Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość by to szlag

papa becikowe

Polecane posty

Gość by to szlag
Jak dla mnie, powinno obejmować wszystkie koboiety w ciąży, ktore zaszły w czasie obowiązywania ustawy!!! Tak ja te, ktore urodziły i dostały becikowe, bo zmieściły się w 3 miesięcznym okresie wypłacania. Co kur....są równi i równiejsi w tym durnym kraju??

No cóz, było, minęło... Faktem jest, że 1000 zł becikowego to taka \"kiełbasa wyborcza\" raczej, niż realna pomoc... Ale szczerze mówiąc - kto by nie chciał... :( Niestety, mimo wrodzonego optymizmu, nie wierzę, że \"władza\" wyjdzie w polityce prorodzinnej (nienawidzę tego określenia, kojarzy mi się z pryszczatymi oazówkami śpiewającymi na sumie w niedzielę :P ) ponad szczytne idee, głoszone, co za traf! w okresie przedwyborczym :P A może tak niższe podatki na artykuły dziecięce??? Inne pomysły?

Gość niech to szlag
pozostaje teraz czekać i liczyć na to, że jakoś jakimś cudem odwlecze się cala sprawa :o

Gość niech cie szlak...
niech to szlag ale to przezywasz ,nie rozumiem dlaczego .Czy przespałas sie z facetem aby dostac za to 1 000? Jest taki zawod ...ale zapomniałem jak sie nazywa. Masz jeszcze jedno wyjscie Jesli nic sie nie zmieni i ten tysiączek nie bedzie ci dany ,to mozesz sprzedac dzieciaka One chyba sa drozsze na rynku niz marny 1 000 PLN

Jeśli odbiorą becikowe, kobiety zrobią im na złość i przestaną rodzić dzieci. Gilowska z podkulonym ogonem przywróci ustawę o becikowym. Kiedy wycofano becikowe, kobiety nagle przestały rodzić. Planem LPR było przywrócenie becikowego i tym samym doprowadzenie do większego wskaźnika urodzeń, pomysł się nie sprawdził, ale teraz nie powiedzie się jeszcze bardziej i skutek będzie odwrotny od zamierzonego. \"Jak Bóg Kubie, tak Kuba Bogu\".

Gość zimorodek
Nie zapomnijcie przy najbliższych wyborach podziękować pisuarom i weszpolakom :P

Gość
czy to znaczy ze kobiety rodza dzieci wyłacznie dla pieniedzy???Dla marnego 1 000 ?Dzisus !!!!!ludzie!!!To byc nie moze!!!!!! Niezdecydowana mamo? Czy ty sie dobrze czujesz?

Gość niech to szlag
Liczyłam na ten 1000 zł, bo nasza sytuacja materiala teraz się gwałtownie pogorszyła. Nie każdy kto liczy na te pieniądze zachodzi w ciążę.... Czy wy małe móżdżki nie potraficie wymyślić innego argumentu na chęć dostania becikowego????????? Jakie to ograniczone. Ten 1000 pozwolił by nam żyć w miarę dobrze przez 4 miesiące.

Gość niech to szlag
Aha i nie przespałam się facetem!!!!!!!!!!!!! Jestem mężatką i wiele miesięcy staraliśmy się o dziecko kurwo!!!!!!!!!!!!!!!

Gość
kobiety nagle przestały rodzić? Czyli ile trwała u nich ciaza? kilka lat?

Gość niech to szlag
to było do "niech cie szak" - analfabetki ,ktora pisze szlag zamsast szlak

Gość niech to szlag
szlak - szlag :p

Gość
a jestes w ciazy ? kiedy masz termin porodu Napisz ..by to szlag

Gość i bardzo dobrze

Gość
niech to szlag! jestes w ciazy?

Najbardziej podoba mi sie powod: \"Becikowe nie spowodowalo wzrostu liczby urodzin\". Hahaha a co, oni naprawde mysleli,ze za 1000 zl kobiety zaczna angle rodzic na potege? Przeciez to smieszne jest. Przeciez to od poczatku bylo oczywiste,ze becikowe nie podniesie liczby urodzin,no chyba ze wsrod menelstwa, ktorym brakuje na alkohol. Oczywiscie milo jest dostac 1000zl,ale chyba zadna rodzina przy zdrowych zmyslach nie zdecyduje sie na dziecko TYLKO z tego powodu. Co do dluzszego macierzynskiego....Hmmm to moglaby byc dla kobiet niedzwiedzia przysluga. Mlode kobiety bylyby duzo mniej chetnie zatrudniane niz teraz, a powrot do pracy z tak dlugiego macierzynskiego bylby praktycznie niemozliwy. Naprawde tego chcecie? Zgadzam sie,ze macierzynski powinien byc dluzszy,ale rzad powinien partycypowac w jego kosztacg-zeby caly koszt nie spadal wylacznie na pacodawce. Poza tym rzad zamiast skupiac sie na rozdawaniu, powinien skupic sie raczej na tym, zeby zapewnic wszystkim obywatelom prace za godziwa place- wtedy my juz doskonale poradzimy sobie sami-bez ich pomocy.

Gość
ale spojrz na poprzednie wpisy jak sie mamusie zbulwersowały ! Czyli jednak sa tacy dla których ten tysiak ma\" twórczą moc\"

Ja rozumiem,ze jak ktos ma trudna sytuacje materialna to taki tysiak to dla niego moze byc jakas tam pomoc. Ale kobiety, nie wolalybyscie pracowac za godziwe pieniadze i miec gwarancje ze po macierzysnkim lub wychowawczym nie wyladujecie na bezrobociu,tylko bedziecie mogly wrocic do pracy? Ja bym tak wolala duzo bardziej niz dostawac becikowe, ktore stanowi naprawde powazne obciazenie dla i tak watlego budzetu panstwa. Poza tym nie zdajecie sobie sprawy,ze na takie becikowe placimy my wszyscy. I tak juz placimy wysokie podatki,a beda one jeszcze wyzsze,bo rzad skads musi brac pieniadze na takie szczodre gesty.

Gość
Do autorki Rodzisz pod koniec stycznia -szkoda Proponuje poskakac troche za wysoko pod koniec grudnia a becikowe bedzie twoje Twoje wymarzone i wysnione becikowe!! Dziekuje za taka mamusie ktora rodzi dla pieniedzy

Ja przypuszczam,ze to nie chodzi o to,ze autorka rodzi dla pieniedzy-bo jak juz wczesniej wspomnialam, nie wierze,zeby myslaca kobieta decydowala sie na dziecko tylko z powodu becikowego. A autorka raczej mi wyglada na osobe myslaca. Ale juz abstrahujac od osoby autorki: przeciez to becikowe i tak na za wiele nie pomoze. No dobra, kupi sie za to wozek i lozeczko,ale co dalej? Przeciez decydujac sie na dziecko trzeba zdawac sobie sprawe,ze jego wychowanie i utrzymanie pochlonie duzo wiecej kasy niz 1000 zl. Wiec nie rozumiem osob,ktore maja ciezka sytuacje materialna i decyduja sie na dziecko. Przeciez jak z trudem wiazecie koniec z koncem,to takie becikowe wam niewiele pomoze.

Gość niech to szlag
net-ar jak byś miała jedną pensję to byś płakała, już się nie dziwię, że cię jadą. To nie jest moje wyśnione mymarzone becikowe, ale ja jestem w takiej sytualcji, że akutrat by pomogło, zanim mąż znajdzie inną posadę. Pomyśl trochę ty pierdolnięta wywłoko, ze są inne problemy i że nie każdy jest taki cyniczny jak ty.

Gość niech to szlag
i kłania się brak umiejętności czytania ze zrozumieniem net-ar jesteś pustaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

Pierdolnieta wywloko? Boze kobieto, przychamuj troche! Mozna chyba rozmawiac na poziomie kulturlanych ludzi, prawda? Kurcze, do tej pory uwazalam,ze jestes myslaca kobieta na poziomie-jestes tylkow innej sytuacji niz ja i dlatego masz inne poglady. Ale po tej twojej wypowiedzi zmieniam zdanie. Kobieto skad w tobie tyle agresji? Nie potrafisz rozmawiac? A moze twoj poziom emocjonalny jest tak niski,ze nie potrafisz trzymac emocji na wodzy. Nie zdajesz sobie sprawy,ze takie hasla swiadcza o twoim poziomie? Zawsze mi sie wydawalo,ze dyskutuje sie na bazie argumentow,a nie na bazie wyzwisk, na zasadzie racje ma ten, kto wymyli najgorsze wyzwisko...

Gość
a u ciebie kłania sie brak umiejetnosci pisania i myslenia! To ty zaczełas ten temat bo ciebie brak becikowego barrrrrdzo boli Najpierw trzeba sie zastanowic czy stac na dziecko a potem je robic A ty zmieniłas kolejnosc A teraz krzyczysz do myslenia słuzy głowa < uzyj jej czasem Moje dzieci nie były "becikowe" Były i sa moje!!!!!

Gość Niezdecydowana mam
net-ar ----> kobieto naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie napisałam, że JA w moim konkretnym przypadku urodziłam dziecko dla tego tysiąca! Ja nawet tego tysiąca na oczy nie widziałam, bo całość oddałam koleżance, która jest samotną matką i nie ma za co utrzymać maleństwa! Wszystko to co pisałam było chorym wymysłem LPR, które notabene chciało zachęcić kobiety do rodzenia dzieci, a Gierych wielokrotnie powtarzał, że ma nadzieję, że jego projekt odniesie sukces i będzie nas więcej.

Gość
Ot i prawda cała! Zielono -czerwona nie dziw sie czytajac rozne epitety Pisza je ludzie ktorym brak argumentów do dyskusji z kims kto jest innego zdania Na tym forum negacja nie jest mile widziana A negujacy zawsze musie sie z tym liczyc ze zostanie wyzwany od........ ...pi...pi...pi...pi...pi Zaraz Ty oberwiesz ze ze mna dyskutujesz podzielajac poje poglady Niezdecydowana mamo- to Ty wyrazaj sie bardziej zrozumiale

Gość ta kobieta nie jest zdrowa