Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko....

ile kosztuje test obciazenia glukoza??

Polecane posty

Gość sloneczko....

jak wyzej;-)

Ten w ciąży? U mnie w laboratorium wygląda to tak, że muszę sobie kupić 50g glukozy - ok 3 zł w patece, rozrobić w wodzie, wypić i dokładnie po godzinie zgłosić się na pobranie krwi. Ile kosztuje badanie krwi na cukier - tego nie pamiętam. W innych laboratoriach jest tak, że najpierw pobiera się krew na czczo, potem ciężarna wypija ten roztwór glukozy i po godzinie pobierają znów. To dotyczy tego standartowego testu.

Za glukoze w aptece zaplacilam 2.50. W przychodni z racji tego ze mialam skierowanie z prywatnej kliniki placilam 100% i w sumie 20 zlotych. 2x7 zlotych za podwojne badanie cukru (na czczo i po wypiciu) i 2x 3 zlote za pobranie krwi :-)

Gość sloneczko....
dziekuje myslalam ze to bedzie drozsze:-)

ja panstwowo nic nie placilam musialam tak jak kolezanki kupic woreczek glukozy, pozniej 2 i isc z tym do laboratorium , tam pielegniarka dala wode i przy niej musialam to wypic, za godzine na pobranie krwi, wszystko na czczo, co to byla za meka dla mnie :( jak na sam widok slodkiego robilo mi sie slabo, a wez to wypij ,myslalam ze ktos mnie bedzie musial wynosic, 2 cytrynki jednak temu zaradzily :)

Evi a co powiesz na to, że będąc w szpitalu zrobiłam obciążenie 75 glukozy a po południu okazało się, że próbowki trzasnęły na wirówce i na drugi dzień znów miałam obciążenie 75 ;)