Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rainbow30

Kto dzis robił test ciążowy?

Polecane posty

Niewiarygodnie długie trzy minuty i stres większy niż matura i obrona magisterki razem wzięte. Mam juz troje dzieci więc nie dziwcie sie, ze tak przeżywam. Na szczęście w ciąży nie jestem. Jeśli przeżywasz podobny stres to napisz.

Gość Monika 2222
Ja też to przeżywam,ale niestety muszę jeszcze poczekać z testem pare dni,istny koszmar.Też mam już dzieci więc nie jest to dla mnie zbyt dobra sytuacja.

mialam dzisiaj zrobic ale stchorzylam:( Rok temu bylam w podobnej sytuacji i pamietam moj stres,wszystkie plany na przyszlosc i co to bedzie jak sie okaze ze jestem :D

Gość a jakaś tam
ja namiętnie robię test co miesiąc, ale zawsze negatywny :((( mam 21 lat, a mimo wszystko tak bym chciała mieć dziecko!!!!!!

do \"a jakas tam\" bardzo Ci współczuje, wiem co czujesz. Ja przez kilka lat starałam sie o dziecko, leczyłam niepłodność hormonami i nic. Zmieniłam pracę(poprzednia była zbyt stresujaca) i po kilku miesiacach zaszłam w ciąże bez żadnych problemów. Widocznie była to jakas blokada psychiczna. Niedługo po porodzie zaszłam znowu w ciązę tym razem nie planowaną i teraz mam juz stracha zeby tak nie było co roku :) Ale trzymam za Ciebie kciuki, napewno sie uda. Pozdrawiam.

Gość deszczowo i smutno
Ja robiłam teścik wczoraj bo okresik miałam pod koniec sierpnia. Mam już dwójke dziatek i na razie tyle pozostanie.

Gość a ja bede robic dzis
buuuu :( i nie wiem jaki daje wysoki wskaznik skutecznosci

Gość rainbow wlasnie przeczytalam
ze test mozna robic tylko na czczo :( czy to prawda?? ja zrobilam juz dzis I siusiu (niedawno wstalam ) i zjadlam jogurt, czy wynik juz bedzie zafalszowany??

Bo wiesz, chodzi o to, ze poranna próbka moczu jest zagęszczona i daje wieksze szanse, ze wynik będzie poprawny.

a ja jestem chyba wielka naiwniara poniewaz dalej ludze sie ze dostane okres:(:D Od rana mi jest niedobrze,mam nadzieje,ze tylko z nerwow:D pozdrawiam wszystkie testujace!odwazne jestescie laski:P

Gość moglam zajsc na 3 dni przed
miesiaczka (slyszalam o takich wypadkach :( czyli to tak z 2 tyg temu. a jesli do wieczora bede tylko pic, i starac sie nie chodzic do toalety to moze wtedy tez sie mocz zagesci :]

rainbow ja narazie jeszcze nie dzieciata:)a o co chodzi z ta temperatura? z tego co slyszlalam to dziewczyny rano sprawdzaja:)

Jesli nie masz jeszcze dzieci to w razie czego nie bedzie tragedii no nie? :) Chociaz to zależy jeszcze od tego ile masz lat. A z tą temperaturą to jest tak, że gdy sie jest w ciązy to wynosi ona okolo lub ponad 37. Cykl wygląda tak, ze liczac od pierwszego dnia miesiączki temperatura jest niska przez okolo 14 dni, potem wystepuje jajeczkowanie i temp. wzrasta. Jest zajdziesz w ciąze to juz zostanie wysoka a jesli nie to temp. spada dzien lub dwa przed miesiączką.

dzieki za odp:) tragedi wielkiej nie bedzie,bo skonczone 22 lata juz mam:D ale sam fakt ze bylaby to niezla niespodzianka:) jutro zmierze temp:)pozdrawiam:)

Jesli chcesz mierzyc to ważna uwaga! Musisz to zrobić przed wstaniem z łóżka, więc termometr pod poduszkę i druga rzecz - najlepiej mierzyc w pochwie. Pod pachą jest o kilka stopni niższa.

Gość Rainbow nie mierzylam
zreszta ja zawsze mam nizsza niz normalny czlowiek :( a czy mozna w ustach mierzyc? przez ile dni mi zalecasz?

jesli nie stosujesz żadnej metody antykoncepcyjnej to dobrze jest mierzyc codziennie, wtedy wszystko jest jasne. A narazie zmierz sobie jutro rano, jesli bedzie niska czyli na przykład 36,2 to nie masz powodu do obaw. Tak, w ustach tez mozna - pod językiem ale w pochwie jest wygodniej. pomiar okolo 8 min.

Gość o matko...
mam 36,7!!!! (jestem 12 dni po okresie)

Gość o matko...
Rainbow czy myslisz ze to jest to?

Gość Hmmyyy
Dziewczynki powiedzcie mi taką rzecz,wiem kiedy mogłam zajść w ciąże,po ilu dniach najwcześniej można zrobić test?Brak mi już cierpliwości by czekać na okres,ta niepewność mnie dołuje.

czesc dziewczyny!wczoraj sie odwazylam i kupilam test...teraz siedze przed kompem i patrze sie na pudelko...mieszane uczucia...ide robic!!!