Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasik26

jaki rozmiar wyprawki?

Polecane posty

Witam Mamusie.Chciałam was zapytac jaki rozmiar ciuszków kupujecie na sam poczatek dla Waszych dzieciaczków? Ja kupiłam 62 ale znajoma twierdzi ze beda za duze..A Wy?

Gość mmmmiiika
Większość dzieci po urodzeniu ma zazwczaj 56 cm, ale pewności nigdy nie ma. Lepiej kupić odrazu na rozmiar 62.

Gość buka poka
Ja miałam 2 komplety 56, ale używane były bardzo krótko. Mojej koleżanki córka do 56 wogóle nie weszła. Niemniej wydaje mi się, że 1 komplet 56 mozna kupić.

Lepiej zeby było za duze, niz za małe. Zawsze mozna rękawki podwinąć. Ja też kupowałam 62 i moja córa własnie tyle miała cm ja sie urodziła, więc na długo nam to nie wystarczyło:o Teraz ma 4 mc i nosi 80:)

Gość Iza..
Z chęcią poczytam nowe wpisy!

Ja mialam dość dużego synusia -3.900 ważył. Mieścił się jakoś w 56 ale chyba tylko przez tydzień czy jakoś tak. Możesz kupić kilka 56, ale nie za dużo bo dzieci szybko rosną. najlepiej pożycz, bo takie ciuszki sie nie zużywają:) A jak ci się zapawiada wielkość dziecka po USG?

Dzieciątko na początku rośnie w oczach i nie ma sensu kupować mniej niż 60 cm.A nóż twój maluszek będzie długi na 56 cm

Do szpitala miałam rozm.56 i mimo, ze synek miał 55cm to ubranka były sporo za duże i nosił je jeszcze jakiś czas.

ja jestem dopiero w 11 tyg ...ale sama jak sie urodziłam to miałam 59 cm,moj maz miał 60 cm wiec raczej nasza dzidzia nie bedzie mała...Tez mysle ze lepiej troszke za duze niz za małe..A mnie mama tez nie mogła wcisnac w 56:)

Moja mała miała 52 cm i rozmiar 56 jest zaaaa duży, ma dopiero 2 tyg. i nadal jest w rozmiarku 56 i chyba jeszcze troszkę ponosi :)

Gość Jaaaaaaaaaaaaaa
nie sugeruj się wielkością swoją czy męża. Wszystko zależy od tego czy kupujesz rzeczy tylko na pierwsze dni życia - do szpitala, czy na dłużej. Ja np nie chcę zawijać r ekawów i mieć wiszących nogawek, dlatego do szpitala kupuję w rozm.56.

Do szpitala tez kupie 56cm:) a potem juz na 62cm.Nie mam w rodzinie małych dzieci wiec nie dostane zadnych ubranek w spadku:) i musze kupic wszystko sama a nie chciałabym kupic i zeby lezało w szafie

Kasik.. No widzisz... My z męzem tez byliśmy kluskami jak sie urodziliśmy... Ja 59, on 60. Ja 4500kg, on 3900. Spodziewj sie większego dzidzusia. Nasza Mała miała 62 i wazyła 4300:)

grzywa..ja wazyłam 4200g..jak pomysle to bardzo wspołczuje mojej mamie urodzic takiego kluska:)

Kasik... Z takimi dużymi dzieciakami, czasami lepiej idzie niż z maleńkimi:) Ja na porodówce byłam tylko 6h:) Poród przebiegał bez zarzutu:) Będzie dobrze!!

A no dzięki, dzieki:) Jestem z niej strasznie dumna:) To mój pierwszy dzidzuś. Mąż namawia mnie juz na nastepnego!!