Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluunia

do wroclawianek!

Polecane posty

ha-terminu to ja nie mam, bo nawet jeszcze w ciąży nie jestem:) za miesiąc zaczynamy starania:) chcę wiedzieć wcześniej co i jak, żeby mieć z głowy...nasłuchałam się tyle niepochlebnych opinii o wrocławskich szpitalach, że tylko ten oławski jest moją nadzieją:) anula mogłabyśpodać mi jakiś kontakt do siebie? z tego co piszesz pewnie jeszcze nie byłaś dowiadywać się w szpitalu co i jak?

Gość anulka05
Nie jeszcze tam nie byłam,ale na ich stronie są np.zdjęcia,zajrzyj www.zozolawa.wroc.pl Nie mam we wrocławiu znajomych,które rodziły więc opierałam się głównie na opiniach w necie no i tak jak ty stwierdziłam,że trochę straszno to wygląda.Jeśli chodzi o kontakt to najlepiej e-mail acst@poczta.onet.pl.Zaraz zreszta tu wrócę ale teraz musze iść do sklepu.pa

Gość anulka05
Dziewczyny,napiszcie,w jakich godzinach tu zaglądacie,fajnie by było gdybyśmy były w stałym kontakcie.

Gość anulka05
cześć mokka.Zajrzę przed 16,bo teraz lecę do lekarza,

Gość anulka05
Właśnie wróciłam,jest tam kto?Jestem strasznie szczęśliwa BĘDZIE CHŁOPAK.Na dzień dzisiejszy waży ok 1100g.Bardzo polecam usg 3d/4d na ul.Krzyckiej,coś niesamowitego,liczylismy z lekarzem paluszki,naprawde wspaniałe.

Gość anulka05
Właściwie to nie jesteśmy pewni Nikodem,Mateusz,Dawid ale chyba Mateuszek.

Gość anulka05
Niestety nie,bo on teraz jest w Irlandii,zresztą jeszcze nie mąż, bo ślubu akurat nigdy nie planowaliśmy.Wraca dopiero za miesiąc,ale za to ja jadę za tydzień do niego na kilka dni.Ale mam wszystko nagrane na DVD więc zobaczy wszystko to,co ja widziałam.

Lecisz samolotem? jeżeli tak, to nie czujesz dyskomfortu podczas lotu? Nastawialiście się wogóle na płeć dziecka? bo ja nie czuje czegoś takiego jak pragnienie, że to ma być akurat chłopiec, czy dziewczynka.Zastanawiam się dlaczego ludzie czasami nawet obsesyjnie chcą mieć konkretną płeć...

Gość anulka05
Nie,dla nas to też absolutnie nie miało znaczenia,tyle tylko,że planujem dwoje a sama wiem jak fajnie mieć starszego brata.Nie znaczy,ze nastepnym razem będe smutna jak okarze się,że też chłopak.Najważniejsze,żeby było zdrowe.A jeśli chodzi o samolot to już latałam na początku ciąży na badania i miesiąc temu,to tylko 2 godzinki więc nawet się nie zmęcze.O wiele gorzej czuje się po 15 minutach w autobusie biorąc pod uwage stan wrocławskich dróg.A jak to jest u ciebie,od dawna już planujecie dzidziusia?

Planujemy mniej więcej od roku, ale dopiero teraz zaczyna to do mnie docierać. trudno mi było-jest podjąć tą decyzję...mam wiele obaw,no ale czas najwyższy, bo mój wiek mówi sam za siebie:) Za tydzień jedziemy na wakacje a po wakacjach zaczynamy \'działać\':)

Gość anulka05
Zacznijcie już na wakacjach,wyjazdy sprzyjają.Powodzonka.

starajcie się, ale nie z termometrem w jednej dłoni i z zegarkiem w drugiej dłoni. idzcie na zywioł. powodzenia

Gość do zadowolonej i nietylko
ponawiam pytanie do zadowolonej A jaki szpital poleciła Ci dr Kotkowska? A może sama w jakimś pracuje? Bo ja też chodzę do Corfamedu i jestem zadowolona, niestety nie wiem, czy któryś z lekarzy pracuje w jakimś szpitalu. A i termin mam na styczeń i nie wybrałam jeszcze szpitala więc będę wdzięczna za opinie dziweczyny a chodzicie już może do szkoły rodzenia?

Gość anulka05
Ja właśnie zastanawiam się czy nie pójść do szkoły rodzenia ale nie ma ich zbyt wiele.

Gość ////////////
podnoszę

Hej Dziewczyny!!! Czy wybrałyście już szpital. Ja mam termin na koniec stycznia i najprawdopodobniej będę rodzić w szpitalu na Kamieńskiego. W tym miesiącu wybieram się też do szkoły rodzenia, ktora współpracuje z tym szpitalem. Acha no i chciałabym mieć opłaconą położną. Cięarne dziewczyny z Wrocławia napiszcie co u Was, czy wybrałyście już szpital, czy będziecie chodzić do szkoły rodzenia itp. 😘

hej dziewczyny; widzę,że wszystkie mają termin na styczeń:) czy do szkoły rodzenia należy mieć zgodę lekarza?

mOKKA to zależy od szkoły rodzenia. Czasami wymagana jest tylko zgoda na ćwiczenia fizyczne, a czasami nawet w ogóle nie jest wymagana.

Witaj Kasiu79 :) Wydaje mi się, że się kiedyś spotkałyśmy na topiku Mazowszanki :) Mi się udało zajść zaraz po Tobie :) Termin mam na połowę lutego. Też pojadę w tym czasie na Kamieńskiego :)

M0kka - 🖐️ Ja leciałam samolotem w poprzedniej ciązy - w 25 chyba tygodniu. Wszystko było ok. I jechałam TGV - 300 km/h i też było ok :) A dziecko ma teraz zamiłowanie do prędkości i sportów ekstremalnych ;) Jak huśtać to wysoko (jedno z pierwszych wypowiedzianych słów/wyrażeń brzmiało: \"moćniej huś!\") Jak zjeżdżać to z najwyższej zjeżdżalni na osiedlu (na szczęście znajduje się akurat pod moim blokiem :) )

A jeśli chodzi o dr Kotkowską - pracuje ona również w szpitalu na Dyrekcyjnej. Nie chcę nikomu obrzydzać, ale ja bym tam za skarby nie poszła. Pierwsze dziecko przysżło na świat na klinice na Chałubińskiego i ja drugi raz tam nie pójdę. A na Kamieńskiego akurat trwa remont porodówki, więc trafimy na świeżo odnowione sale i łazienki ;)

Ja rodziłam w kwietniu na Dyrekcyjnej i polecam. Jest to stary szpital i bez wygód ale lekarze bardzo dobrzy !!! A to chyba najważniejsze. Moje 2 koleżanki również w tym roku rodziły na dyrekcyjnej i też są bardzo zadowolone z opieki nad soba i nad dzieckiem. Mój poród skończył się cc. Przez cały czas na sali porodowej opiekował się mna dr Artur Wiatrowski. Młody ale bardzo dobry lekarz. Profesjonalista w każdym calu. Na drugi dzien rano schodząc z dyżuru przyszedł sprawdzić jak się czuje, zmienił opatrunki i powiedział co i jak. Nie jest to zbyt popularne na porodówkach w innych szpitalach. Moje ciecie po cc wygląda a właściwie już nie wygląda bo go prawie nie widać :) :) Tak pieknie mnie pozszywał. Bez pospiechu, pelen profesjonalizm. Niestety nie wiem czy i gdzie przyjmuje ten lekarz. Mogę natomiast polecić dr Wickiewicz z Corfamedu lub dr Hirowską z Promedisu. Obie są dobre :)

witajcie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!! Ciszę, się że nasz topki pomału się rozwija :) Przepraszam ale jestem już padnięta i na pewno odezwę się jutro 😘

hej dziewczyny:) żegnam się z wami na dwa tygodnie, bo wyjeżdżam jutro na wakacje:) piszcie dużo ciekawych rzeczy,żebym po powrocie miała co czytać:) byłoby super, gdyby ten topik nie upadł...trzymajcie sięciepło,pa

Hej hej !!!! Jonka masz rację spotkałyśmy się na topiku Mazowszanki :) Ciszę się, że tu również zaglądasz. Też mam zamiar rodzić na Kamieńskiego. Od przyszłego tygodnia zaczynam zajęcia w szkole rodzenia, która współpracuje z tym szpitalem. Jonka napisz proszę (oczywiście jeśli chcesz) gdzie chodzisz do lekarza, czy pracuje on może na Kamieńskiego. Ja chodzę do Corfamedu przy ul. Kluczborskiej do Pani dr Wickiewicz. Jestem bardzo z niej zadowolona. Przez 3 lata pracowała na Kamieńskiego, ale niestetu już nie pracuje. Powiedziała mi, że położne z Kamieńskiego są bardzo miłe, i że może mi polecić ten szpital oraz szkołę rodzenia, którą prowadzi jej koleżanka - bardzo miła połołżna. Pozdrowienia dla wszystkich mamuś i ich brzuszków 😘