Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość by to szlag

papa becikowe

Polecane posty

Ja mysle,ze jakas forma pomocy rodzinom powinna byc. Ale nie w formie dawania pieniedzy do reki. Powinny to byc np nizsze podatki dla rodzin z malymi dziecmi,albo odpowiednia legislacja,ktora umozliwialaby powrot (i utrzymanie sie) mlodych matek w pracy, jakies przedszkola przyzakladowe, elastyczny czas pracy dla mlodych matek, mozliwosc pracy w domu, i tym podobne- mozliwosci jest wiele. dawanie pieniedzy do reki tylko poglebia patologie. Nie mowie,ze tkajest w teoim przypadku,ale patrzac globalnie na sytuacje calego kraju-z becikowego najbardziej sie ciesza menty spleczne- tyle tylko,ze potem przybywa dzieci w domach dziecka.

ano wlaśnie zielono- czerwona. Masz całkowitą słuszność. I teraz może mnie tu mohery zjedzą, ale powiem, co mnie leży na sercu. Mnie leży to, że nie ma pieniędzy na obiedy dla dzieci z ubogich rodzin, nie ma pieniędzy na dofinansowanie podręczników dla dzieci ( cholera, a za tej paskudnej komuny były da darmo! ), nie ma pieniędzy na darmowe ZALECANE szczepienia dla dzieci, więc trzeba za nie ostro bulić, nie ma na domy dziecka, nie ma na nowe przedszkola, na żłobki. Na nic nie ma. Ale na nowe kościoły jest zawsze. Na ołtarze dla papieża jest zawsze. To nie jest kraj prorodzinny ( paskudne słowo, swoją drogą ) . To jest kraj rerzimowo-katolicki. Bo to jest wielka obłuda, żeby na niewielkim osiedlu stały 3 kościoły i ani jednego żłobka. A nie daj panie Boże, jak się ktoś biedny do tego kościoła zwróci o wsparcie... Więc takie rządowe pieprzenia, że mamy się rozmnażać wyzwala we mnie obrzydzenie do CAŁEGO tego kraju. Z becikowym i bez becikowego.

Gość jestemy
powinno objąć te mamy, które zaszły zanim to zniosą inaczej to świństwo wielkie" ---------------------czy to oznacza ze te ktore zaszły w ciaze w czasie becikowego zrobiły to dla pieniedzy? -- tak dal kasy i stad taka złosc, ze nie dostaną:) Moja znajoma dostała 1000 i 1000 socjalnego i przechulali te kase nawet nie wiedza na co poszło, bo na dziecko ani 1 zł nie wydali BARDZO DOBRZE ZE ZNIOSĄ!!!!! TO MARNOTRWASTWO!! JUZ L;EPIEJ DAC TE PIENIACE NA BEZDOMNYCH ABY MOGLI WROCIC NA RYNEK, MIEC DACH I PRACE JEDEN Z NICH - WYRZUCONY PRZEZ ZONE, ZYJE NA DWORZE, A NA DAWNY ADRES - CZYLI ZONA POBIERA?!!!! JEGO RENTA PRZYCHODZI... I ONA BIERZE, ANI NIE POMYSLI ZE TO JEGO KASA I ZE ON NA DWORZE I NIE MA CO JESC!!! KOBIETY ZA KASE I DLA KASY ZROBIA WSZYSTKO, CO SPOTYKAM OSOBE I CO MOWI MI TAKIE RZECZY- TO ICH ZNAJOMY.. TO WLOS SIE JEZY. a JESZCZE JEST WIELU TAKICH CO BRONIA TAKIE LECACE NA KASE BABY. JAK NP ALKA.

Gość mamaaa
Zielono-Czerwona, zgadzam sie z Toba w 100%!!! Zanim zaatakuja mnie przyszle mamy dodam, ze nie jestem przeciwniczka posiadania dzieci, bo sama mam ich troje. Ale jak juz wspominalam, nie zadam od nikogo pomocy. A jesli chodzi o pieniadze..rodzice moga sie ubezpieczyc, a wowczas nie bedzie problemu z wyprawka dla malenstwa.

Gość
W innym \"pokoju\" krzyki były wielkie ze ten tysiac to za mało ( temat\"Na co becikowe\") Mało ale było i tez wam nie pasowało A teraz dostana becikowe tylko najubozsi ,byc moze oni z tego sie ucieszą A ja jestem zdania ze jesli rzad chce pomagac dzieciom no to moze nich wesprze szpitale pediatryczne Bo gdyby nie Owsiak i WOSP to wiele dzieci dzis by nie było na tym swiecie Bedziecie na oddziałach neonatologicznych to zwróccie uwage jak czerwono tam od serduszek orkiestry Mamy swietnie wyposazone dzieciece oddziały, ale to nie jest zasługa panstwa ale fundacji Owsiaka Zamiast becikowego niech zasponsoruja leczenie NAPRAWDE POTRZEBUJACYM których nie stac na kosmicznie drogie leki ratujace czasem zycie dzieci Zastanowcie sie -czy bardziej te pieniadze potrzebne sa na wozek czy chorym dzieciom .Często bardzo chorym. Egoistki!

Gość i bardzo dobrze
becikowe to rozdawnictwo na które nie stac tego państwa. A dla wszystkich krzykaczy - ciekawe czy dalibyście z własnej kieszeni te pieniądze?

Gość
Nie daliby !Oni tylko potrafia brac.! TO IM SIE NALEZY I BASTA!!! i jak tu gadac coby choc ciut przyswoili?

Gość a mnie najbardziej
rozbawiło uzasadnienie wycofania becikowego - nie nastąpił wzrost urodzin. O ile dokładnie pamiętam to becikowe zaczęto wypłacac cos koło lutego. Minęło niecałe 8 msc - jak w tym czasie wg pani Gilowskiej powinien nastąpic wzrost urodzeń, skoro ciąża trwa 9 msc? Chyba, że ma na myśli te kobiety które zachodziły w zeszłym roku w ciąże w nadzieji, że uchwalą te becikowe :-) Paranoja :-D

Gość buheheheheheheheee
Popieram poprzedniczkę....bueheheheheheh dobre dobre z tym stwierdzeniem, racja :D No masz rację kobieto!!!!!!!!! buehehhehehehheheee może wysłać maila do Gilowskiej, bo się nie orientuje buehehehhhehehhe...ło matko ale się ubawiłam nieziemsko!!!! A net-ar tego nie zauważyła :p taka mądra a nie zauważyła :p

Gość buheheheheheheheee
Na razie Gilwska ma zgodę tylko LPR-u, ato chyba za mało na zmiany . http://gielda.wp.pl/POD,3,a,1,b,1,c,11,index.html?P%5Bpage%5D=1&P%5Bnumer%5D=8527001&P%5Bobr%5D=pr

Gość
skoro was podnieca kwota 1 000 zł to zycze dobrej zabawy

Gość racja racja
przeciez było od początku wiadomo, że nie nastapi wzrost liczby urodzin. Wszyscy to powtarzali, ale glupi rząd umial tylko powtarzać "Lepsze nasze głupie pomysły niż żadne". Do zwiększenia liczby urodzin dzieci konieczne jest zmniejszenie bezrobocia i trwały wzrost gospodarczy. Jeżeli ludzi będzie stac na dzieci, to będa je mieli. Amen

A mnie bawi to, że ludziom się wydaje, że jak dostaną te 1000 zł, to myślą, że NAPRAWDĘ DOSTAJĄ do ręki te 1000zł. I zupełnie jakoby nie zauważają, że jakoś chleb podrożał, że benzyna droższa, że czesne za żłobek wyższe, że bilety droższe, że abonament TV droższy.... Prawda jest taka, że dziś Wam dają, a przez następne kilka miesięcy oddacie w zębach te tysiąc złotych, tylko nawet tego nie zauważycie :(

Gość racja racja
a wiele osób oddaje i nic nie dostaje :(

No właśnie. Gdyby rząd nie wypierdzielił grubych milionów na becikowe, może byłoby pare podwyżek mniej.... nie mielibyśmy czego im w zębach odnosić do koryta. Choć z drugiej strony... pewnie znaleźliby inny pretekst :(

Gość Iza..
Net-ar piszesz, ze kobiety, ktore ciesza się z becikowego i maja zamiar przeznaczyc je na wózek to egoistki.....Popadasz w skrajnośc pisząc-"czy lepiej kupic wozek swojemu dziecku czy uratowac zycie tym naprawde potrzebującym ". I ja się z Toba zgadzam w pełni-jasne ze uratowac dziecko!!!!!Wozek to sprawa materialna- po prostu inaczej sie rozdysponuje wydatki i znajdzie sie kasa i na wozek. Jednak pytam sie:czy wierzysz ze rząd rzeczywiscie te pieniądze z budżetu ktore mialy isc na becikowe przeznaczy teraz na wsparcie klinik czy wsparcie Owsiaka czy inne szczytne cele ratujące zycie dzieciom??Jestem pewna że 99% mam ktore tu piszą, oddałyby to 1000 jeżeli mialoby to rzeczywiscie isc na pomoc dzieciom ktore umieraja lub są chore:jakies kliniki onkologiczne i tym podobne!Jestem tego pewna.Jednak wiesz dobrze, tak samo jak i ja,ze zabierają becikowe wclae nie po to,zeby wesprzec chore dzieci.....Są inne powody. Jezeli juz odnosimy sie do etyki i poczucia egoizmu, to przeciez fakt,ze chcesz dla swojego dziecka dobrze,nie jest niczym złym. Nie widze najmniejszego sensu wyrzucac teraz mamom, ze są egoistkami "bo zamiast dac na chore dzieci to biorą na wózki.." To popadanie w skrajnośc.To ja moge napisac teraz ze Ty jestes egoistką bo jadłaś dziś obiad a dzieci w Etiopii nie jadły.... Po co od razu takie skrajnosci,uzywając ich dyskusja sprowadza sie do błędnego koła.... Cieszysz się , że zabieraja becikowe, masz do tego prawo!To Twoje zdanie i nalezy je szanowac. Jednak mysle, ze wypisywanie, ze kobieta jest egostką bo cieszy się z becikowego to nie jest ok

Byle dostali becikowe Ci ktorzy narobili dzieci a sami sie nachlali woda!!!!!!!zeby tylko miec pieniadze na wode!!!!oczywiscie nie pisze o wszystkich tylko o tych ktorych bynajmniej slyszec co drugi dzien w telewizji ze nachlani rodzice pozostawiali dzieci w domu lub na ulicy a sami chlali;-(

Gość kto daje i odbiera ten się
w piekle poniewiera... mawiała mój dziadek... głupi pomysł- pieniądze i czas na uchwalenie go wywalone w błoto- głupia argumentacja na wycofanie się z niego- i nic mądrzejszego w zamian- nic dodać nic ująć, świetne podsumowanie tego rządu... eh, na co idą nasze podatki.....

Gość
99% mam ktore tu piszą, oddałyby to 1000 --nie sądze Iza

Gość
Prawda jest taka, że dziś Wam dają, a przez następne kilka miesięcy oddacie w zębach te tysiąc złotych, tylko nawet tego nie zauważycie ---popieram to tylko pozorna darowizna Dostaja rodzice noworodków a placi za to kazdy!!!!

Gość i na wózek trzeba sobie
samemu zarobić zamiast łapę po moje pieniądze wyciągać. BARDZO DOBRZE!!!!! Chcecie dzieci, zaróbcie sobie na nie :D :D