Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karminowy_przypływ

gronkowiec na twarzy jak trądzik

Polecane posty

Gość napisac mi tu zaraz
o tym lisciu . dziekuje

Gość staphylo
Czesc. Dzisiaj otrzymalem wynik z wymazu z gardla. Wynik jest pozytywny a konkretnie napisano ze wyhodowano gronkowca zlocistego koag + MSSA. Mam tez problemy z cera od jakiegos czasu. Pamietam tez ropne zmiany na skroni wiec i podejrzewam gronkowca na skorze. Zamierzam wybrac sie do lekarza i dobrac odpowiednia metode leczenia.. tylko jeszcze nie wiem jaka. To cos moze naprawde zepsuc zycie ehh.. Co myslicie o antybiotykach lub usunieciu migdalow? Bo jesli antybiotyk nie pomoze to nie wiem.. albo ten lisc albo paraprotex? :(

Gość Zrozpaczona_ja
Niestety się trochę pospieszyłam z moją recenzją. Wydawało mi się, że jest lepiej, ale to chyba zludzenie. Nadal się męczę. Byłam u dermatologa, ale powiedział, że moje zmiany nie wyglądają mu na gronkowca. Teraz mam używać do pielęgnacji wyłącznie kosmetyków aptecznych (La Roche Posay lub Iwostin) a do tego smaruje sie DIfferinem na zmiane z Benzacne. Ponadto, przepisal mi wit. PP, bo ponoc pomaga. Czekam na efekty, bo na razie mam duzo rozognionych ran i ciezko to ocenic. Najgorsze, ze szyje, dekolt i plecy oraz ramiona tez mam zsypane, ale przeciez nie moge sie cala smarowac cale życie... Dam znac, jesli moja kuracja pomoze. Lekarz chcial mi przepisac retinoidy doustnie, ktore ponoc najlepiej sobie radza z tradzikiem, ale sie nie zgodzilam. Jest ponoc duzo skutkow ubocznych a ponadto trzeba sie podwójnie zabezpieczać przed ciążą, bo lek b. szkodliwy na plód. Musiałabym przyjmować hormony, które odstawiłam, bo nie chciałam się już nimi zatruwać i dzięki temu mam teraz wysyp. Podczas brania nie miałam problemów ze skórą, ale po zbadaniu poziomu hormonów okazało się, ze są w normie. Nie wiem juz jak to wszystko dziala.... :(

a ja mam pytanie, moja kolezanka ma gronkowca na twarzy, mamy ze soba czety kontakt i mamy dzieci ktore bawia sie ze soba,czy moge sie od niej zarażic,jezeli tak to jak? pozdrawiam

Gość granatoweoko
ja dwa tygodnie skończyłam kuracje 6 miesięczna antybiotyków..mam anemie, żołądek do góry nogami . I co..po 4 dniach od odstawienia leków rana sie otworzyła.. Jutro idę do lekarza..mam nadzieje że nie znowu antybiotyki .. Ale do czytałam sie gdzieś w necie że bardzo dobry jest miód manuka na g. złocistego..można go łykać lub smarować rany. bardzo dużo osób sie o tym wypowiadało i ja spróbuje w sumie nic nie tarce mogę tylko zyskać. Popytajcie w herapolach lub możecie go zamówić na ich stronie. www.miodmanuka.pl 250g kosztuje ok 30-40 zł Poza tym polecam wam flawonoidy..są drogie ale dobre tez w przypadku gronkowca jak i innych bakterii

Gość zalamany....
INESKA tak to jest latwo zarazliwe... ja sie na basenie zarazilem ale mozna sie zarazić przez wspolny recznik dotyk jesli nastepuje bydzielina z ran...

Gość fuzzy-wuzzy
dawno mnie tu nie było :P jestem już kilka miesięcy po wycięciu migdałów (ropnych), efekt jest ale to wciąż nie to :/. Co do liścia oliwnego pomógł mi na jakiś czas jednak trądzik powrócił (mimo to bardzo polecam ten specyfik). Obecnie zastanawiam się nad kosmetykami bądź lekami doustnymi, które zmniejszyły by produkcję łoju. Czy mieliście stycznośc z takimi kosmetykami bądź lekami. Nie chciałbym jendak osiągnąc efektu wysuszonej i łuszczącej się skóry. Czy możecie coś polecic. Pzdr.

Gość gosc99999
WItam! jeseli macie gronkowca w gardle to polecam nawet zwykly miod - rozpuszcacie kilka lyzeczek w niewielkiej ilosci letniej wody i pijecie ale trzeba codziennie a anwet dwa razy dziennie ( mnie sie zazwyczaj na poczatku pogarsza, boli jescze mocniej, dostaje goraczki ale potem juz zdrowieje na dlugo :)), i na skore tez pomaga! nie wiem czy kazdemu ale ze mna tak bylo - niestety gdy poszlam na studia przestalam pic miodek i mi sie pogorszylo ale znowu do niego wroce :) tylko uwaga! miodek nie taki ze sklepu bo to nie miod tylko porzadny od pszczelarza!! uzywalam tez roztworu alkoholowego bo widomo ze odkaza - polecam zwykly spirytus kosmetyczny szczegolnie jezeli macie duze skupiska na pleach czy dekolcie bo twarz moze zbyt mocno wysuszac. jedna z zauwazalnych przeze mnie tendencji na wszytkich forach to to ze ktos pisze o swoim przypadku, pisze co testuje prosi o pomoc itd ale kiedy juz uda mu sie wyleczyc to rzadko waraca na to forum zeby podzielic sie z innymi :( powodzenia!

Gość szirusos
ej, jako ze nie biore udzialu w dyskuscij jednak czytam maile o nowych postach. Mi udalo sie wyleczyc tradzik, typowe objawy gronkowca (gronkowiec skorny) ktorego tez mialam, ale nie lisciem oliwnym ani miodem, tylko izotek mi pomogl. Jeszcze przed rokiem wygladalam okropnie, nie wychodzilam z domu i ogolnie wpadalam w depresje. Od stycznia do lipca bralam izotek i jak na razie efekty wciaz sie utrzymuja. To swinstwo mozna wyleczyc, mimo ze lekarze mowia inaczej.....!!!!!!!!!!

Gość aaa...
gosc 9999 a czym sie objawia gronkowiec w gardle?

Gość a jesli sie ma
czesto czyraki, to tez moze byc gronkowiec?

Gość ccc...
jest mozliwe by gronkowiec bytowal tez w oku?

Gość gosc999
objawia sie tym - przynajniej u mnie :) ze ciagle choruje na gardlo - nawet latem jesc lodow nie moge.... bron Panie od czegokolwiek gazowanego bo od razu gardlo mnie boli, i tak ogolnie mam ciagle powiekszone migdaly - polepsza mis ie tylko wtedy gdy pije miod systematycznie wiec zaczynam od pazdiernika i wtedy powiedzmy od grudnia juz nie choruje :)

Gość gosc999
wykonac trzeba wymaz z gardla i wtedy sie wszystko wyjasnia :))

Gość gosc999
aha i jeszcze polecam - jak mowi mioja siostra cudokrem :P - SUDOKREM - kremik niedrogi i napewno nie zaszkodzi a pozwala szybciej goisc sie wszytkiemu co wychodzi oraz tribiotic- ale tu ostroznie KONIECZNIE PRZECZYTAC ULOTKE!!!!! bo np nie wolno stosowac dlzuej niz tydzien i nie na duze pwoierzchnie - to polecam tak doraznie :)

Gość gosc999

Gość fuzzy-wuzzy
spróbowałem miód manuka... jestem po 1 słoiczku, czekam na drugi. Poprawa jest jednak trochę za wcześnie by powiedzieć coś więcej. Będę kontynuował kurację. Szkoda tylko że ten miodek jest taki drogi :/. Zdecydowałem się na ten najsilniejszy i już po tygodniu widzę efekty. Piszcie na @ gdybyście mieli jakieś pytanka. Pzdr.

Gość ccc...
fuzzy--> a gdzie zakupiles ten miodek? ja pytalam w zielarskim to pani zrobila wielkie oczy, nie slyszala o takim miodzie

Gość ccc...
fuzzy dzieki za podanie stronki tylko ciezko wybrac ten miod jest strasznie drogi ceny rozne i nie mam pojecia czy te miody sie roznia chyba tylko cena

Gość fuzzy-wuzzy
poza ceną różnią się również zawartością Methylglyoxalu co jest czynnikiem decydującym o cenie... najbardziej opłacalny jest MGOTM400+ (UMF 20+) choć ja zacząłem od MGOTM 550+ = UMF 25+ Pzdr.

Gość xeper
Nie wiem czy w dalszym ciągu rozmowa skupiona jest na gronkowcu i trądziku. Mam jednak pytanie: Mam trądzik od 6 albo7 lat (nasilil sie w ciagu ostatnich 2-3lat) na twarzy skupia sie na żuchwie i brodzie. Jak byłem niemowlakiem miałem gronkowca złocistego. Jak mowi moja Mama, został wtedy uśpiony. Czy jest możliwe, że te wszystkie problemy z trądzikiem są wynikiem "obudzenia" gronkowca? pozdrawiam

Gość fuzzy-wuzzy
bardzo możliwe, ja również miałem gronkowca jako dziecko... udaj się do swojego lekarza i poproś o skierowanie na wymaz z gardła nosa i zmiany skórnej. Możliwe również, że masz ropne migdały z tym udaj się do laryngologa, choć podejdź do tego sceptycznie bo prawie każdy laryngolog zaleci wycięcie, udaj się przynajmniej do 2 laryngologów Jeśli faktycznie okaże się, że masz gronkowca w drogach oddechowych lub na skórze to wypróbuj LIŚĆ OLIWNY oraz MIÓD MANUKA. Poczytaj różne fora oraz skonsultuj się z lekarzem. O ile liść oliwny jest stosunkowo niedrogi to miód manuka kosztuje pewne pieniążki. O miodzie pisałem wcześniej. A liść oliwny kupisz na allegro nie ma co szukac po aptekach a co do miodu to http://www.miodymanuka.pl/?gclid=CPPUoZe1sZgCFQ00QwodoSehUQ

Gość xeper
zrobilem wymaz gardla i nosa. wyszlo, ze mam gronkowca zlocistego, oraz jakiegos paciorkowca... na twarzy mi wywalilo sporo zmian ropnych.... po niedzieli pojde na wymaz zmiany skórnej. co radzicie teraz zrobić? co brać? antybiotyki? sam juz nie wiem... robi sie coraz gorzej...

Gość nerwiczka
ja sie myje raz w tygodniu. czy to moze byc powodm chrost na plecach i dekoldzie? mam tez mnostwo zakornikow te czarne kropy mnie dobijaja

Gość bbb..
ja biore tego liscia od jakiegos miesiaca i zauwazylam ze wyskakuje mi co jakis czas jakis podskorny lub krostka czy to moze byc przez ten lisc ?

Gość fuzzy-wuzzy
co do tego mycia... raz w tygodniu :/ higiena to twoja sprawa. W każdym razie nie bierz kąpieli po wyciskaniu zmian skórnych (w wodzie jest kupa bakterii itp.) , najlepiej wogóle nie wyciskaj, a jeśli już musisz to po kąpieli. Polecam: liść oliwny miód manuka maść ihtiolowa Jeśli komuś liść oliny szkodzi to proponuje odstawić, choć z tego co ja wiem to on tak działa - najpierw oczyszcza organizm i dlatego trochę może wysypać, dopiero później będzie poprawa. Choć osobiście uważam, że pomoże on jedynie złagodzić objawy a nie zwalczy przyczyny.