Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komornik k

firmy windykacyjne EBG Investment

Polecane posty

Gość komornik k

Cześc spłącam tej firmie zobowiązania na ponad 2000zł rozłozyli mi na 10 rat. Zapłaciłem 9 i się zastanawiam czy 10 zapłacić bo nie mam pieniędzy , zresztą sporo juz na mnie zarobili , w świetle prawa nie mam majątku , dochodów czy myślicie , że mi darują tą 10 rate czy będą mnie ściagać o tą ostatnią wpłatę? z góry dziękuje

Gość komornik k
a może jednak podarują skoro i tak nie mają z czego ściągnąc a swoje odzyskali i zarobili kilkaset zeta?

Nie ma mowy, żeby Ci podarowali. Niezapłacenie raty spowoduje skierowanie sprawy do sądu (za kilka, kilkanaście tygodni) o wydanie nakazu zapłaty (chyba tak to się nazywa), po czym sprawa trafia do komornika. Komornik do Twojego długu dolicza swoje wynagrodzenie (kilkaset zł, może ponad 1 tys.) i będzie ściągał całość :) Przyjdzie do domu i zajmie wszystko co tam masz na poczet długu. Na ostatnią ratę kasy nie masz, ale to jeszcze nie tragedia. Wystarczy płacić nawet 5-10 zł co miesiąc by uniemożliwić windykatorom jakiekolwiek ruchy, z oddaniem sprawy do sądu (i komornika) włącznie. Jak zbierzesz kasę, to zapłacisz pozostałą sumę, obojętnie czy to będzie za 3 m-ce czy pół roku ;)