Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mrs_ziec

paciorkowiec beta - hemolizujący z grupy B

Polecane posty

Właśnie wróciłam od lekarza i okazało się że to świństwo się do mnie przyplątało... dostałam ampicylinę doustnie i nystatyne ... ktoś może miał do czynienia z tą bakterią? bo jak poczytałam na necie czym ona grozi mojej dzidzi to mi włosy dęba stanęły... :(

Gość zaaaatroskanaaaaa
Nie martw się Ja też brałam leki ....co prawda nie na to, ale były kłopoty... Brałam Engerix nie wiedząc ze jestem w ciąży- toż to szczepionka- a mój facet ma teraz 6 lat i jest naprawdę super! Leki mozna brać, lepiej to niż pozwolić na rozwój choroby, będzie dobrze! TRylko sprawdź w opisie czy można stosować w ciązy i nie martw się na zapas:) Ja swoje przeszłam , a jest dobrze:)

Gość i dobrze
ze zarzywasz leki w ciazy bo wyobraz sobie ze moja ginekolog nawet nie zrobila mi w tym kierunku badania i nie wiedzialam ze mam paciorkowca,moj synek mial pozniej problemy bylismy w szpitalu troszke dluzej poniewaz otrzymywal antybiotyk.Az mi serce sciskalo jak widzilam codziennie plastikowe g.... w innym miejscu.Gdyby lekarz skierowala mnie na te badania dostalabym antybiotyk tak jak ty i nie bylo by tego wszystkiego.Moj synus ma juz 8 miesiecy i jest zdrowym,pogodnym i kochanym maluchem.Powodzenia bedzie dobrze!

ja również mam tą bakterie. Miszkam w UK i tutaj bede miała podawana kroplówkę tuż przed porodem:(

U mnie lekarz też wykrył tę bakterię. Dostałam Duomox doustnie + Natamycynę dopipkowo. Podobno ponad 50% zdrowych kobiet ma tę bakterię, ale większość lekarzy preferuje podawanie antybiotyku podczas porodu.

Gość zaniepokojony maz
witam żona jest 5 dni po terminie porodu. Ma bakterie paciorkowca grupy b.(robiła posiew miesiąc temu) obecnie jest już w szpitalu i poinformowała izbę przyjęć o tym. Rozwarcie na 2 palce jak narazie. lekarz ordynator zalecił jej tabletki DUOMoX (lub duomax) 2 tabl/12h jak długo ma trwać kuracja? czy jest ona skuteczna? czy w czasie porodu nie należy podać mimo wszystko dożylnie antyboityku np. peniciliny? 4 h przed porodem? lekarz stwierdził że raczej nie będzie potrzeby w czasie porodu zastrzyk dożylnie z antybiotykiem. tyle ze juz posiewu drugi raz nie beda robc i nie wiem czy stwierdza czy paciorkowiec jeszcze jest czy sie wyleczył. czy jest możliwość aby na własne życzenie o niego poprosić? czy będzie dzięki temu większa skuteczność że dziecko się nie zarazi? czy tabletki duomox są równie skuteczne jak antybiotyk dożylny przed samym porodem? prosze o porady? dostawała któsras z was ten antybiotyk duomox zamiast zastrzyku dożylnego?

Gość kimonia
Witaj, wlasnie wrocilam od lekarza. Niestety wczoraj tez dowiedzialam się, ze jestem nosicielem paciorkowca. Jestem na pocz. 37 tc. Dostalam Augmentin w tabletkach (7 dni co 8 godzin) a pózniej globulki z Augmentinem (7 sztuk). Pytalam, czy bedzie wykonywany kolejny posiew. Powiedziano mi, ze nie ma takiej potrzeby i po takim cyklu uznaje się, ze infekcja zostala usunięta. Gdyby nie udalo się jej dociągnąć do końca (np. przyspieszony poród), wówczas powinni mi podać dożylnie jeszcze antybiotyk w szpitalu. Pozdrawiam

Gość jak nazywazja
sie te badania w kierunku wykrycia tego pasozyta, kiedy lekarz je zleca, jestem w5tc i pierwsze slysze o czyms takim

Gość jak nazywaja
w 25tc nie w 5;)