Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justaaaaaaaaaaaaaaaa

jak czesto usg??????????

Polecane posty

jak czesto mieliscie robione usg??? teraz trabia ze jest to szkodliwe dla plodu, a ja juz mialam 2 razy robione a jestem w 14 t.c 30 pazdziernika mam kolejna wizyte i pewnie znowu bede miala robione czy to nie za czesto??? szczerze mowiac ja sie ciesze bo moge ujzec moje malenstwo tylko zeby ono pozniej nie mialo problemow.....

widze ze zadna z was nie miala usg bedac w ciazy Dziwne naprawde tak ciezko odpisac komus i napisac jak czesto mialo sie usg?? przeciez po to jest forum

Ja miałam na razie cztery razy i jeśli nie urodzę za szybko, to może jeszcze będzie jedno.

Gość no cóż
ja miałam robione usg dokładnie co miesiąc na wizytach.Bo na wizyty chodziłam prywatnie 1* w m-cu i za każdym razem miałam robione usg.Na początku dopochwowo,a pózniej normalnie. I nic nie zaszkodziło to mojej dzidzi.:):):) W niedziele konczy roczek.

Ja miałam robione chyba z 12 razy, przez pierwsze 7 tygodni 4 razy i nic się nie stało. Usg nie jest szkodliwe ale nieprzyjemne dla Maluszka. A to co trąbią to o badanich przeprowadzanych na myszach, które poddawano działaniu usg codziennie przez pół godziny więc trudno to odnieść do badań małego człowieczka.

Gość justaaaaaaaaaaaaaa
no ja tez chodze prywatnie i zastanawia mnie czy moge dodatkowo pojechac bo mam taka mozliwosc do innego szpitala i zrobic tam sobie takie usg 3d i czy musze o tym wspomniec mojemu lekarzowi i czy to nie bedzie za czesto

Gość no cóż
słuchaj.nie musisz informowac swojego lekarz ,ze robisz 3d,ale ja bym ci odradzała jednak. 1.na 3d widzisz trójwymiarowo dzidzie,ale to nic nie zmienia ,pzeciez jak sie urodzi to i tak zmieni wygląd i bedzie inaczej wyglądać. 2.nie ma sensu,bo przez 3d lekarz widzi to samo ,co na zwykłym usg(w razie wykrycia jakiśch wad)nie daj Boże. 3.szkoda kasiorki, 4.ja NIE mialam robionego 3d ,i też żyje. 5.a poza tym mój lekarz powiedział ,ze 3d to wymysł dla takich matek ,co nie maja co z pieniedzmi zrobic... wybór nalezy do Ciebie Ja odradzam

Gość justaaaaaaaaaaaaaa
no o to chodzi ze mam mozliwosc zrobic za darmo bo mojego narzeczonego ciocia pracuje przy usg i jak bede przy okazji w tym miescie to bez problemu moze mi zrobic taki bajer

ja chodzę co 3 tygodnie i co 3 tygodnie, mimo, że ciążą rozwija się bez problemów mam robione usg. Jedź na to usg 3d, jeśli masz taką okazję, ale raczej teraz (pod kątem Zespołu Dawna ) a potem to 20-24 t.c. (prawidłowość rozwoju serca i innych narządów wewnętrznych). Ja miałam to w 20 t.c. i jestem b.zadowolona - wiem, że moje maleństwo jest zdrowe.

Gość Merighold
Ja jestem w 21 tc.i jak dotad mialam 3 USG (9 tc, 12tc (przeziernosc karkowa, 20 tc) i juz wiecej miec nie bede. Pytalam kolezanki, ktora jest lekarzem ile USG powinno sie miec w prawidlowo przebiegajacej ciazy. Powiedziala, ze 3 wystarcza (poczatek, polowa i koniec ciazy).Tu, gdzie mieszkam robi sie tylko 2 USG na cala ciaze.

Gość justaaaaaaaaaaaaaaa
na downa to wczoraj zrobilam te testy pappa czy jakos tak ale juz z usg lekarz powiedzial ze wszystko dobrze wyglada najwczesniej bede mogla zrobic sobie te 3d gdzies za dwa tygodnie , a za 4 mam wizyte i mojego gina , i nie wiem czy jak juz zrobie sobie to 3d to czy mowic to mojemu lekarzowi, nie wiem jakiej spodziewac sie reakcji z jego strony , czy lepiej to przemilczec:/

Gość justaaaaaaaaaaaaaaa
blondas a czemu tak czesto chodzisz do lekarza skoro wszystko jest ok??? to wsumie ile razy juz mialas robione te usg?

ja na poczatku mialam bardzo czesto. -mialam problemy, grozil mi szpital lacznie chyba z 10 razy :(

Gość justaaaaaaaaaaaaaaa
a kiedy mozna rozpoznac te ewentualne problemy jak to bylo u ciebie?

sorry justaaaaaaaaaaaaa, trochę byłam zajęta. Nie wiem czemu, ale u mojego gina wszystkie chodzą co 3 tygodnie i wszystkim robi za każdym razem usg.

justaaa od poczatku mialam skurcze, problemy z szyjka, nie chciala sie wyprostowac, pozniej okazalo sie ze mialam malo wod, na konie (od 30 tygodnia) opuchlizna i b wysokie cisnienie+ciagle skorcze , zanikajace tetno dziecka+codzinna wizyta w szpitalu ktg+waga+cisnienie+badanie (od 35 mialam juz rozwarcie na 3 palce i skrocona szyjke) ehh troche sie nazbierala, nie liczac zlych wynikow moczu i krwi :( - do tego zalapalam jeszcze jakas infekcje ehh :( nie zycze tego nikomu

Gość justaaaaaaaaa
to dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo:)