Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no wlasnie...

zbytnie troski

Polecane posty

Gość no wlasnie...

"Dlatego powiadam wam:nie troszczcie sie zbytnio o swoje zycie,o to,co macie jesc i pic,ani o swoje cialo,czym sie macie przyodziac.Czyz zycie nie znaczy wiecej niz pokarm a cialo wiecej niz odzienie?Przypatrzcie sie ptakom w powietrzu:nie sieja ani zna i nie zbieraja do spichrzow,a Ojciec wasz niebieski je zywi.Czyz wy nie jestescie wazniejsi niz one?Kto z was przy calej swej trosce moze chocby jedna chwile dolozyc do wieku swego zycia?A o odzienie czemu sie zbytnio troszczycie?Przypatrzcie sie liliom na polu jak rosna:nie pracuja ani przeda.A powiadam wam:nawet Salomon w calym swym przepychu nie byl tak urany jak jedna z nich.Jesli wiec ziele na polu ktore dzis jest,a jutro do pieca bedzie wrzucone,Bog tak przyodziewa,to czyz nie bardziej was,malej wiary?Nie troszczcie sie wiec zbytnio i nie mowcie:co bedziemy jesc?co bedziemy pic?czym bedziemy sie przyodziewac?Bo o to wszystko poganie zabiegaja.Przeciez Ojciec wasz Niebieski wie,ze tego wszystkiego potrzebujecie.Starajcie sie naprzod o krolestwo i o jego sprawiedliwosc,a to wszystko bedzie wam dane" Dzisiaj to przeczytalam i chcialam zeby wiecej osob to zrobilo...zle to umiescilam na zdrowie i uroda...

Gość Chuck Norris wie ktore forum
"Dlatego powiadam wam:nie troszczcie sie zbytnio o swoje zycie,o to,co macie jesc i pic,ani o swoje cialo (..)" ale mowi tez „ciało wasze jest świątynią Ducha Świętego” (I Kor. 6,19). wiec trzeba o nie dbac!!!!! Wszystko zalezy od interpretacji. NIE MOZNA brac Pisma Swietego doslownie ! ! ! ! ! ! !

Gość no wlasnie...
wiem wiem to nie oznacza ze mamy chodzic w łachmanach nic nie jesc i nic nie pic...tylko czasami wydaje sie ze zapominam,zapominamy co jest najwazniejsze...

Gość to zalezy od czlowieka
ja jestem ,mam swoj system wartosci i mimo ze przesiaduje to ostatnio calkiem czesto,wiem co jest w zyciu tak naprawde wazne:) ale doceniam ze martwisz sie o zbiorowosc,faktycznie niektore o tym zapominaja.