Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaka21

uczulenie,a moze skaza bialkowa????

Polecane posty

Gość kaka21

moja corcia dostala na buzce takie male krpoeczki -krostki.czasem robia sie czerwone niektore, pozniej bledna i pozostaja w duecie ze sucha skora.smaruje je kremem niwea dla dzieci daje wapno....i wydaje mi sie ze to od mleka mimo ze wiele go nie pije-ma 8 mies.

witam:) Mój synek też dostał czerwonych plamek na buzce raz zeszło a teraz jest ich więcej..:(i ma troszkę na brzuszku jutro wybieram się do lekarza zobaczę co to jest...tez myślę że skaza białkowa :(ale zobaczymy... pozdrawiam

Cześć dziewczyny. Mój 6letni syn miał skazę białkową, która przeszła w 4 roku życia. Teraz córcia ma to samo. Tak jak i u waszych dzieci, czerwone krostki na polikach, czasem szorstkie. Wysypka wychodziła też niekiedy na brzuszku i zgięciachrąk. Od roku pije mleko Bebilon pepti 2, specjalnie dla maluchów alergików, mleko jest na receptę. Jeśli skazy się nie leczy, może to przerodzić się w marsz alergiczny.

Gość kaka21
juz chyba wiem od czegp te chrostki...buziulka wraca do normy, podaje 2 razy dziennie wapno dla dzieci w syropie...smaruje kremem.przyczyna? najprawdopodobniej-prosze mnie nie skrzyczec-uczulenie na biszkopciki-coz nietolerancja glutenu...a mała tak je lubi...jednak bedzie musiala poczekac