Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluunia

do wroclawianek!

Polecane posty

Witajcie :) Może ten topik okaże się szczęśliwszy, niż poprzednie \"wrocławskie\" topiki ;) M0kka - udanych wakacji :D Kasiu - chodzę do pani dr Kamili Korczak- Kucharskiej. Z tego co wiem, ona nie pracuje w żadnym szpitalu, przyjmuje w Promedisie na ul Rękodzielniczej na Pilczycach i ta poradnia ma umowę z NFZ. Prowadziła moją pierwszą ciążę, bardzo ją lubię i mam do niej zaufanie. Szpital na Kamieńskiego wybrałam drogą eliminacji ;) Kliniki - i Chałubińskiego i Dyrekcyjna odpadają, mam złe doświadczenia. Na pl. 1-go maja juz nie ma położnictwa, bo gdyby było to bym tam poszła bez dwóch zdań - robiłam tam staż i znałam wszystkich, poczynając od ordynatora, na salowych (przemiłych) skończywszy. Oni by mi krzywdy nie dali zrobić :) Część personelu przeniosła się na Brochów i ten szpital też rozważałam. A na Kamieńskiego mamy bliżej, a poza tym, moja kolezanka z roku robi tam specjalizację z ginekologii, więc jakby co - będę mieć oparcie. Znam tamtejszą kulturę pracy - nie ma obijania się, każdy uczciwie robi, co ma robić. Położne też podobno miłe. Do szkoły rodzenia chodzić nie będę, bo przecież wszystko przerabiałam stosunkowo niedawno ;) A poza tym - idę znów na cc.

Anulka05,czemu nie chciałaś rodzić w Irlandii?? Wiesz ja mieszkam koło Dublina już kilka lat i też tak myślałam że jak będę w ciąży to wróce do Polski(też jestem z Wrocławia). W ciąży narazie niestety jeszcze nie jestem...Miałas złe doświadczenia z opieką lekarską?? pozdrowienia x x x

wtitajcie w ten ponury dzień ;) Od poniedziałklu zaczynam zajęcia w szkole rodzenia :) Ciekwawa jestem jak będzie. Po mału zaczynam myśleć o wyprawce dla naszej córeczki, ale nie za bardzo wiem gdzie są jakieś fajne sklepy we Wrocławiu z akcesoriami dla maluszków. Wczoraj byliśmy z mężem w Bebe Maxie, ale nic mi się tam nie podobało. Na razie szukamy wózka i łóżeczka, ale tam nic nas nie zainteresowało. Jonka dzięki za odpowiedź. Ja chodzę do Corfameu, bo to 10 minut spacerkiem ode mnie, a na Kamieńskiego też mam blisko, mieszkam w okolicy mostu Warszawskiego :) Pozdrowieni9a dla wszystkich pa pa 😘

Witajcie :) Dr Wickiewicz pracuje w szpitalu na Dyrekcyjnej. Chodziłam do niej w czasie ciąży do Corfamedu i to ona robiła nam wypis ze szpitala już po porodzie. Nie rozumiem dlaczego narzekacie tak na Dyrekcyjną?! Fakt jest to stary szpital ale część już odremontowana. Brak kolorowych 1-osobowych pokoików ale chyba nie to jest najważniejsze przy porodzie. Jak dla mnie ważne były kompetencje personelu oraz sprzęt jaki jest w szpitalu i to wszystko tam było. Opiekę miałam bardzo dobrą i mój synek również podczas gdy ja po cc nie mogłam się ruszać. Co z tego że ma się pojedynczy kolorowy pokoik i dziecko cały czas przy sobie - tak jak na Brochowie, jak nie można liczyć na pomoc personelu i 24 godz. jest się zdanym tylko na siebie. Co do Kamińskiego to wygląda on na pewno lepiej nż szpital na Dyrekcyjnej ale uprzejmością to tam nie grzeszą. Moja sąsiadka pojechała tam rodzić miesiąc temu, jak odeszły jej w domu całe wody i niestety nie przyjęli jej i z ignorancją w głosie stwierdzili że skoro nie zadzwoniła to nie ma dla niej miejsca, chyba że bardzo chce zostać to po porodzie bedzie lezeć na korytarzu a dziecko razem z chorymi noworodkami. Miejsca mieli ale dla tych co wczesniej zadzwonia !!! To dopiero jest profesjonalizm !!! życze na prawde przemyślanego wyboru, bo najwazniejsze jest życie i zdrowie waszych dzieci i czasem każda minuta się liczy.

Gość /////////////
podnoszę