Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamka

moj 2-u mies synek w nocy je co 2 h a w dzien prawie nic karmie piersia

Polecane posty

czy to normalne?pokarm z nocy wystarcza mu na dzien?

Gość
przestawiły mu sie pory snu i czuwania moim zdaniem nic złego sie nie dzieje

waga ok-3470-urodzeniowa-pozniej spadł do 3150 a na wizycie gdy ciecko miało 6 tyg -4900 a 8 tyg-5220

Jeżeli śpi w ciągu dnia to budz go na siłe i nie pozwalaj spać. Pozwól mu zasnąć dopiero koło 20 h. Oczywiście w ciągu dnia może sobie pospać(dwa razy na początek) ale zeby nie była to dłuższa drzemka jak jedna godzinkę. Wiem że jest to radykalny sposób ale pomaga. Po tygodniu wszystko powinno wrócic do normy. Życzę powodzenia.

Gość 11111111
nigdy nie budziłabym 2 mies. dziecka na siłę i nie pozwalała spać ,SYLWKA jak to sobie wypbrazasz? taki maluch jak chce spac to zasypia to nie 2 latek,że mozna go zabawic albo zagadać, myślętak jak net-ar poprzestawiały mu sie noc z dniem :) jeżeli w wieku 8 tyg ważył prawie 2 kilo wiecej to jest świetny wynik i myślę,że jest wszystko ok,tylko Ty sie pewnie męczysz

sylwka ma racje jesli teraz tego nie zrobisz skonczysz na antydepresantach po roku,bedziesz wykonczona z braku snu oczywiscie mozesz stopniowo przeprowadzac te zmiany,nikt nie mowi o jakichs katorgach dla dziecka.przesuwaj caly cykl o godzine,dwie,trzy az dojdzie do normalnosci i przede wszystkim nigdy nie zapalaj swiatla w pokoju malego w nocy,a w dzien nawey jak przysnie to trzymaj go w jasnym pomieszczeniu i halasie(tzn normalne odglosy dnia)

co do budzenia na sile,to moze zle wyrazenie,wystarczy po glaskac,zagadac,glosniej muzyke wlaczyc,a jak otworzy oczka to zabawiac jak sie da,zeby nie zasnal

Moja mała też ma 8tygodni. Też wazyła 3500g przy urodzeniu. Teraz wazy 5100g-wczoraj ją ważyli u pediatry. Twoj maluszek przybiera właściwie. Moja w dzień je sobie co 2-3-4h.To zależy od tego ile pośpi. W nocy śpi około 7-8h.Taka ma przerwę w niejedzeniu. Ale nie wyobrażam sobie,że mogła bym ją obudzić na jedzenie:O Nawet lekarz zabronił nam tego robic. Powiedział,że dziecko je tyle ile potrzebuje zjeść. Dla takich maluszków najważniejsze to jeść i spać. Szkoda tylko,że Twoj malec tak często budzi Cię w nocy. Ale nie zniechęcaj sie-może musi się przestawić i za dwa,może trzy tygodnie będzie w nocy spał,a w dzień jadł:) Tego życzę:):) Pozdrawiam

Zapomniałam dopisac,ze nasza Ania od urodzenia tyle spi w nocy i wszyscy panikowali(w szpitalu szczególnie!!!),że musimy ją budzic na nocne karmienia.:O:O:O Ja tego nie robiłam i jest ok. Tylko trzeba często takiego maluszka ważyc,żeby sprawdzać przyrosty wagi.