Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość by to szlag

papa becikowe

Polecane posty

Gość ta kobieta nie jest zdrowa
dobrze, że nie będzie becikowego

No ja wlasnie czekam, kiedy na mnie ktos najedzie i dziwie sie,ze ze jeszcze to nie nastapilo ;) Przeciez kazdy ma prawo do wlasnego zdania,ale chyba bronic go trzeba argumentami,a nie wyzwiskami, prawda? Ale to procedura nagminna na forum- jesli ktos ma inne zdanie niz ja, to nie nalezy mu naszego zdania spokojnie wytlumaczyc na bazie rzeczowych argumentow, tylko zwyzywac.

Wiesz co net - ar, pierwszy raz w życiu się tobą zgadzam. ale twoja wypowiedź do autori i rada z podskokami w grudniu, niestety, potwierdziła ...jak by to ująć.... twoją równowagę psychiczną. Ja również jestem zdania, że sprowadzenie na świat drugiej, żywej, czującej i myślącej istoty, jaką jest dziecko to bardzo poważna decyzja i należy się dobrze zastanowić, czy folgujemy swoim egoistycznym zachciankom, czy chcemy stworzyć LUDZKIE warunki takiemu dziecku. Bo dziecko, to również wydatki. Nie tylko miłość i nieprzespane noce. Niestety, spotakałam na tym forum wiele wypowiedzi, że sama miłość wystarczy... Becikowe było i jest głupią zagrywką rządzących. To żadna pomoc. Przeciwnie.... trzeba było posłuchać repotarzu ( miesiąc temu ) z domów dziecka.... jak się nagle zagęściło w izbie noworodków :( Ciekawe, że teraz trafiają tam dzieci w stałym określonym wieku: po terminie wypłaconego becikowego.... Bez komentarza. Ciakawa jestem co jeszcze wymyśli nasz \"rząd\", te kuriozum na skalę światową...

A gdzie są wasi \"prawdziwi mężczyźni\" których zadaniem jest nie tylko spłodzenie potomka ale przede wszystkim zapewnienie mu i wam komfortu materialnego? To nie Zyta i giertych maja waszym dzieciom zapewnic materialny spokój a wasi męzowie Wyglada na to ,że te prawdziwe chłopy są tylko trzymane w celach rozpłodowych i, no i moze dla watpliwej przyjemności z seksu{ bo jak to przyjemność bzykac sie z psychicznym eunuchem}

Gość nie mogę mieć dzieci
Czyli małżeństwa, które żyją biednie, nie starcza im do pierwszego, w ogóle nie powinny myśleć o potomstwie? To jest przykre, że w tych czasach jest tyle bezdzietnych małżeństw i to tylko dlatego, że potencjalnych dzieci nie byłoby za co utrzymać.

I jeszcze jedno, czasem nie moge się oprzeć wrażeniu, że w naszym kraju naród bije rekordy głupoty i daje sobą manipulować, jak jakąś bandą upośledzonych umysłowo, do których nie dociera rzeczywistość. Wielkie halo o 1000zł becikowego. A to nie wie nikt (???? ) że od lat KRUS ( ubezpieczenie rolnicze - alternatywa niejako dla ZUSu ) wypłaca za każde urodzone dziecko 2000zł???? I nie od wczoraj! Każdy, kto nie nie bnależy do ZUSs tylko do KRUSu o tym wie :) No, chyba pan Giertych nie wie... :) I jakoś ostatnimi czasy nie ma na wsiach już rodzin z 12 dzieci, jak to drzewiej bywało.... ciekawe dlaczego, skoro za każde dziecko można tyle kasiory dostać? Widać ludzie ze wsi są bardziej cywilizowani, niż \"intelygencja\" miejsca, której pomachano przed nosem 1 tysiączkiem....

Gość
Odpowiedzialnosc za przyszłosc dziecka spada na barki rodziców a nie rzadu. To na facecie głownie ciazy obowiazek utrzymania rodziny A maz autorki dopiero po spłodzeniu potomka mysli o posadzie Gdzie tu logika? Shalla a co powiesz o równowadze psychicznej autorki Facet \"robi\" dziecko i idzie na piwo a panstwo ma o to dziecko dbac finansowo? Oczywiscie nie kazdy facet, na szczescie!!! Pozdrawiam TRUT

Gość
Bo Polska to taki kraj prokoscielny i prorolniczy Shalla A KRUS to chora instytucja i temat RZEKA

Gość a ja za to
rozumiem złość autorki, zwłaszcza na net-ar, bo pisze, że zaszła w ciążę nie patrząc na becikowe, a tu przemądra net--ar robi z niej kurwę najpierw ( w wy jesteście oburzone, że autrka wyzywa ją od wywłok, to o wielke mniej rażące niż wyzwanie od kurwy), a potem idootkę, ktora zachodzi dla becikowego( a utorka jasno pisze że stytuacja pogorszyła się teraz), a potem niedojrzałą nastolatkę. A jak wiemy, wielu osobom w naszym porąbanym kraju te pieniadze ratują sytuację. Net-ar oprócz zwykłej chciwości sa też wypadki losowe. Czas nieco zmienić nastawianie. Cytuję wypowiedzi ne-tar: net-ar Do autorki Rodzisz pod koniec stycznia -szkoda Proponuje poskakac troche za wysoko pod koniec grudnia a becikowe bedzie twoje Twoje wymarzone i wysnione becikowe!! Dziekuje za taka mamusie ktora rodzi dla pieniedzy a u ciebie kłania sie brak umiejetnosci pisania i myslenia! To ty zaczełas ten temat bo ciebie brak becikowego barrrrrdzo boli Najpierw trzeba sie zastanowic czy stac na dziecko a potem je robic A ty zmieniłas kolejnosc

Gość a ja za to
Jest bardziej zajadła od nas wszystkich razem wziętych

Tak, to jest nawet BARDZO przykre, że ludzie ledwo wiążący koniec z końcem nie mogą sobie często pozwolić na dziecko. Ci odpowiedzialni - mam na myśli. Ale... spójrzmy na to oczami tego dziecka, które rodzi się takiej rodzinie. Czy ono chce jeść suchy chleb i obiad raz na 3 dni? Przecież to tylko dziecko!!!! Jaki rodzic ma sumienie odmówić swemu dziecku nimal wszystkiego i wymagać, żeby zrozumiało, że tatuś i mamusia nie mają pieniążków.... To można wytłumaczyć 10-latkowi, ale nie 3-4 latkowi. Dziecko jest tylko dzieckiem. To naturalne, że pragnie zabawek, jak inne dzieci, pragnie zjeść batona, jak inne dzieci, pragnie jechać na wycieczkę, jak inne dzieci i mieć lalkę.... i autko... i ciepły posiłek....To bardzo przykre, ale prawda jest taka, że w tych najuboższych rodzinach na skutek niedożywienia i wychłodzenia dzieci chorują bardzo często. A wtedy nie ma tez na leki. Jaką trzeba być matką, żeby zdecydować się na dziecko, wiedząc ( WIEDZĄC!!!!! ), że w razie choroby dziecka, nie będzie mnie stać na leki???????????? To nie macieżyństwo, to okrutny wstrętny egoizm, spełnienie zachcianki posiadania dzidziusia. Ot co.

Ale wy nie widzicie, że autorka pisze, że sytuacja się pogorszyła dopiero teraz?? Ludzie!!!!!!! Co z wami???? Najwyraźniej było dobrze i zdecydowala się na dziecko, ale jak pisze mają jedną pensję teraz. Przecież takie sytuacje się zdarzają. Przeciez nie mogła przewiedzieć 10 lat na przód co będzie. Tak to żadna z nas nie zdecydowała by się na dziecko. Matko kochana, nie popdajmy w przesadyzm i czytajmy uważnie swoje wypowiedzi :o

Gość klara 82
jak kobieta idzie do pracy i zachodzi w ciąże jest źle, jak kobieta zachodzi w ciąże nie mając pracy, licząc tylko na męża też jest żle! o co tu chodzi?

Chce sie odniesc do wypowiedzi: \"Czyli małżeństwa, które żyją biednie, nie starcza im do pierwszego, w ogóle nie powinny myśleć o potomstwie? To jest przykre, że w tych czasach jest tyle bezdzietnych małżeństw i to tylko dlatego, że potencjalnych dzieci nie byłoby za co utrzymać.\" Wlasnie rzad powinien sie tym zajac,zeby nie bylo biednych malzenstw-to znaczy powinien zapewnic prace za godziwa place. Powinien zajac sie tym,co spowodowaloby wzrost gospodarczy (np obnizenie kosztow pracy po stronie pracodawcy),a to z kolei spowodowaloby spadek bezrobocia i wzrost stopy zyciowej Polakow, zeby ludzie nie musieli zyc z kalkulatorami w reku i liczyc czy im starczy na obiady dla dziecka. A w tym becikowe niestety nie pomaga, a wrecz pogarsza sytuacje.

Gość klara 82
zielono-czerwona chodzi o to rze rząd ma zamiar zabrać coś , co mogłoby na krótszą metę , w jakiś sposób pomóc, nie tylko tym najbiedniejszym. a tu nagle słyszymy "koniec" nie będzie wsparcia. a godziwa praca za dobre pieniądze nigdy nie była w gestii polityków i obawiam się że nigdy nie będzie.

Gość klara 82
osobiście mam to gdzieś, najpóżniej za 2 lata mamy zamiar stąd "prysnąć", gdziś, gdzie będziemy szanowani.

Tyle tylko,ze patrzac globalnie, dal rzadu i dal calego panstwa takie rozdawanie becikowego nie jest korzystne. Rzad po prostu nie ma na to pieniedzy i predzej czy pozniej bedzie musial siegnac do naszych kieszeni poprzez np wyzsze podatki. Bo skads przeciez te pieniadze na becikowe musi brac. Nie zdajecie sobie po prostu sprawy,ze nie ma nic za darmo,a becikowe bedzie mialo dla nas samych powazne konsekwencje.

Gość klara 82
więc do tej pory rząd mógł z moich podatkó brać na becikowe, za to jak ja urodzę, to dostanę figę z makiem. tak to jest!

klara 82 powinnas sie cieszyc,ze rzad juz dluzej nie bedzie twoich pieniedzy rozdawal po ludziach tylko moze (podkreslam MOZE) zrobi z nimi cos sensownego,co i tobie przyniesie korzysc.

Gość
no i bardzo słusznie!!!TYlko zebyscie sie teraz sie wyskorbaly z powodu tego 1000złotnikow

Gość klara 82
to nie słyszałaś, co oni zrobią z tą kasą? uzupełnią braki w funduszu alimentacyjnym! tak czy inaczej moje podatki pójdą na obce dzieci, a do mojego, które właśnie noszę pod sercem, nic nie wróci. tak poza tym dlaczego mam płacić na obce dzieci? a może powinnam się rozwieść?

Aha czyli na obce dzieci nie bedziesz placic,ale my na twoje mamy, tak? Troche egozimem traci. Poza ty jesli juz panstwo powinno komus pomagac finansowo, to chyba tym najbardziej potrzebujacym, a nie tym, ktorzy powinni sami o siebie zadbac.

Gość klara 82
nie doczytałaś.

Gość mamaaaaa
Ja na zadne z moich dzieci nie dostalam, nic , poza zasilkiem porodowym na pierwsze i zyjemy (nawet nie najgorzej). I nikt mi nigdy nie powie, ze placi podatki na moja rodzine!!

Gość klara 82
też płacę podatki, więc dlaczego nie miałabym z nich korzystać ? czy moje dziecko jest gorsze?

Klara przyznam sie szczerze,ze nie wiem,co ci odpowiedziec,bo z taka logika jak twoja sie jeszcze nie spotkalam. \"Place podatki wiec mi sie nalezy\". Jasne, poskladajamy sie wszyscy do wspolnego woreczka i porozdawajmy sobie nawzajem. Prezentujesz troche dziecinna logike: "mamo kup mi lalke,bo Zosia tez ma". "Jak ktos inny ma,to mnie sie tez nalezy, a co? Czemu ja mam nie miec".Twojemu dziecko nalezy sie wszystko co najlepsze,ale od rodzicow, a nie od panstwa,bo to rodzice powinni brac odpowiedzialnosc za dziecko. A jak rodzice lub jeden rodzic sie na dziecko wypina i ma je w dupie,to dopiero wtedy powinno wkroczyc panstwo. natomiast jesli dziecko ma obojga rodzicow,to na nich powinny spadac wszystkie konsekwencje rodzicielstwa. A rola panstwa powinna sie tu ograniczyc tylko do umozliwienia im godnej pracy za godna place. Tyle.