Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale numeeer

Zażądał zwrotu pierścionka zaręczynowego.......yhhhehhh

Polecane posty

Gość ale numeeer

byla klotnia,po czym on stwierdzil,ze nie ma juz ochote brac slubu i zebym mu oddala pierscionek natychmiast! dodam,ze miesiac temu byly zareczyny.........: / co o tym myslicie? tzn o tym zadaniu pierscionka,ja oczywiscie nie zamierzam nosic go w takiej sytuacji,ale moim zdaniem to trzeba zupelnie nie miec honoru ,zeby najpierw cos dawac a po tem kazac zwracac.Sprzedalabym i dala na szczytny cel,bo rozumiem,ze ma jakas wartosc... a zreszta niech se go wsadzi w .......!

Gość ttttttttttttttttttttt
jesli mieszkasz w bloku to zapros go do siebie i przy nim rzuc ten pierscionek z wysoka - niech szuka palant jeden

Gość ale numeeer
czyli tez uwazacie,ze mezczyzna sie tak nie powinien zachowac? jesli zrywa zareczyny to niech zrywa,ale takie darcie o troche zlota z pieprzonym brylancikiem!

Gość sledczy
ta sprawa smierdzi nietoperzem kopnij go w dupe i tyle a po zerwanych zareczynach pierscionek taki sie oddaje(innych prezentow nie) ale zareczynowwy wlasnie tak bo taki zwyczaj

Gość ona......
a oddaj mu to małe gówno w cholere!!! może na członku "se" powiesi

Gość ale numeeer
śledzcy moglbys powiedziec cos wiecej o tym "zwyczaju"? bo ja jakbym byla facetem to bym sie chyba ze wstydu spalila na jego miejscu! od razu mowie,ze ten pierscionek nie stanowilby dla mnie zadnej wartosci materialnej!

Gość ale numeeer
ona---->to Ci sie udalo:)

Gość mezatka -
pierscionek to symbol i w tym przypadku jego zwrot pewnie oznacza dla niego zerwanie zwiazku. Ja bym oddala natychmiast i po sprawie i bum wiadomo, ze to koniec zwiazku a tak zachowujesz sie, ze nie przyjmujesz do wiadomosci zerwania. Ja sprzedalam swoj 1-wszy pierscionek zareczynowy bo facet go nie chcial przyjac a to ja zerwalam.

Gość sledczy
Chodzi o to kolezanko z forum ze gdy zareczyny zostaja zerwane to kobierta sama z siebie nawet powinna oddac pierscien zareczynowy chlopakowi. On sie upomniał fakt(moze sam od razu nie powinien z tym wychodzic ze 'oddaj piersionek' ale wlasnie taki zwyczaj byl kiedysi teraz tez tak jest no 'choc moze nie wszedzie;)) Moim zdaniem powinien dopiero po pewnym czasie gdybys nie zalapala przypomniec ze taki zareczynowy sie oddasje.

Gość ale chamskie jesteście kobiety
przypomnij sobie w jakich okolicznościach otrzymalaś jedna z drugą pierścionek zaręczonowy , czy facet rzucił w Ciebie tym pierścionkiem ? skoro nie zasługujesz na pierścionek i nawet nie wiesz jedna z drugą w jaki sposób zwrócić ten 'dowód zaufania' to nie wypowiadaj się nawet chamska kobieto , po raz drugi pierścionka nie dostaniesz i pamiętaj o tym babo !

Gość ale numeeer
no to widze,ze zdania sa podzielone.... ja sie juz wypowiedzialam,ale moze sie myle tak czy owak to proszenie sie wyszlo tak jakby mu chodzilo o kase jaka wybulil na ten pierscionek,bo niby po co mu on innego a co do teradycji to wierzcie mi,ze on szcegolnie konserwatywny nie jest i nie przejmuje sie konwenansami,wiec nie moga one stac w jego obronie....

Gość burak moim zdaniem nie dlatego
że chciał świecidełko zpowrotem, tlko dlatego, że po jednej kłótni sie rozmyślił.... co to za facet, co życiową decyzję tak lekko traktuje?

Gość ostrokrzew
Niech se idzie w cholerę. Po co Ci taki facet i jego pierścionek - kupisz sobie ładniejszy :)

Gość ale numeeer
ostrokrzew---->gdyby to bylo takie proste to byloby cudownie:) tak wlasnie bym zrobila gdybym miala na to sile....

Gość ostrokrzew
To JEST proste - zapewniam Cię. Pamiętaj, że czas twojego życia i młodość uciekają - możesz odpracować stracone pieniądze, naprawić zniszczoną rzecz, nadrobić zaległości w nauce - ale nie odzyskasz straconego czasu. Jest cenny. Nie marnuj go na byle kogo.

Gość ale numeeer
ja jestem teraz za slaba na takie jazdy....

Gość ostrokrzew
Jesteś kobietą - więc nie jesteś za słaba. Pomyśl, co być doradziła najlepszej przyjaciółce, gdyby była w Twojej sytuacji.

Gość ale chamskie jesteście kobiety
do ostrokrzew ale numeeer :)

Gość zgadzam sie ze pierscionek
zareczynowy to symbol, nieistotna jest wartosc materialna. Jest w zwyczaju go oddawac. Nawet mowilo sie ' zwroce ci pierscionek " zamiast zerwe zareczyny. Kobieta zreszta tez dawala pierscionek mezczyznie( wymieniali pierscionki =zareczali sie. Czesto taki pierscionek byl dawany od pokolen ( np po prababce ) i powinien zostawac w rodzinie ( czyli przy zonie) esli twoj chlopak byl tradycjonalista to go to tlumaczy. Ale jesli chodzilo mu tylko o kase za pierscionek to plun na niego.

Gość rower z przerzutkami
a ja powiem - wylej sobie kubeł zimnej wody na głowę i uspokój się; pierscionek mu wrzuc w kopercie do skrzynki na listy, a potem sięuspokój; podejrzewam , że to głupia kłótnia , pogodzicie się , a pewnie jesteście wybuchowi , no w każdym razie on na pewno - więc może za 2 dni przyjdzie przeprosić; nie sądzę , żeby mu chodziło o kasę , raczej miał na myśli "zabieram swoje zabawki i ide na swoje podwórko" , "nie chcę byc dla ciebie dobry , oddaj wszystko , co ci dobrego dałem". W takiej złosci zwykle się nie mysli o pieniadzach

Gość db35
Oddaj mu ten pierscionek, co Ci tam...jezeli kocha, wroci i przeprosi, ale zastanow sie powaznie drugi raz, czy na pewno zechcesz jeszcze z nim byc. Pierscionek to nic...moj maz m-c po slubie koscielnym zazadal zwrotu obraczki, ktora mi nalozyl, bo podobno nie zaslugiwalam na nia, nie dodam juz komplementow jakimi mnie uraczyl. Tak wiec Moja Droga z pierscionkiem to naprawde pryszcz, jeszcze nie wiaze Cie na stale z facetem.

Gość albo taki
Moim zdaniem ma rację. Skoro nie zamierz się z toba pobrać, to po co ma na ciebie marnować swoje pieniądze.

Gość pan ktosik
A ja chyba znam osobe co postawila ten post w kazdym badz razie moja kumpela miala podobna sytuacje--wnisoek olej tego palanta daj mu pierścionek i neich wypier.......debil jak mozna wogole cos takiego zrobic

Gość ale numeeer
dzieki za wszystkie wypowiedzi! naprawde sie znamy?:)

Gość ja pierscionek
oddalam sama. nie musial mnie o to prosic. to chyba logiczne - skoro nie bedzie slubu , nie chce pierscionka zatrzymywac.

Zgadzam się,że jest taki zwyczaj o oddaniu pierścionka,jeśli ślubu nie będzie...Owszem jest Chamem skoro się sam upomniał ale czasami jak się zrywa zaręczyny to dziewczyma sama z siebie powinna oddać pierścionek.