowało rozwojem idei w tym mieście i powstaniem kolejnych grup. Przygotowano nawet projekt powstania anarchistycznego w Białymstoku, które jednak z powodu aresztowań nigdy nie doszło do skutku. Lata 1905-1913 są dla ruchu anarchistycznego przełomowe, gdyż to w tym okresie tworzą się nowe grupy w praktycznie każdym większym mieście. Do najbardziej znanych należą: Grupa Anarchistów - Komunistów \"Internacjonał\", Zmowa Robotnicza, Grupa Anarcho-Spiskowa, Czarny Sztandar, Grupa Rewolucjonistów-Terrorystów, Grupa Syndykalistów-Maksymalistów, Grupa Anarchistyczna Chleb i Wolność, Stowarzyszenie Anarchistów-Komunistów \"Śmierć\", Proletariat (nie mylić z grupą komunistyczną o tej samej nazwie), Swoboda. Jednakże najsłynniejszą była łódzka grupa, Rewolucyjni Mściciele, która na przełomie lat 1910-1913 liczyła przeszło sześćset osób i dokonywała aktów zemsty na carskiej ochranie, jej współpracownikach oraz łódzkiej burżuazji. Jej śmiałe działania odbiły się echem w całej Europie, a nawet USA. W okresie I wojny światowej i bezpośrednio po niej ruch anarchistyczny przeszedł na pozycje propagandy słowem i potępienia terroru indywidualnego. Najbardziej znanymi grupami były w tym okresie: Czarny Kruk, Anarchia i powstała w 1926 roku Anarchistyczna Federacja Polski – działająca do wybuchu wojny, a zrzeszająca kilkadziesiąt grup z dużych ośrodków robotniczych. Organem prasowym AFP był \"Głos Anarchisty\", w którym pisali zarówno prości robotnicy jak i inteligencja. Dużym sukcesem propagandowym dla polskich anarchistów było ideowe przejęcie w 1936 roku, liczącego się w skali kraju, Związku Związków Zawodowych i nadanie mu anarchosyndykalistycznego charakteru. W swoim \"anarchistycznym\" okresie liczył on około dwudziestu tysięcy członków. Wybuch wojny uniemożliwił przystąpienie ZZZ do Międzynarodówki Anarchosyndykalistycznej IWA. W czasie II wojny światowej tradycje anarchistyczne podtrzymywał powstały jesienią 1939 roku Związek Syndykalistów Polskich – do 1941 roku działający pod nazwą: Wolność i Lud. Posiadał on własne Oddziały Bojowe, które, między innymi, wzięły udział w powstaniu warszawskim wywieszając na swojej kwaterze czarno-czerwone sztandary. Lata 1945-47 to próby odbudowy ruchu (łódzkie anarchistyczne wydawnictwo Słowo), stłumione przez nową władzę. Działacze anarchistyczni zostali albo aresztowani, albo ze względu na represje zmuszeni do zaprzestania aktywności. Dopiero początek lat osiemdziesiątych przyniósł możliwość odrodzenia się idei anarchistycznych. W okresie istnienia pierwszej Solidarności obecny był w niej silny ruch samorządności robotniczej, bliski ideom syndykalistycznym. Grupował on kilka tysięcy zakładów i skupiony był wokół tzw. Grupy Lubelskiej, utworzonej, przede wszystkim, przez działaczy Solidarności z regionów łódzkiego i lubelskiego. Od tego okresu powstają również grupy bezpośrednio odwołujące się do idei anarchistycznych. Utworzony zostaje Ruch Społeczeństwa Alternatywnego, który z niektórymi działaczami Ruchu Wolność i Pokój utworzył pod koniec lat osiemdziesiątych Międzymiastówkę Anarchistyczną, a później Federację Anarchistyczną. Od końca lat osiemdziesiątych tworzą się również inne grupy, nie związane z FA, jak chociażby: Ludowy Front Wyzwolenia, Grupa anarchistyczna solidarność, Czarna Galicja, Komuna Anarchistyczna Otwock, SKA/Kolektyw Autonomistów-Toruń. Do idei anarchosyndykalistycznych odwołują się, oprócz części FA, nieistniejąca już Akcja Rewolucyjnych Syndykalistów, Inicjatywa Pracownicza.

Gość wieczesław
nie bede glosowac na komuchow!! tylko UPR sie liczy, wszyscy inni juz byli

Gość o co chodzi...
Ale co wy z tymi wyborami? Wybory będą za 3 lata.

To konkrety, a gadać mi się nie chce skoro fakty do Ciebie nie przemawiają... Pa

Gość ja będę na nich głosować

Gość Pocałuj się w swój aferalny
nos !

hmm mimo,ze nie popieram porstytucji,skrobanki we wszystkichj przypadkach itd..to sadze,ze legalizacja tego, skonczy z podziemiem, panstwo na zdzirach zarobi..a przy tym zlikwiduje sie handel kobietami,a dupczyc beda sie te co chca:P co do aborcji to nawet ta zgwaltu powinna byc do 12tygodnia...no bo po co baba sie ma tyle zastanwaic..tzn.gdy plod bedzie rozwiniety bardziej to mogą ją po tym wyrzuty sumienia dopasc i moze to miec przeklad na dalszymw ychowaniu innych dzieci... antykoncepcja darmowa dla biednych-ok... pomoze to zmniejszyc liczbe dzieci zyjacych w biedzie:PLegalizacja zwiazkow homo-OK ale bez adopcji Ale.... uwazam,ze priorytetem partii powinna byc edukacja,gospodarka i walka z bezrobociem,a nie zajmowanie sie substytutami:P co do oddzieleniu kosciola od panstwa...Paradoxalnie moze to miec zalete...A mianowicie, ludzie mogą do tej wiary sie bardzije zblizy...gdy nie bedzie ona promowana przez panstwo i mohery, tak im naruzcana, jakos bardzije beda chcieli sie wglebic w jej sens, i moze z powodu braku tych symboli i tym podobnych zblizą sie do kosciola:P choc ja i tak raczej zaglosowalabym na PO...ale nawet popieram Racje....aczkolwiek obawiam,sie ,ze tow tym moherowym kraju nie przejdzie...predzej oszolom (w mym miemaniu) Mikke...:O

Adopcja dzieci przez homoseksualistów - nie widze problemu w homoseksualizmie, a w nietolerancji heteryków, którzy często są beznadziejnymi, nieodpowiedzialnymi, katującymi dzieci rodzicami... Patrz ostatni wypadek: dziecko za oknem... :o Jestem za prawem do adopcji dzieci przez homoseksualistów.

a normanym ludziom hetero trza robic testy psychologiczne..jak ma sklonnosci do agresji nalogow i depresji to terapia psych./..jak niewiele to pomoze to sterylizacja...tak samo sterylizacja pijakow byc powinna...przeciez jak ktos chce adoptowac dizecko takie testy musi robic...i jesli nie wyjda dobrze to adoptowac nie moze...do tego powinni robic kastracje pedofili i gwalcicieli..moze jakies tortury psychiczne dla nich ....co do homo.... nie przeczę ,ze mogą byc dobrymi rodzicami,ale kurde nie wiem...moze zrobic takie ograniczenie by para gejow nie adpotowala chlopcow:P bo kij wie,czy pedofilami ukrytymi nie beda:P (choc nie uwazam,ze wszycy homo to pedofile...)